Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Prirodni lekovi za migrenu
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 14:29 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:



Migrene su često prouzrokovane pojedinim vrstama hrane i hemikalija , o čemu čak i oboleli nedovoljno znaju . Dobra je vest , koju prenosi Natural Nevs , da promene u ishrani , pojedine trave i dodaci ishrani mogu smanjiti tu vrstu glavobolje . Evo na šta valja obratiti pažnju ....Izbegavajte aditive , pojačivače ukusa i veštačke zaslađivače , jer kod nekih osoba mogu izazvati reakcije koje su okidači za pojavu migrene . Uprkos brojnim popratnim pojavama koje izaziva aspartam , FDA je dozvolila da se taj veštački zaslađivač vrati na tržište . Umesto veštačkih , mogu se koristiti i prirodni zaslađivači poput stevije ... Izbegavajte hranu koja izaziva migrene : čokoladu , alkohol , pića koja sadrže kofein , gotove sokove , rafinirani šećer , genetički modifikovanu hranu , žitarice koje sadrže gluten , zrele sireve i kikiriki . Uvodite ove namirnice u ishranu postepeno , kako biste otkrili koja od njih izaziva glavobolju . Dodajte svojoj ishrani triptofan , jednu od 10 aminokiselina koja stimuliše stvaranje moždanog transmitera dopamina i pojačava oslobađanje serotonina . Triptofan možete uzimati kao dodatak ishrani ili u prirodnom obliku , ako jedete ćuretinu , crveno meso , mahunarke , orašaste namirnice ili semenke .

Lavanda je prirodni analgetik za ublažavanje migrene . Lavanda smanjuje upalu koja se stvara u krvnim žilama dok traje migrena i smanjuje napetost u vratnim mišićima , oko očiju i uopšteno na glavi .

Napravite tople obloge od lavandinog cveta , a možete skuvati i čaj od 1 kašičice suvih cvetova u šoljici vode , tako što ćete pustiti da polako ključa 15 minuta . Pijuckajte ga polako tokom dana , a možete ga i zasladiti .

Đumbir , paprena metvica i kajenski biber su biljke koje na prirodni način smanjuju bol . Napravite čaj od njih tako što ćete pomešati prstohvat bibera kajenskog , komadić svežeg đumbira i kašičicu paprene metvice u dve šoljice ključale vode i ostaviti poklopljeno 15 minuta . Zasladite medom
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa