Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Datule - Urme
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 02:28 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Postoji razlog zašto su urme već vekovima tako popularne - ovo lepljivo slatko voće ima savršen ukus i puno je nutrijenata. Veruje se da su se urme koristile još u starom Egiptu i to za pripremu vina, a onda su se proširile po celoj regiji i uskoro se počele konzumirati kao samostalno jelo, predjelo ili desert. Često možete čuti kako urme pružaju energiju, a prepune su kalcijuma, aminio kiselina, gvožđa i vitamina. Kako nam kosti omogućavaju obavljanje svih dnevnih obaveza, štite organe te, ko ne bi želeo da budu zdrave? Zaštitite se i od osteoporoze tako da uključite urme u dnevni meni. Datulje sadrže i magnezijum, kalcijum, minerale i vitamine - sastojke odgovorne za zdrave kosti. Datulje su odličan izvor vitamina D i C koji održavaju elastičnost kože te ju čine glatkom i mekom. Jednostavno je, želite li lepu i mladoliku kožu, jedite urme! Urme su prepune minerala i vitamina - 100 g urmi sadrži oko 30 miligrama magnezijuma što je 15% preporučene dnevne doze. Razna istraživanja su dokazala kako povećan unos magnezijuma u ​​organizam štiti od upala. Magnezijum je odličan u odbrani protiv gubitka pamćenja povezanog sa starom dobi, štiti od moždanog udara, pomaže protiv stresa i migrene, štiti srce, olakšava probleme vezane uz astmu i razne alergije, čini vas fizički spremnijim, sprečava prehlade i smanjuje štetnost pušenja.

Poznato je da su vlakna izuzetno važna za pravilnu probavu te smanjenje nadutosti i sprečavanju zatvora. Sadrže kalijum, koji je koristan kod zaustavljanja proliva te pomažu da se crevna flora što brže obnovi. Redovnom konzumacijom pomažete crevima da stvore «prijateljske» bakterije.

Datulje su prepune antioksidanata koji smanjuju štetu u organizmu nastalu delovanjem slobodnih radikala, a to će sprečiti protok lošeg holesterola u vaš krvotok. Studije su dokazale da svakodnevan konzumacija urmi prevenira otvrdnuće krvnih sudova. Kako su i jedan od najboljih izvora kalijuma opuštaju srčane mišiće i kontrolišu krvni pritisak.
klfinansijeDatum: Subota, 26.03.2022, 21:38 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Datule su extra.
dvsDatum: Subota, 26.03.2022, 23:55 | Poruka broj: # 3

Poruka: 9
Status:

Registrirajte se besplatno na najbolji domaci forum.
Iptv liste, mac adrese, alati, android aplikacije i sve sto vam je potrebno exskluzivno i samo na ovom forumu.



klfinansijeDatum: Srijeda, 30.03.2022, 21:09 | Poruka broj: # 4

Poruka: 497
Status:

Dobre, samo treba paziti na količinu, ne treba se puno dnevno pojesti.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa