bind | Datum: Petak, 31.01.2014, 14:57 | Poruka broj: # 1 |
Poruka: 1512
Status:
|
Počelo je proleće, počele su i alergije. Ako ti curi iz nosa, peku te oči, kašljucaš... evo šta bi trebalo da jedeš i piješ. Navali na jabuke, ali ih nemoj ljuštiti, samo ih dobro operi. Kora jabuke sadrži antioksidanse koji blagotvorno utiču na kapacitet pluća. To važi i za jagode i pomorandže. I grožđe ublažava simptome alergije. Pre svega crveno i crno grožđe, piše „Hafingtonpost” (Huffingtonpost). Ako ne volite ovo voće, pokušajte sebi da olakšate lukom i paradajzom. Takođe su dobri za disajne organe, a imaju i dosta vitamina C koji štiti od alergija. Dan počnite i završite čajem, ali biljnim, bez dodatih aroma i boja. Što topliji čaj, to bolje. Ovaj napitak će vam pomoći da ubrzate iskašljavanje, a može da ublaži i neprijatno grebuckanje grla. Ono što ne bi trebalo da jedete ako vas muče „prolećne” alergije, je celer. Ova, inače zdrava i ukusna biljka, može da pojača osećaj peckanja u grlu. Isto važi i za kivi i breskve. Začini su zdravi zbog kapsaicina, ali isti taj sastojak može pospešiti curenje iz nosa i peckanje očiju. Zato izbegavajte začine, pre svega one ljute.
|
|
| |