Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Voda sa kurkumom
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 01:50 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Da li ste znali da voda sa kurkumom može da vam reši pregršt zdravstvenih problema? Još ako u nju dodate i malo limuna i meda, to će biti pun pogodak za prevenciju i lečenje! Naime, kurkuma i voda sa kurkumom imaju jaka anti-upalna i anti-kancerogena delovanja. Možda bi čak moglo da se kaže da je topla voda od kurkume sa limunom i medom lek za sve bolesti! Kurkuma značajno smanjuje otpornost na insulin i sprečava dijabetes tipa 2. Ipak, pre upotrebe kurkume posavetujte se sa svojim lekarom, jer upotreba nekih jakih lekova u kombinaciji sa kurkumom može da dovede do niskog šećera u krvi ili hipoglikemije. Hronična upala ozbiljno šteti telesnim tkivima. Kurkumin, aktivna komponenta kurkume, ima snažno protivupalno dejstvo, koje je nekad i jače od komercijalnih lekova protiv upala. Zbog svoje jake antioksidativne moći, efektno uklanja štetne slobodne radikalekoji oštećuju ćelije u telu. Redovna upotreba kurkume kod reumatoidnogartritisa pruža značajno olakšanje od bolova u zglobovima i smiruje upalu zglobova.

Brojna istraživanja su pokazala da kurkumin sprečava nakupljanje naslaga koje začepljuju arterije i uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme, uključujućimoždani i srčani udar.

Ovaj neverovatan začin sprečava proliferaciju ili opstanak gotovo svih vrstatumorskih ćelija, a njegova je upotreba vrlo koristan u slučaju raka.

Recept
pola limuna, pola kašike kurkume, 250 ml tople vode, malo meda.
Iscedite pola limuna u čašu, dodajte toplu vodu i kurkumu, pa svedobro izmešajte. Zasladite medom po svom ukusu..
klfinansijeDatum: Petak, 13.05.2022, 19:54 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Dobar savjet, hvala.
filedownloaderproDatum: Ponedjeljak, 16.05.2022, 18:25 | Poruka broj: # 3

Poruka: 7
Status:

Ho
klfinansijeDatum: Ponedjeljak, 16.05.2022, 18:41 | Poruka broj: # 4

Poruka: 497
Status:

Bila prva proba, nije loše.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa