Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Celer neverovatno zdrav
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 02:20 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Celer je bogat vitaminima, kalcijumom, magnezijumom i kalijumom i izuzetno je koristan za vaše zdravlje. Visok krvni pritisak može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme, srčani napad je uključen. Da kontrolišete krvni pritisak, potrebno je da se zdravo hranite i šta je zdravije od celera? Celer sadrži ftalid, jedinjenje koje smanjuje proizvodnju hormona stresa, opušta mišiće oko arterija i poboljšava cirkulaciju. Kalijum koji se nalazi u celeru će stabilizovati otkucaje srca i sniziti krvni pritisak. Jedna velika stvar o celeru je da ima svojstva protiv raka. Jedna studija je pokazala da celer sadrži luteolin, jedinjenje koje smanjuje rast ćelija raka u pankreasu. Druga studija je pokazala da dodavanje celera u svakodnevnoj ishrani može pomoći da se smanji rizik od dobijanja raka dojke. Celer može pomoći da smanjite hronične upale koje su izuzetno opasne i mogu dovesti do dijabetesa i Alchajmerove bolesti. Hipokrat je napisao da celer može da smiri nerve i može osloboditi od astme, bolova u zglobovima, plućnih infekcija i akni.

Celer sadrži 3-N-butilftalid, jedinstveno jedinjenje koje može pomoći da se održi normalan nivo holesterola. Celer smanjuje visok nivo holesterola u krvi i pomoći će vam da imate zdravo srce.

Neka nova istraživanja pokazuju da mladi ljudi danas imaju manju količinu sperme od svojih očeva. Smanjenje proizvodnje utiče na smanjenu plodnost. Dodavanjem celera u vašoj ishrani povećaće se i broj i pokretljivost spermatozoida i može da se poveća nivo uzbuđenja.

Celer sadrži dosta vode i to može pomoći da se olakša varenje i jednostavnost izlučivanja. Celer sadrži jedinjenje pod nazivom NBP koje poboljšava cirkulaciju creva.

Celer je savršena namirnica koju treba dodati vašoj ishrani ako želite da izgubite na težini. Celer je bogat hranljivim sastojcima i sadrži malo kalorija. Jedna stabljika celera sadrži samo 10 kalorija.
klfinansijeDatum: Srijeda, 13.04.2022, 19:44 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Celer je dobar, a još bolji sa mrkvom.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa