Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Hepatitis B se leči i na prirodan način
Hepatitis B se leči i na prirodan način
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 14:51 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:Virus hepatitisa B je poznat kao izazivač akutnog i hroničnog hepatitisa. Ukoliko se ne leči na vreme i na pravi način može dovesti do tajnog oštećenja jetre. Saznajte kako biljke mogu pomoći. Hepatitis B je vrlo raširen i pogađa više od 350 miliona ljudi. Infekcija se uglavnom prenosi seksualnim putem ili intravenskim uzimanjem narkotika. Međutim, virus je veoma otporan u spoljašnjoj sredini, pa se tako lako prenosi putem kontakta sa inficiranim telesnim tečnostima. Virus hepatitisa B je prisutan u krvi, pljuvački, semenoj tečnosti, vaginalnom sekretu i menstrualnoj krvi inficirane osobe, ali često i u znoju, suzama i urinu. Biljke mogu biti značajan dodatak terapiji protiv ove bolesti, ali trebate uvek biti u kontaktu sa lekarom, koji vas tu može posavetovati. Nekoliko biljaka, među kojima su sladić, rusa i mlečni čkalj, se pokazalo vrlo učinkovitim u lečenju simptoma hepatitisa B. Na toj listi često se pominju i maslačak i čičak. Tačna učinkovitost ovih biljaka nije detaljno naučno istražena, pa savet lekara ili stručne osobe nije na odmet. Zeleni čaj može biti od velike pomoći obolelima, jer sadrži mnogo antioksidanata. Pijenjem zelenog čaja ne samo da regulišete „zapaljenje“ hepatitisa B u jetri, nego i pomažete rad srca. Za jetru je dobro i da konzumirate mnogo tečnosti. Čista voda je najbolji izbor. Prosečno, osobe piju od 8 do 10 čaša dnevno, ali zaraženi hepatitisom B trebali bi popiti 12 čaša.
Mogli bi ste probati i sa maslačkom. Ovaj cvet je poznat kao diuretik i blagi laksativ. Povećava i apetit kod obolelih osoba i poboljšava probavu. Jednu celu kašiku sušenog korenja maslačka preliti šoljom ključale vode. Ostaviti poklopljeno 10 minuta. Ovaj čaj pijete u toku dana u tri doze.
Artičoke su, takođe, sigurne i pouzdane kod svih bolesti jetre, pa tako i za obolele od hepatitisa B. Snižavaju holesterol i regulišu kilažu.

Koren sladića se pokazao čak 70 odsto efikasnijim u lečenju hepatitisa B od drugih suplemenata ili lekova. Ipak, savetujte se sa lekarom, jer sladić ne biste trebali koristiti dug vremenski period, osim pod medicinskim nadzorom, jer može izazvati povišen krvni pritisak.
dlachiDatum: Utorak, 14.08.2018, 03:19 | Poruka broj: # 2

Poruka: 51
Status:

thank you
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Hepatitis B se leči i na prirodan način
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa