Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Čaj od đumbira za zimu
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 16:01 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:



Zbog pozitivnog delovanja na zdravlje, đumbir je čest sastojak raznih jela i napitaka. Stručnjaci preporučuju da se čaj od korena koji obiluje brojnim mineralima i vitaminima konzumira svakodnevno, posebno u zimskim mesecima, jer je najdelotvorniji prirodni lek protiv prehlada i kašlja. Blagotvorni napitak - čaj od đumbira mogao bi da ima veliki značaj u zimskim mesecima, jer uništava viruse koji izazivaju prehlade. Naučnici tvrde da ova biljka predstavlja jedan od najbitnijih i najdelotvornijih prirodnih lekova, a najviše se koristi za lečenje prehlada i kašlja. S obzirom na to da se odlikuje antivirusnim karakteristikama, đumbir u sebi sadrži velike količine supstanci, koje imaju sposobnost da unište sve viruse u našem telu odgovorne za prehlade. Naučnici tvrde da je đumbir idealan lek protiv upala, otoka i grčeva, kao i za smirivanje kašlja, jačanje imuniteta, prevenciju prehlade... Osim toga, đumbir poboljšava pamćenje, uništava mikroorganizme i podiže energiju. Ova lekovita biljka sadrži i kurkumin koji ubrzava metabolizam, pomaže razgradnju mesa i mleka u organizmu, pospešuje rad jetre, pa se koristi i za detoksikaciju organizma. Đumbir snižava vrednosti holesterola u krvi, smanjuje bolove, posebno reumatske, i povećava broj i pokretljivost spermatozoida.

Dijetetičar Alis Mekintoš ističe da đumbir sadrži antioksidans, gingerol, koji pomaže kod čišćenja štetnih hemikalija iz tela, koje se javljaju u stresnim situacijama.

Budući da ovaj koren obiluje mineralima, kao što su kalijum, bakar, magnezijum i mangan, ali i vitaminom C, vitaminima grupe B, kao i manjom količinom pantotenske kiseline i niacina, stručnjaci preporučuju da se konzumira svakodnevno.
Simon80Datum: Četvrtak, 22.02.2018, 01:02 | Poruka broj: # 2

Poruka: 53
Status:

hvala
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa