Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Crni kim
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 02:05 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Biljka za koju kažu da "leči sve osim smrti" sigurno je posebna među lekovitim biljem, a njeno ulje pomaže kod više od 200 bolesti. Crni kim (Nigella Sativa) je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu! Čak su i naši preci bili svesni toga, pa se ona pominje u Bibliji, njeno seme je pronađeno u grobnici faraona Tutankamona, a prorok Muhamed je za ovu biljku rekao da "leči sve osim smrti"! Lista bolesti i tegoba kod kojih crni kim može da pomogne je podugačka, a takođe je podugačka i lista aktivnih sastojaka koji se u njemu nalaze. Te aktivne supstance se najbolje čuvaju u obliku ulja, a od crnog kima se mogu praviti i kapsule. Ulje crnog kima je nezamenljivo u tretiranju autoimunih bolesti poput psorijaze, lupusa, alergija, astme i drugih. Najbolje rezultate do sada ulje crnog kima je dalo kod lečenja astme, alergija, dijabetesa i problema sa probavom. Savremene loše navike u ishrani, zagađena sredina i stres razaraju naš imunološki sistem. Ovo oslabljenje imuniteta dovodi do mnogih bolesti.

Bolesti kod kojih pomaže:

– Multipla skleroza i reumatoidni artritis

– Bronhitis, kašalj, upala pluća, upala sinusa

– Bolovi u mišićima i zglobovima

– Stomačne tegobe, bol u želucu i crevima, uništava crevne gljivice, sprečava proliv, čisti jetru i oslobađa nadutosti

– Pomaže kod nesanice, depresije, anksioznosti…

– Poboljšava cirkulaciju, smanjuje proširene vene

– Tretira kožne bolesti – akne, suvu kožu, smanjuje perut, regeneriše kožu i smanjuje bore, a sprečava i opadanje kose

– Snižava nivo lošeg (LDL) holesterola i pomaže kod dijabetesa

Upotreba:
Kad su u pitanju alergije, najbolje je uzimati ulje preventivno, 8 do 12 nedelja pre nego što će se pojaviti polen na koji ste alergični. Tada se uzima po 25 kapi, 2 puta dnevno. Kada se polen pojavi, dodajte još jednu dozu, dakle 3 puta dnevno po 25 kapi.

Ako ste zdravi i želite da pijete ulje crnog kima preventivno, dovoljna je jedna doza od 25 kapi dnevno, a ako tretirate neku bolest, onda 3 puta po 25 kapi dnevno.​​​​​​​

NAPOMENA: Osetljivi ljudi mogu osetiti kontraindikacije i u tom slučaju treba da prestanu sa uzimanjem ulja, a trudnice i deca do 3 godine ne bi trebalo da uzimaju ulje crnog kima.
klfinansijeDatum: Petak, 29.04.2022, 20:12 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Ulje od crnog kima je isto dobro.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa