bind | Datum: Petak, 31.01.2014, 14:54 | Poruka broj: # 1 |
Poruka: 1512
Status:
|
Cimet, pored toga što je veoma popularan začin za slatka i slana jela, vekovima je sastavni deo ajurvedske medicine. Cimetom na prirodan način možemo zagrejati i stimulisati organizam, ali i još mnogo toga. Započnite dan tako što ćete cimet dodati u vaše zobene pahuljice ili u prvu jutarnju kafu, odmah ćete dobiti nalet energije za ceo dan. ....Cimet pomaže pri stabilizaciji nivoa šećera u krvi i povećava osetljivost na insulin. Ovo može da utiče na gubitak kilograma, raspoloženje, energiju i snizi rizik od nastanka dijabetesa......Cimet ima jako antiupalno dejstvo i dokazano je da ublažava simptome bolesti od artritisa do neuroloških obolenja kao što su Alchajmerova bolest i multipla skleroza....U ajurvedskoj medicini cimet se koristi za poboljšanje probave i ubrzanje metabolizma.....Cimet ima antibakterijska, antigljivična i antiprazitska svojstva i veoma povoljno utiče na poboljšanje imuniteta. Sjajan je borac protiv mnogih infekcija......Cimet je poznat kao lek za poboljšanje cirkulacije i protoka krvi što poboljšava nivo kiseonika i preventivno deluje na kancerogene i bolesti srca i krvnih sudova.
|
|
| |