bind | Datum: Petak, 31.01.2014, 14:41 | Poruka broj: # 1 |
Poruka: 1512
Status:
|
Dvogodišnja biljka nežnih cvetova sadrži hlorofil koji ubija bakterije odgovorne za loš zadah pa ga valja žvakati svakodnevno . Sirovi peršun bogat je vitaminom C pa pomaže pri slabokrvnosti jer olakšava apsorpciju gvožđa . Žvakanjem peršuna rešićete se neugodnog zadaha iz usta ako neugodan miris nije prouzrokovan nekim ozbiljnijim bolestima . Peršun sadrži hlorofil pa se preporučuje nekoliko minuta žvakati nekoliko listića sveže ubranog peršuna nakon pranja zubi i ispiranja . Pomaže kod prejedanja jer ublažava nadutost i dispepsiju te podstiče izlučivanje tečnosti toksina iz organizma . Čaj od peršuna opušta i ublažava glavobolje , migrene , astmu , grčeve u stomaku i iritaciju bešike . Savetuje se dojiljama kad im otiču grudi . Ne treba ga zakiseljavati . Sok od svežeg peršuna može se koristiti lokalno protiv zubobolje .
|
|
| |