Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Namirnice za borbu protiv problema sa varenjem
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 15:34 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:



Sve veći broj ljudi žali se na bolove i nelagodnost u predelu stomaka. Dakako, uzrok je varenje. Mučnina, težina, nadutost, to su samo neke od tegoba koje 'napadaju' ljude raznih uzrasta. Donosimo vam spisak namirnica koje će vam pomoći da probavu....... Ako vas često muči nadutost ili imate hronične probavne probleme, onda biste što češće trebali posegnuti za korenjem raznih biljki. Primer, đumbir i komorač su prirodni lekovi koji će blagotvorno delovati na vaš želudac, ali i vaša creva. Možete ih konzumirati sirove ili kuvane, ai suvo korenje će postići dobar efekat. Možete ih grickati ili jesti u redovnim obrocima. Na internetu postoje brojni zanimljivi recepti pa izaberite ono što vam odgovara......Probiotici. Ako često imate razne tegobe s trbuhom, onda probiotike uzimajte redovno - putem hrane ili kao dodatke ishrani. Probiotici su zapravo zdrave bakterije koje pomažu u održavanju sistema za varenje zdravim i funkcionalnim. Njihovi sjajni efekti potvrđeni su brojnim istraživanjima. Ima ih u raznim mlečnim proizvodima poput, na primer, jogurta. Ako ne podnosite mlečne proizvode, možete nabaviti probiotike kao dodatak.......... napici....
Važnu ulogu u normalnom funkcionisanju probave imaju i napici. Naravno, voda je broj jedan i nastojte je redovno piti, dakle nemojte čekati da se dogodi dehidracija pa da onda počnete. Pijte stalno pomalo. Nakon povraćanja ili neke druge iritantne okolnosti za želudac i creva, umirite stomak biljnim čajevima, najbolje mentom ili kamilicom. Delovaće jako brzo iu kratkom vremenu ćete osetiti olakšanje.

banana
Iako je neki izbegavaju zbog straha od debljanja, banana ipak ulazi u onu grupu namirnica koje blagotvorno deluju na ljudsku probavu. Banana je odličan izvor energije, ne sjeda teško na želudac i lako se vari zbog svojih sastojaka. Među ostalim, banana sadrži pektin koji doprinosi boljem radu creva. Dobro ih je jesti kad vas muči proliv i kad osećate bolove u crevima.

integralne žitarice
Iako integralne žitarice mogu spasiti situaciju i kad se pojavi neki nepredviđeni problem, ipak puno bolje deluju kad se na njih dugoročno računa. Naime, integralne žitarice garantuju dobro zdravlje probave na duge staze, ali pod uslovom da ih redovno jedete. Dakle, barem jedan obrok u danu neka bude sastavljen od žitarica. Zob, ječam, kuinoa, heljda, pir ... Šta god od integralnih žitarica da izaberete, nećete pogrešiti.
dlachiDatum: Utorak, 14.08.2018, 03:25 | Poruka broj: # 2

Poruka: 51
Status:

thank you
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa