Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Seme bundeve snižava holesterol i šećer u krvi
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 01:38 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Semenke bundeve snižavaju nivoe lošeg holesterola u krvi, no treba ih jesti umereno jer se u stotinu grama skriva oko 450 kalorija. Semenke bundeve su zdrave grickalice koje garantuju fizičko i mentalno zdravlje pojedinca. Možete ih jesti samostalno kao zdravi međuoobrok ili dodati salatama, supama i brojnim drugim jelima. Semenke bundeve sadrže nezasićene masne kiseline koje su korisne pri regulaciji nivoa šećera u krvi, pa se zato preporučuju kao korisna namirnica i osobama koje pate o dijabetesa. Istraživanja su pokazala da semenke bundeve snižavaju nivo lošeg holesterola, smanjuju rizik od nastanka krvnih ugrušaka te štite od bolesti srca i kardiovaskularnog sistema. U sto grama semenki bundeve nalazi se čak 19 grama belančevina. Nameću se kao izvrsna namirnica za osobe koje ne jedu hranu životinjskog porekla, ali i sve one koji žele da grickate nešto zdravo. Uz to sadrže prehrambena vlakna, koja potiču rad varenja.
Semenke bundeve su odličan izvor cinka koji je potreban za izgradnju kostiju. Već 30 grama ovih semenki zadovoljava otprilike petinu dnevnih potreba za ovim mineralom.

Semenke bundeve sadrže jedinjenja koje imaju antiupalno delovanje. Upravo zato preporučuje se osobama koje imaju artritis, ali se smatraju i dobrom prevencijom protiv nekih vrsta raka. Povrh svega, dokazano poboljšavaju rasploženje.
klfinansijeDatum: Nedjelja, 29.05.2022, 18:45 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Obavezno na mojoj listi zdrave hrane.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa