Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Čudotvorni ren
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 01:25 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Ren je jedan od najzdravijih začina jer ima jako antibiotsko delovanje, pomaže protiv umora, čisti organizam, ubrzava metabolizam i cirkulaciju. Sveže izrendan koren je izuzetan kao dodatak sosovima, a veoma je ukusna i kombinacija rena i kisele pavlake ili mleka, koja se služi uz svinjsko pečenje, dimljenu ribu, salate i šunku. Kao lek obično se uzima uz kisela jela, kao sirup, kuvan u belom vinu ili vodi, kao sok ili čaj. Ipak, s njim ne bi trebalo preterivati jer može da izazove dijareju i povraćanje. Ren je bogat vitaminom C (više od 100 miligrama u 100 grama svežeg korena), a tu su i glikozid, morozin, sinigrin, glutamin, glukoza, kalijum, kiseli sulfat, kao i eterična ulja koja mu daju ljutinu. Ren se preporučuje za čišćenje krvi, izbacivanje kamena i peska iz bubrega, za znojenje i izbacivanje mokraće. Izuzetan je stimulator organa za varenje jer želudačne i crevne žlezde pojačavaju aktivnost i luče više sekreta, a deluju i na obnavljanje oštećenih korisnih bakterija u crevima. U malim dozama sok rena uništava bakterije salmonele, dizenterije i gnojne bakterije, a uzimanjem 20 kapi triput dnevno rešićete problem nadutosti, dijareje i usporenog metabolizma. Ren takođe pojačava rad jetre i žuči i preporučljiv je za izbacivanje kamena i peska iz bubrega.

Za zdravije srce i krvne sudove preporučuje se dvomesečna terapija mešavinom od po pet supenih kašika rena i šargarepe, sok od tri limuna i dve čaše meda koji se uzima triput dnevno, sat vremena pre obroka. Osim što je čistač krvi, ren će odagnati hroničan umor, kaša će pomoći da vam uminu jake glavobolje, a pomoći će vam i ako patite od dijabetesa. Oblogama od tinkture rena rešićete se gnojnih rana, bolova i otoka, a umanjićete i simptome reume.

Čaj za plucne bolesti - Sa 2 dl ključale vode prelijte 10 g narendanog korena i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ovako dobijeni čaj pijte od 2 do 3 puta dnevno, u malim šoljama.

Upala sinusa - Na zagrejanu ringlu šporeta stavite narendan ren, a zatim peškirom pokrivenu glavu nadnesite iznad i udišite isparenja od 5 do 10 minuta. Najbolje je da to uradite pred spavanje i legnete takođe pokrivene glave. Posle nekoliko dana sinusi će početi da se čiste, a bolovi će proći.

Protiv astme - U šolji jabukovog sirćeta lagano kuvajte 4 supene kašike narendanog rena. Kada se ren razmekša procedite ga, pa dobijenoj količini dodajte istu količinu meda. Smesu lagano kuvajte da se zgusne, a onda u to dodajte ranije isceđeni sok i ostavite da se ohladi. Ovako dobijeni lek pijte ujutru i uveče.
klfinansijeDatum: Ponedjeljak, 06.06.2022, 19:19 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Opšte poznato, imam ga stalno "na stanju".
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa