Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Peršun izbacuje toksine iz organizma
Peršun izbacuje toksine iz organizma
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 01:46 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Ukoliko patite od anemije ili jednostavno želite da ojacate imunitet stavljajte peršun u svako jelo. Peršun se već vekovima, sem kao začin, koristi i kao lek. Osnovna upotreba peršuna, sem korišćenja kao začina, bila je izbacivanje vode i detoksifikacija tela. Čaj od peršuna korišćen je na preporuku travara kroz istoriju i za olakšanje i održavanje redovne menstruacije, te kao lek za vraćanje materice u normalan položaj nakon poroda. Peršun se najviše koristi za sve tegobe vezane za bubrege. Čaj od peršuna sprečava apsorciju soli u tkivo te time štiti bubrege i jetru i praktično vrši njihovo čišćenje. Ovaj čaj treba pit i pri infekcijama mokraćne bešike kao i pri pojavi kamena u bubregu. Čaj od peršuna spominje se i pri prevenciji i lečenju raka debelog crevakod muškaraca i žena te grlića materice kod žena. Peršun je bogat folnom kiselinom koja je ključna za kardiovaskularno zdravlje. Sam peršun jako je bogat vitaminima A, C, E i mineralima, a njegovo redovno korišćenje doprinosi smanjenju lošeg LDL holesterola. Ukoliko bolujete od visokog pritiska možete ga korisiti i za njegovo snižavanje.

Čaj možete koristiti i za smirenje creva, poboljšanje probave, odnosno otklanjanje nadutosti. Peršun je bogat gvožđem pa se njegova upotreba preporučuje i kod anemije.Jedna od jednostvanih, a vrlo efikasnih namena peršuna jeste i prevencija lošeg zadaha. Dovoljno je prožvakati nekoliko listova svežeg peršuna i loš zadah će biti neutralisan. Ovo se posebno odnosi na situacije kada konzumirate beli i crni luk čiji miris želite neutralisati.

Čaj od peršuna pravi se tako što se svež ili osušen peršun u količini dve velike kašike doda u vrelu vodu. Peršun treba da odstoji 5-10 minuta u vodi nakon čega se izvadi. U čaj, kada se ohladi, iscediti par kapi limuna i dodati kašičica medapo želji. Čaj možete da pijete kada god poželite, a za već navedene tegobe koristite gadva puta dnevno.

Čaj od peršuna izazvaće pojačano mokrenje, te se ne preporučuje pred samo spavanje kako se ne biste budili zbog toga.

Trudnice ne bi trebalo da piju čaj od peršuna zbog mogućeg štetnog hormonalnog uticaja.
klfinansijeDatum: Četvrtak, 19.05.2022, 20:02 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Dobar, najviše ga koristim kao začin, a nekad stavim i u supu.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Peršun izbacuje toksine iz organizma
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa