Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Kako izlečiti žuljeve na prirodan način
Kako izlečiti žuljeve na prirodan način
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 15:51 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:Svako od nas je bar jednom u životu imao žulj. Nije jasno od čega više patimo: od samog žulja ili zbog njegovog ružnog izgleda. Žuljeve dobijamo noseći nove ili neudobne cipele te radeći u vrtu bez rukavica. Ako imate žulj nemojte pokušavati da ga probušite, jer tkivo ispod žulja može se lako inficirati! Bolje je da žulj ostavite na miru. Ako je moguće, stavite na njega zavoj. Kada žulj pukne redovno ga čistite dok u potpunosti ne zaceli. Nekoliko praktičnih saveta će Vam pomoći da zaustavite bol, pospešite zaceljivanje kože i sprečite moguću infekciju..... Žuljeve možete sprečiti na takav način da nosite udobnu, odgovarajuću Vam obući i čiste čarape. Poznato je da tesna obuća ili cipele s visokim petama povečavaju rizik od nastanka žuljeva. Žuljevi se češće pojavljuju na vlažnoj koži, zbog toga ako se često znojite (na primer, tokom sportskih aktivnosti) češće menjajte čarape.... Biljkama protiv žuljeva
1. Aloe Vera
Sok biljke aloe vera je odličan prirodan lek za žuljeve.
Aloe vera barbadensis je biljka koju možete lako nabaviti čak i uzgojiti u svojoj kući (toliko je lekovita da se to svakako isplati!). Aloe vera je već odavno poznata zbog svoje čudesne sposobnosti zaceljivanja rana, opekotina, posekotina i žuljeva. Kada otkinete komadić aloe vere, počeće curiti njezin sok. Pokupite ga i jednostavno namažite žulj sa sokom aloe vere. Možete napraviti i svoj "aloe vera gel". Nekoliko komadića aloe vere dobro sameljite u multipraktiku. Vaš aloa vera gel je gotov! (Držite ga u frižideru). ....Za dugoročno korišćenje pripremite ulje od aloe vere na sledeći način: .. Otkinite nekoliko listova aloe vere, nasjeckajte i stavite u staklenu flašu. Prelijte listove maslinovim uljem. .. Ostavite da odstoji 60 dana, a zatim procedite. Ulje držite dobro zatvoreno u tamnoj prostoriji. Ovo ulje se može koristiti za lečenje opekotina, posekotina, kožnog osipa i žuljeva.

2. Žutika (Berberis vulgaris)
Ako se vaš žulj inficirao, koristite žutiku.
Žutika je poznata zbog svojih lekovitih svojstava već hiljadama godina. Drevni Egipćani su ju koristili za prevenciju mnogih zarazni bolesti, na primer kuge. Danas je poznato da žutika ima antibakterijska i antigljivična svojstva. Tinktura ili sok ove biljke se primenjuje lokalno, direktno na žulj. Biljka je vrlo moćna, zbog toga ju koristite u malim količinama.

3. Kantarion
Kantarion je još jedna biljka koja pomaže kod žuljeva. Kantarion ili Gospina trava je jako cenjena u narodu, jedan je od retkih lekova koji imaju antibakterijsko, antivirusno i antimikotično (protivgljivično) delovanje. Lekovitost kantariona je širokog opsega, zato ne nosi ovo ime uzalud, a njeno ulje posebno je poznato i cenjeno. Ulje kantariona bogato je hipericin, taninima i flavonoidima koji deluju protivupalno i pomažu epitelizaciju kože.
enko2974Datum: Subota, 22.03.2014, 01:46 | Poruka broj: # 2

Poruka: 57
Status:

hvala
Mario007Datum: Četvrtak, 22.05.2014, 01:20 | Poruka broj: # 3

Poruka: 82
Status:

thanks bind cool
GotovinaDatum: Petak, 06.06.2014, 09:16 | Poruka broj: # 4

Poruka: 49
Status:

apple
Simon80Datum: Četvrtak, 22.02.2018, 00:58 | Poruka broj: # 5

Poruka: 53
Status:

thanks :)
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Kako izlečiti žuljeve na prirodan način
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa