Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Indijski orah
Indijski orah
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 02:26 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Naučnici su dokazali da indijski orah blagotvorno deluje na upale, ima svojstvo antiseptika, diuretika, kao i da deluje dobro u borbi protiv bakterija. Konzumiranjem ovog oraha može se ublažiti kašalj, sniziti povišen pritisak i šećer u krvi. Indijski orah je veoma poznat po svojim hranljivim materijama, koje su u stanju da nadoknade izgubljene funkcije tijela. Indijski orasi se koriste kao dodaci hrani kod anemije, različitih distrofija, psiho-emocionalnih poremećaja. Takođe, indijski orah vraća funkciju polnih žlijezda, promoviše oslobađanje polnih hormona i prirodni je afrodizijak. Indijski orah se preporučuje kada imate metaboličke poremećaje, jer normalizuje nivo holesterola u krvi, dobar je za prevenciju zgrušavanja krvi i embolije, i naravno, jača nervni sistem. Indijski orasi imaju antiseptička i antibakterijska svojstva, oni se uzimaju kod prehlade ili infekcije bakterijske prirode. Hranljive materije, vitamini, elementi u tragovima utiču na upalne procese u gornjem digestivnom traktu i eliminišu ih.

Morate biti veoma pažljivi i ovo se odnosi na sve orahe, uključujući i indijski orah, ako imate alergijsku reakciju na hranu. Dnevno ne bi trebalo da uzmete više od trideset do pedeset grama. Ali, u osnovi to nije zbog alergije. Ne zaboravite da je ovaj proizvod visoko-kaloričan.
Ukoliko uzmete veliku količinu indijskog oraha, može doći do pojave osipa, svraba, otoka i tako dalje. Ovo može dovesti do alergije na orahe, ne samo na indijski orah, već i na druge vrste.
Indijski orah se koriste za lčenje bolesti kardiovaskularnog sistema, ali budite oprezni sa predoziranjem, da ne oštetite imuni sistem.
klfinansijeDatum: Ponedjeljak, 04.04.2022, 21:16 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Skupo, ali dobro i ukusno.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Indijski orah
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa