Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Neem čuvar zdravlja
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 02:52 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Neem je jedna od najpoznatijih indijskih biljaka, koja se koristi u svrhu lečenja već više od 5000 godina. To je zimzeleno drvo sa ravnim stablom, velikom krošnjom i debelom korom, iz koje curi sok, koji se zove neera. Ova biljka ima antibakterijska, antiparazitska, antigljivična, antiupalna i analgestka svojstva koja ne samo da pozitivno deluju na zdravlje već rešavaju i neke česte probleme vezane za lepotu kože i kose. Saznajte kako je sve možete upotrebiti za neke uobičajene probleme. Listovi ove biljke su se u davna vremena koristili za lečenje vodenih ospica, ali i herpesa te hepatitisa B. Veruje se čak da neem ima kontraceptivna svojstva pa su žene kao kontracepciju u prošlim vekovima kosristile krpicu namočenu u ulje neema. Za lečenje astme. Nakapajte tri kapi ulja neema na sredinu jezika i progutajte pa to ponavljajte jednom dnevno, nedelju dana. Sledeće nedelje stavljajte po 4 kapi,treće 5 i tako sve dok ne dođete do pune kašičice. Mnogi tvrde da se ovom metodom astma leči u potpunosti.

Za lečenje čireva na želucu koristite ekstrakt kore drveta neema, a uzimajte ga dva puta dnevno 10 nedelja i čir će skoro u potpunosti nestati.

Ulje ove biljke možete kosristiti i kao insekticid i to tako da pomešate malo tečnog sapuna sa litrom vode i nekoliko kapi ulja neema. Ova otopina neće ubiti insekte ali će ih veoma uspešno oterati. Uspite je u sprej flašicu i njome prskajte vazduh i mesta gde ima insekata.

Za lečenje psorijaze. Psorijaza je bolest kože koja ne samo da je bolna već nakon nje na koži ostaju ožiljci kao od opekotina, a najčešći problemi koje sa sobom nosi ova bolest su suvoća i perutanje kože. Ulje neema će vam pomoći da se rešite svraba i iritacije kože i potpomoći će hidrataciju. Antibakterijska svojstva sprečiće novi nastanak infekcija.

Za čišćenje akni. Da biste se rešili akni skuvajte oko 10 listova neem biljke sa malo narandžine korice u malo vode. Kad su listovi i korica omekšali, izgnječite ih u pire. Dobijenu smesu stavite na lice i ostavite da se osuši pa je isperite hladnom vodom. Ako vam je koža suva u ovu masku dodajte i kašičicu meda.

Zbog svojih kako smo već naveli antibakterijskih i antigljivičnih svojstava ova biljka je kao stvorena za one sa veoma osetljivom i masnom kožom sklonoj aknama. Listovi biljke neem sadrže i velike količine vitamina C što potpomaže rešavanje problema sa kožom kao što su mitiseri, pigmentacija i beživotnost.

Za čišćenje akni i pigmentaciju kuvajte vezicu od oko 20 listova ove biljke dok ne omekšaju, a voda postane zelena. Tečnost koristite kao toner koji ćete nanositi na lice svako veče pre spavanja. Redovnom upotrebom rešićete se akni, pigmentacije i mitesera. 100 ml ove tečnosti možete staviti i u kupku ako imate određene upale kože.

Za kožu sklonu miteserima. Ako vam je koža previše osetljiva i često imate mitesere rastvorite malo ulja neema sa vodom i tim rastvorom mažite mitesere. Nemojte koristiti više od 2-3 kapi ulja. Ovaj rastvor ne samo da će očistiti postojeće već će sprečiti nastanak novih mitesera.
klfinansijeDatum: Petak, 25.02.2022, 21:39 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Ima li toga nabaviti na našem Balkanu?
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa