Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    Älanovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Ehinacea - jak imunitet
Ehinacea - jak imunitet
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 02:11 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Ehinacea je najpoznatija biljka antibiotskog i antivirusnog delovanja, a upotrebljava se za jačanje imunog sistema kao jedan od najdelotvornijih imunostimulansa. Crvena rudbekija i pupavica druga su imena biljke ehinacee, koju su severnoamerički Indijanci tradicionalno koristili, zajedno s korenom, za lečenje raznih bolesti, naročito rana, povreda, infekcija i upalnih stanja organizma. Ova biljka sadrži eterična ulja, cinarin, alkilamid, fenoli, betain, apigenin, ehinokozid, polisaharidi, borneol, ehinacin, resin, luteolin, poliacetilen, kvercetin, kiseline palmatnska, cikorijska, kaven, hlorogenska, inulin, vitamin C, bakar, gvožđe, jod, sumpor, kalijum... Ehinacea je danas najpoznatija biljka antibiotskog i antivirusnog delovanja, pa se upotrebljava za jačanje imunog sistema kao jedan od jačih i delotvornijih imunostimulansa kojim pojačava, to jest podstiče, umnožavanje limfocita i makrofaga (ćelija koje nastaju od monocita a imaju citotoksičnu ili fagocitnu sposobnost). To direktno dovodi do jačanja imunog sistema (povećava aktivnost i sposobnost odbrambenih ćelija) te je koristimo za lečenje slabog imuniteta.

Laboratorijska istraživanja na miÅ”evima potvrđuju veliku lekovitost ehinacee u lečenju abnormalnog rasta ćelija, novotvorina - tumora, leukemije (inhibira karcinomne ćelije) i tako dalje, ehinacea se ne preporučuje kod autoimunih bolesti, multiple skleroze ili AIDS-a.

Upotrebljava se i za lečenje disajnih organa i puteva, bolesti urinarnog sistema, bolesti kože, uha, imunog sistema, gripe, infekcije, karcinoma, prehlade, raznih upala, rana, slabog imuniteta, tumora, uboda insekta, ugriza pauka, umora, zubobolje, kao i za regeneraciju ćelija odnosno čiŔćenja krvi i organizma.
klfinansijeDatum: Ponedjeljak, 25.04.2022, 20:58 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Zanimljivo, valja istražiti.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Ehinacea - jak imunitet
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa