Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Napitak od kupusa!
Napitak od kupusa!
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 01:51 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Kupus se često izbegava, odnosno pada u drugi plan kada je u pitanju povrće koje se konzumira radi dobrog zdravlja. Stručnjaci kažu da je to većinom zbog njegovog pomalo gorkog okusa. Kupus je međutim mnogo zdravo povrće, baš kao i brokule, kelj i spanać. Hranjive stvari iz kupusa odgovaraju ili premašuju delotvornost nekih komercijalnih lekova, odnosno kako deluju na organizam. Na primer, za stomak je mnogo dobar gefarnat (organsko jedinjenje, koje sadrži 27 atoma ugljenika i ima molekulsku masu) i amino kiseline, te L-glutamin, koji je takođe prisutan u kupusu. Sok od kupusa omogućava da se dobije više hranjivih moći u jednoj porciji. Prednosti soka od kupusa su: Kupus i kupusov sok su bogati antioksidansima. Oni se u organizmu suprotstavljaju štetnim slobodnim radikalima. Fitohemikalije u kupusu jačaju imuni sistem, pa se na taj načim organizam bori protiv virusa, bolesti, pa čak i onih najopakijih - kao što je kancer. Omega-3 kiseline iz kupusa pomažu u snižavanju krvnog pritiska, lošeg holesterola i triglicerida.

Kupus je prepun hranjivih stvari za održavanje integriteta kože: vitaminima A i E za lečenje i podmlađivanje, sumpora za infekcije, i kalijuma za čistoću.

Kupusov sok sadrži mlečne kiseline, prirodne sastave koji pomažu floru i ponašaju se kao sredstvo za dezinfekciju u debelom crevu.
klfinansijeDatum: Četvrtak, 12.05.2022, 19:40 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Hvala za dobar savjet.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Napitak od kupusa!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa