Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Patlidžanom protiv raka kože
Patlidžanom protiv raka kože
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 02:13 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Fitohemikalija iz patlidžana pokazala se vrlo lekovitom u čak 80 hiljada slučajeva karcinoma kože. Fitohemikalija poznata pod imenom BEC5 je ekstrakt patlidžana, koji je otkrio doktor Bil E. Čam, nakon što je čuo za lek narodne medicine australijskih poljoprivrednika. Naime, oni su ga upoznali sa preparatom protiv raka, kojim su izlečili stoku. Farmeri su stoku izlečili nanošenjem toplog obloga napravljenog od semenki voćke poznate kao đavolja jabuka, latinskog imena Solanum linnaeanum. Ova biljka je deo porodice Solanacea, koja uključuje povrće poput paradajza i patlidžana. BEC5 se veže za receptore na površini ćelije raka. Nakon što ćelija "prevari" ekstrakt patlidžana, dolazi do njenog pucanja pa je tako ćelija raka uništena, a njen sadržaj reapsorbuje telo. U lečenju preko 80.000 slučajeva raka kože, BEC5 je pokazao svoju učinkovitost. Naime, invazivni i neinvazivni nemelanomski karcinomi kože su vrste raka koje su lečene patlidžanom. Rak je u svakom pojedinačnom slučaju otišao u remisiju i nije se vratio. Stanovnici Australije, zahvaljujući ovoj fitohemikaliji, leče rak kože na ovaj način već decenijama.

Naučnici ističu da BEC5 ubija ćelije raka, a ne šteti drugim zdravim ćelijama u ljudskom telu, pa se takođe može koristiti za lečenje keratoze, kao i pega na koži uzrokovanih suncem ili starošću.

To je zato što je aktinska keratoza u dosta slučajeva zapravo uzrok raka kože. Naime, preterano izlaganje suncu uzrokuje crvene mrlje koje su sastavljene od abnormalnih ćelija koje mogu da mutiraju u maligne i to u osnovnim ili nižim slojevima kože.

Još jedan česti oblik raka kože su rožnate ćelije karcinoma, taj rak uzrokuje gotovo dve hiljade smrti godišnje. Ovo tkivo je u obliku bradavica i ima nepravilne ivice, ali ga je moguće lečiti ekstraktom patlidžana.

Ova materija iz patlidžana je pokazala uspešnost u preko 78 odsto slučajeva i to kad se nanosi osam nedelja, a korišćena je i u obliku kreme tokom 25 godina za potrebe kliničkih istraživanja u Australiji i Velikoj Britaniji.

Naučnici kažu da je ova krema imala stopostotni uspeh u uklanjanju raka, od kojih se ni jedan nije vratio u narednih pet godina, ako se koristi 12 nedelja.
klfinansijeDatum: Petak, 22.04.2022, 21:04 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Dobar i ukusan, najbolje pohan.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Patlidžanom protiv raka kože
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa