Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Moćan prirodni antibiotik
Moćan prirodni antibiotik
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 02:30 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Tinkture su jedni od najboljih prirodnih lekova, pre svega zato što izvlače i čuvaju u sebi sve ono najbolje iz biljaka. Sa druge strane, veoma su jake, pa ih treba pažljivo koristiti. Iako u tinkture obično ide alkohol, znajte da je i jabukovo sirće savršen rastvarač ako želite da napravite tonik tinkturu. Ne samo da je 100% netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti: Pomaže regulirasanju kiselosti organizma..... Pomaže probavnom traktu – ako je jabukovo sirće organskog porekla i nefiltrirano, sadržaće simbiozu prijateljskih kolonija bakterija i gljivica koje su odličan probiotik..... Sirćetna kiselina ima snažno antimikrobno delovanje i pokazalo se da smanjuje holesterol i pomaže kod osetljivosti na insulin..... Jabučna kiselina koja je antifugalna, antibakterijska i antivirusna, takođe pomaže proizvodnju energije koja povećava mentalno i mišićno funkcionisanje.... Jača imuni sistem.... Slavni lekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik. On naglašava da je potrebno da koristite sastojke organskog porekla ili da ih sami uzgajite, kako biste izvukli sve pozitivne efekte.
Sastojci:
Sveža habanero papričica (ili najljuća koju možete da nađete),
glavica belog luka,
glavica crvenog luka,
koren đumbira,
koren rena i
nerafinisano jabukovo sirće.

Priprema:
Ovaj tonik se priprema kao i sve tinkture: trave stavite u posudu, prelijte jabukovim sirćetom, onoliko koliko je potrebno da sve biljke budu potopljene. Zatim oljuštite i sitno iseckajte povrće, pa stavite sve sastojke u veliku staklenu teglu i potpuno pokrijte jabukovim sirćetom, tako da sirće pliva tri prsta iznad nivoa biljaka i povrća. Poklopite i držeći poklopac na mestu protresite tonik tako da se izmeša. Ostavite tonik da stoji na tamnom mestu bar 2 do 6 nedelja. Što duže stoji, biće jači, a povremeno ga i ponovo protresite.

Zbog lakšeg čuvanja i jednostavnog korišćenja, procedite tinkturu. Trebaće vam labava tkanina – gaza ili neke maramice, velika posuda i cediljka od nerđajućeg čelika koja se uklapa u veličinu posude. Ako nemate takav „alat“, možete staviti krpu preko otvora tegle i sipati dok sva tečnost ne izađe, ali dosta ćete izgubiti.

Stavite cediljku u posudu i prekrijte cediljku gazom. Izlijte sadržaj tegle u cediljku. Uzmite nešto čime ćete pritisnuti mešavinu da preostali sokovi izađu.

Tonik možete sipati u male tegle ili možete vratiti u veliku, prethodno ispranu. Zatamnjena boca je njbolji izbor, jer smanjuje štetu od svetla. Čuvati na tamnom, hladnom mestu.Ostatke biljaka i povrća možete da zamrznete ili dodati supama i drugim jelima.

Nakon što je tonik spreman, možete ga počnete sa svakodnevnom upotrebom, ili ga koristite po potrebi – za bolju probavu, imunitet i lečenje raznih bolesti. Zapamtite, ispijate jako moćne trave i začinsko bilje, tako da će i ukus biti takav, pa možete dodati malo prirodnog meda. Pobrinite se da pijete dosta vode tokom dana.

Jedna čašica od 20-30 ml će biti dovoljna. Međutim, ako se borite protiv teških infekcija, možete uzeti do 5 ili 6 doza dnevno.
klfinansijeDatum: Četvrtak, 24.03.2022, 21:22 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

You did it again.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Moćan prirodni antibiotik
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa