Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    Älanovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Origano ulje za zdravlje
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 15:27 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:Umesto da čekamo pomoć agresivnih lekova kada bolest nastupi, savet je stručnjaka ā€“ bolje je konstantno jačati organizam i tamaniti bacile ā€žprirodnim antibioticima". Stalna ispitivanja sve viÅ”e pokazuju da je kralj među takvim namirnicama ulje origana. U tri istraživanja koja je sproveo doktor Pol Belajk potvrđeno je da ulje origana ubija 92 odsto bakterija poput stafilokoka i čak 96 odsto pneumokoka. Origano je samonikla mediteranska biljka koja slovi kao jedna od najlekovitijih biljaka sveta. Osobito je cenjeno njegovo ulje, koje se dobija od divljih vrsta origana posebnim procesom destilacije da bi se sačuvala sva lekovita svojstva. Postoji preko 40 vrsta origana. U kulinarstvu najčeŔće koristimo Origanum Vulgare. Međutim, najlekovitije vrstom se smatra ulje Origanum Minutiflorum, koje sadrži i do 90% aktivnog sastojka lekovitog karvakrola. Najvrednija lekovita supstanca u ulju origana je karvakrol - sastojak koji ima snažna antibakterijska svojstva. Britanski naučnici u istraživanjima su potvrdili da je ulje origana efikasno protiv 25 različitih bakterija. Delotvorno je protiv većine bakterija koje uzrokuju infekcije debelog creva i urinarnog trakta, tifusa, kolere, čireva i kožnih infekcija. Osim Å”to uniÅ”tava bakterije, ulje origana ima snažno antivirusno delovanje te efikasno Å”titi od gripa, prehlade, ovčijih boginja, zauÅ”aka i ospica. Dokaza o lekovitim svojstvima ulja origana sve je viÅ”e. Između 52 testirane biljke, samo je ulje origana delovalo na Candidu albicans, E-coli, Salmonellu i Pseudomonas aeruginosa.

Ulje origana deluje na mnoge vrste bakterija, virusa i gljivica koji menjaju oblike i otežavaju lečenje.

Agresivna antigljivična svojstva ulja origana sprečavaju tvrdokorne infekcije poput kandidijaze, gljivica na noktima i kosi te atletsko stopalo.

Kod kandidijaze ulje se pije, a kod gljivica na noktima može se primenjivati lokalno.

U slučaju gljivica na koži glave koje uzrokuju perut preporučuje se dodati par kapi ulja kod Ŕamponiranja.

Ulje origana sadrži ružmarinsku kiselinu, koja je snažan antihistaminik i moćniji antioksidans od vitamina E.

Ružmarinska kiselina najčeŔće se koristi u lečenju alergijskih reakcija, bronhijalne astme, reumatoidnog artritisa i gingivitisa.

Već samo inhaliranje ulja pomaže kod alergije.

Ulje origana ima moć neutralisanja otrovnih ujeda, poput pčelinjih, zmijskih i paukovih. To ga čini neprocjenjivom prvom pomoći u takvim situacijama.

Ujedno je korisno za sprečavanje infekcija, smanjivanje upala i bolova od ubodnih rana i ujeda životinja.

Poruku uredio bind - Petak, 31.01.2014, 15:27
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa