Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Đumbir za imunitet
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 15:24 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:



Osim što budućim mamama olakšava prve mesece trudnoće, tera viruse i otklanja hronični umor Jedan od prvih azijskih začina s kojima su se Evropljani upoznali ime je dobio po sanskritskoj reči koja znači 's telom kao rog', a zahvaljujući engleskim kolonijalistima, ceo svet uživa u pecivu i pivu sa njegovim ukusom. Osim što je sastojak brojnih jela i napitaka, on pozitivno deluje i na zdravlje. Ako vam je imunitet narušen, treba da znate da čaj od ove biljke reskog ukusa uništava viruse koji su izazivači prehlade. Šolja čaja će vas utopliti kad osetite drhtavicu, a problem sa zapušenim nosem i disajnim putevima rešićete inhaliranjem iznad posude s vrelom vodom u koju ste potopili kašičicu mlevenog đumbira. Osim toga, idealan je lek za smirivanje kašlja i detoksikaciju pluća. Antioksidant gingerol pomaže kod čišćenja štetnih hemikalija iz tela koje se javljaju u stresnim situacijama. Zahvaljujući đumbiru, poboljšaćete memoriju i otkloniti hronični umor, ali s obzirom na to da spada u stimulanse ne konzumirajte ga nekoliko sati pre odlaska na počinak.

Sušeni koren je izuzetno efikasan kao pomoćno sredstvo za varenje. Kurkumin, koji sadrži u sebi, pomaže razgradnju mesa i mleka u organizmu, a koristi se i za detoksikaciju organizma. Đumbir olakšava i stomačne grčeve, sprečava nadimanje, dijareju i gastritis, a ima i zaštitnu ulogu u prevenciji pojave raka debelog creva. Efikasniji je od svakog leka kad je u pitanju mučnina prilikom putovanja i one koja je izazvana hemoterapijom, a trudnice ga obožavaju jer sprečava mučninu i povraćanje, naročito u prvim mesecima trudnoće.

Zahvaljujući antiinflamatornim svojstvima, efikasno otklanja simptome upala izazvanih artritisom, reumatizmom i spazmom mišića. Delotvoran je i protiv otoka i grčeva, a pruža i zaštitu od stafilokoke, kandide i ešerihije koli. Pored toga, on stimuliše funkciju jetre i čisti bubrege.

Dame koje pate od grčeva tokom mesečnog ciklusa olakšaće tegobe stavljanjem obloga od đumbira na stomak. Za slučaj izostanka ciklusa preporučuje se pijenje čaja, a on se preporučuje i za otklanjanja celulita. Naučna istraživanja su ukazala da pomaže i kod sprečavanja tumora jajnika. Zbog afrodizijačkog svojstva pominje se u „Kamasutri", Malezijcima služi za dobijanje naklonosti lepšeg pola, a lekari su utvrdili da povećava broj i pokretljivost spermatozoida.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa