Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Obnovite se uz čudesno povrće
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 16:13 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:



Sok od krastavca pomaže u regulisanju šećera u krvi, stoga je prikladan za dijabetičare. Odlična je namirnica koja leči bolesti desni i jača zube, nokte i podstiče rast kose. Zašto je još dobar krastavac?.... Krastavac je povrće koje sadrži 95% vode ali je bogat mineralima, prirodnim solima, enzimima i vitaminima te jakim antioksidansima. Kalijum i mangan koji se nalaze u ovom povrću pomažu u regulaciji krvnog pritiska, a vlakna u savladavanju osećaja gladi. Sok od krastavca izuzetno je zdrav kada se pije ili nanosi na kožu kao prirodan tonik. Hladi i hidrira kožu stoga se koristi i kao prirodan sastojak u kozmetici za negu kože.... Jedna od najpoznatijih metoda za uklanjanje podbulosti i tamnih kolutova ispod očiju običan je svež krastavac. Ovo zeleno povrće sadrži askorbinsku i kafeinsku kiselinu koje sprečavaju zadržavanje vode te stoga smanjuje podbulost očiju i podočnjake....Krastavac ima sastojke koji hlade i kada se stavlja direktno na kožu, pomaže u smanjenju bola i ubrzava proces oporavka oštećene kože. Koristi se za ublažavanje opekotina uzrokovanih izlaganjem suncu.... Nedostatak vode u organizmu uzrokuje sitne linije i bore na licu. Krastavci sadrže visoku količinu vode i pomažu u hidratiziranja kože i time sprečavaju vidljivost preuranjenih znakova starenja na licu.... S obzirom da se najvećim delom sastoje od čiste vode, krastavci su siromašni kalorijama. Savršena su zamena za nezdrave visokokalorične grickalice. Sadrže i dijetetska vlakna koja se šire u želucu i na taj način pružaju nam osećaj sitosti. Hrana bogata vlaknima sporije se vari i sprečava prejedanje.

Krastavac deluje i kao prirodan laksativ i diuretik te je dobar za detoksikaciju organizma i pomaže u ublažavanju oteklih gležanj i nogu. Redovna konzumacija ovog povrća pomaže u lečenju zatvora, gastritisa, čireva i bolesti pluća, bubrega i želuca te artritisa. Takođe, pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i nekih tipova raka.

Sok od krastavca pomaže u regulisanju šećera u krvi, stoga je prikladan za dijabetičare. Odlična je namirnica koja leči bolesti desni i jača zube, nokte i podstiče rast kose.
enko2974Datum: Subota, 22.03.2014, 01:45 | Poruka broj: # 2

Poruka: 57
Status:

hvala
Mario007Datum: Četvrtak, 22.05.2014, 01:20 | Poruka broj: # 3

Poruka: 82
Status:

thanks bind cool
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa