Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Kako brzo sniziti krvni pritisak
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 15:28 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:



Visok krvni pritisak nije samo bolest starijih. Više od 1/3 mladih u dobi 16-34 godine pati od nekog oblika hipertenzije. Nedavno istraživanje otkrilo je da ova bolest može i u svom blagom obliku dovesti do preranog starenja i oštećenja mozga. Konvencionalno rešenje za ovu sve rašireniju epidemiju je kontinuirano uzimanje lekova za kontrolisanje krvnog pritiska kao što su blokatori angiotenzinskih receptora, za koje se sumnja da povećavaju rizik od raka i nekih drugih bolesti. Međutim, postoji i alternativni način snižavanja pritiska. Navodimo nekoliko prirodnih i brzodjelujućih sredstava, koja će vam pomoći držati krvni pritisak pod kontrolom............. Sirovi bademi............ Svakodnevnim unosom šačice sirovih badema možete napraviti značajnu razliku u održavanju nivoa vašeg krvnog pritiska. Oni su ključna komponenta prehrambenih pristupa za zaustavljanje hipertenzije jer su bogati nezasićenim mastima koje pomažu pri sniženju nivoa holesterola u krvi, ublažavaju upale arterija i snižavaju krvni pritisak. Iako se uveliko sastoje od masti i kalorija, bademi pomažu i pri gubitku težine te izgradnji mišićne mase, što znači da pospešuju zdravu cirkulaciju. Kada se jedu sa ostalim orašastim voćem koje smanjuje krvni pritisak, kao što su orasi, bademi su jedan od najblagotvornijih proizvoda po kardiovaskularno zdravlje.

Ljuta paprika
Ljuta paprika je jedno od najbržih sredstava za snižavanje krvnog pritiska. Ova namirnica širi krvne sudove i pomaže slobodnijem protoku krvi te posledično smanjuje krvni pritisak i pritisak krvi na zidove arterija.

Promešajte jednu ili dve čajne kašičice ljute paprike u toploj vodi s medom i aloa verom i dobićete moćan domaći lek protiv hipertenzije.

Ako je ovo piće previše žestoko za vaš ukus, uzimanje ljute paprike u obliku dodatka ishrani još je jedna odlična opcija za prirodno sniženje krvnog pritiska.

Sok kokosa
Bogat kalijumom, elektrolitima i drugim važnim nutrijentima, sok kokosa dokazano pomaže značajnom sniženju krvnog pritiska kod većine ljudi koji ga piju.

Nedavno je istraživanje utvrdilo da je uzimanje soka kokosa dovelo do značajnog sniženja sistolnog pritiska kod 71% učesnika, dok je 29% postiglo bitno sniženje dijastolnog pritiska.

Sirovi kakao
Bogat flavonoidima i drugim protivupalnim nutrijentima, sirovi kakao još je jedno prehrambeno oružje protiv hipertenzije koje ćete hteti imati u vašem arsenalu.

Flavonoidi u kakau deluju kao adaptogeni, pomažući telu da se bolje nosi sa stresom, čestim uzrokom hipertenzije. Uz to, pomažu iu snižavanju stresnih hormona, koji igraju ključnu ulogu u regulaciji krvnog pritiska.

Brojne studije su otkrile da flavonoidi u kakau dovode do smanjenja krvnog pritiska od 4.7/2.8 mmHg te da štite od srčanih bolesti koje se često dovode u vezu s visokim krvnim pritiskom.

Kurkuma
Jedna od poznatih prehrambenih prednosti kurkume odnosi se na njene sposobnosti smanjenja upale u celome telu.

Budući da je upala primarni uzrok visokog holesterola pa i visokog krvnog pritiska, smanjenjem upale, kurkuma pomaže poboljšanju kardiovaskularne funkcije i održavanju zdravog protoka krvi.

Kada se uzima sa crnim biberom koji nije tretiran zračenjem, pomaže u opuštanju krvnih žila i čišćenju nakupina koje često vode do visokog krvnog pritiska.

Kurkuma je, takođe, prirodni razređivač krvi, što je još jedan način na koji se ova snažna biljka bori protiv hipertenzije.

Beli luk
Istraživanje sprovedeno 2010. u Australiji otkrilo je da je beli luk još jedan prirodni lek koji smanjuje nivo holesterola i visok krvni pritisak.

Ako želite izbeći neprijatan miris kojeg uzrokuje konzumacija svežeg belog luka, poslužite se dodacima ishrani sa belim lukom u obliku tableta ili kapsula.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa