Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Svakog jutra - voda i limun
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 14:58 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:Čaša mlake vode s pola isceđenog limuna, bogata antioksidansima, ima odlično dejstvo na imunitet, metabolizam, izgled i osećaj gladi. Evo odličnih razloga da se usvoji ovaj ritual. Ovaj napitak bogat je vitaminom C i jača imunitet te pomaže telu da se bori sa prehladama i virozama. Osim toga, nutricionisti kažu da vitamin C iz limuna pomaže telu da apsorbuje gvožđe, posebno ono koje nalazimo u namirnicama koje nisu životinjskog porekla. Sok limuna sličan je strukturi želudačnih sokova i ima pozitivan učinak na gastroenterološki trakt, tako što podstiče njihovo izlučivanje. Osim toga, sok limuna dobar je protiv gorušice i nadutosti. Limun je odličan u borbi protiv starenja kože. Naime, antioksidansi iz limuna bore se protiv slobodnih radikala koji uzrokuju starenje kože. Vitamin C iz limuna pomaže u izgradnji kolagena koji drži bore pod kontrolom. Limun sadrži pektin koji stvaraju osećaj sitosti. Duže ćete biti siti i verovatnije da ćete, baš zbog toga što nemate veliku potrebu za hranom, prilikom idućeg obroka manje pogrešiti pri izboru hrane. Čaša vode s malo limuna smanjit će kiselost organizama. Naime, ovaj napitak sadrži limunsku kiselinu, a ne stvara kiselinu u našem telu.

Limunov sok deluje kao diuretik, podstiče proizvodnju urina, čisti urinarni trakt. Osim toga, smanjuje mogućnost zatvora.

Antiseptička svojstva limuna ubijaju sve loše bakterije u ustima i deluju dezinfekcioni. Čaša limuna i vode umesto jutarnje kafe znatno je zdravija.

Ovaj napitak štiti zdravlje, umanjuje stres i depresiju, a osim toga sadrži vitamin P koji povoljno deluje na prokrvljenost kapilara i uopšteno prokrvljenost organizama. Osim što pomaže kod zaceljivanja rana, limunski napitak dobar je i za zdravlje kostiju, tkiva, hrskavice, a smiruje i upalne procese.

Napitak od limuna i vode trebalo bi da bude sobne temperature. Limunska kiselina izgriza gleđ na zubima, pa nakon napitka svakako promućkajte usta vodom.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa