Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Beli luk prirodni lek
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 02:14 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Beli luk je često nazivan i moćnim prirodnim antibiotikom kojeg možete koristiti svaki dan. Poseduje antivirusna i antibakterijska svojstva, kao i antigljivična. Ojačava imuni sistem i na prirodan način jača telo. Beli luk ima antifungalna svojstva i pomaže u borbi protiv atletskog stopala, odnosno gljivične infekcije koju mogu dobiti svi koji se bosonogi hodaju po svlačionicama, kupatilo i drugim prostorijama s vlažnim podovima. Kako bi se rešili gljivica u mlaku vodu stavite malo zgnječenog belog luka ili praha belog luka i namačite stopala. Beli luk ima prirodna antibakterijska svojstva i mogao bi mogao pomoći i kod akni. Jednostavno s izrezanim češnja belog luka pređite preko akne. Nemojte mazati celo lice, već samo vrh akne. Postupak ponovite nekoliko puta u danu, a beli luk bi trebao odraditi svoje i akne bi trebale brže nestati. Možete napraviti i malu smesu od usitnjenog belog luka i vode. Tako pripremljenu smesu čistim prstima masirajte po licu i nakon nekoliko minuta lice isperite toplom vodom. Beli luk će odstraniti bakterije sa kože.

Osim brojnih blagotvornih efekata na zdravlje organizma beli luk može imati i ovu beauti svrhu. Ukoliko želite ojačati lomljive nokte sklone pucanju, malo sitno usitnjenog beli luk stavite u prozirni lak za nokte i ostavite da odstoji sedam dana. Nakon toga nanesite lak, a rezultat bi trebali biti čvršći i jači nokti.

Beli luk bi mogao olakšati upalu uha, a koristiti ga možete naravno samo za spoljnu primenu. Prirodnog iscelitelja koristili su od davnina i alternativni lekari i tradicionalni doktori, a njegova efikasna svojstva vredi isprobati i kod infekcija uha.

Istraživanja su dokazala kako ekstrakt belog luka zaustavlja rast bakterija, virusa i gljivica. U borbi s bolnim ušima moglo bi pomoći ulje od belog luka. Malo ulja stavite na prste i lagano masirajte oko ušiju sa spoljne strane.

Ako ste pobornik kućnih preparata za čišćenje za prolećno spremanje svakako možete koristiti beli luk. Zdrobljeni beli luk pomešajte sa sirćetom i sokom od limuna i koristite ga kao sredstvo dezinfekcije u kupatilima i kuhinjama. Sirće je izvrstan za uklanjanje kamenca, beli luk dezinfikuje, a limun ublažava miris. Ipak tokom ovog postupka čišćenja prozore držite otvorenim, kako bi eventualno 'jaki' miris belog luka izvjetrio. U svakom slučaju zdraviji je od mirisa kupovnih hemikalija kojima neretko čistimo sanitarije.

Osim toga beli luk može biti i prirodni pesticid kojim ćete zaštititi svoj vrt. Mali paraziti ne vole beli luk, a kako biste ih se rešili možete napraviti prirodni pesticid sa belim lukom, malo mineralnog ulja, vode, i tečnog sapuna.
klfinansijeDatum: Četvrtak, 21.04.2022, 20:19 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Svaki dan, obavezno.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa