Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
SPORT NEWS
lunapikilexDatum: Četvrtak, 15.04.2021, 05:42 | Poruka broj: # 401

Poruka: 735
Status:

BORUSSIA D. – MAN CITY 1:2 City preokretom do pobjede, u polufinalu ide na PSG

MANCHESTER City se plasirao u polufinale Lige prvaka nakon što je u dvjema utakmicama bio bolji od Borussije Dortmund. City je u prvom srazu ovih dviju momčadi slavio pobjedu 2:1, a u današnjoj uzvratnoj utakmici u Dortmundu ponovio je taj rezultat.

S obzirom na ishod prvog susreta, plan Borussije svodio se na minimalnu pobjedu bez primljenog gola ili svaku drugu s dva ili više razlike. Samo takvi raspleti utakmice garantirali su sastavu Edina Terzića prolazak u polufinale.

Dobar start Borussije
Krenulo je dobro. Igrala se 15. minuta kad je Erling Haland prihvatio loptu sa svoje polovice i zadržao je hrvajući se sa suparnikom. Udarac nakon njegove povratne lopte nije bio precizan, ali ona se odbila do Judea Bellinghama koji je s 15 metara naciljao i pogodio lijevi gornji kut Edersonova gola.

Još uvijek 17-godišnji igrač, najmlađi u povijesti Borussije Dortmund s golom u Ligi prvaka, tim je udarcem ostvario zacrtani plan njemačkog tima te ga koju minutu kasnije i branio spašavajući gužvu pred svojim golom.

Preokret
Pokazat će se kasnije da je to bila tek uvertira u Cityjev napadački niz koji će početkom drugog poluvremena i rezultirati golom. Postignut je s bijele točke nakon što je Emre Can nehotice rukom dodirnuo loptu u svom kaznenom prostoru. Riyad Mahrez je postavio loptu na bijelu točku i u 55. minuti pogodio za izjednačenje.

U tom trenutku, a posebice s obzirom na Cityjevu dominaciju koja je trajala, nije se činilo izglednim da Borussia može do potrebnih dva razlike, a uskoro će ta misija biti i dodatno otežana. Domaćin je morao još jednom krenuti s centra nakon što je Phil Foden krasno pogodio s nekih 17 metara jakim udarcem nakon kojeg se lopta odbila od vratnice i završila iza Hitzovih leđa. Bilo je to u 75. minuti.

Borussia Dortmund završila je time ovosezonski nastup u Ligi prvaka, Manchester City ide dalje. Mjesto u finalu tražit će u dvije utakmice protiv sljedećeg suparnika, Paris Saint-Germaina.
lunapikilexDatum: Subota, 01.05.2021, 04:11 | Poruka broj: # 402

Poruka: 735
Status:

Real Madrid dobiva daleko najviše novca za reklamu na dresu, evo tko ga slijedi

OD SPONZORSKIH natpisa na dresovima najviše u nogometnom svijetu zarađuje Real Madrid.

Madridskom klubu koji je i ove godine u borbi za naslove najbolje španjolske i europske momčadi zrakoplovna kompanija Emirates godišnje isplaćuje 82.5 milijuna dolara.

Drugi najunosniji takav ugovor ima Manchester United koji na račun reklame na dresu u blagajnu stavlja 64.9 milijuna dolara, a njega slijedi Barcelona s 64.8 milijuna. Kao i Real Madridu te PSG-u koji godišnje dobiva 57 milijuna dolara, Barceloni ugovor s tim sponzorom istječe sljedeće godine.

Poredak po godišnjoj zaradi od sponzorskih natpisa na dresovima:

Real Madrid – Emirates - 82.5 milijuna dolara, ugovor istječe 2022.
Manchester United – TeamViewer - 64.9 milijuna dolara, ugovor istječe 2026.
Barcelona – Rakuten - 64.8 milijuna dolara, ugovor istječe 2022.
PSG – Accor - 57 milijuna dolara, ugovor istječe 2022.
Arsenal – Emirates - 56 milijuna dolara, ugovor istječe 2024.
Liverpool – Standard Chartered - 55.3 milijuna dolara, ugovor istječe 2023.
Chelsea – Three - 55.2 milijuna dolara, ugovor istječe 2024.
Juventus – Jeep - 53.1 milijuna dolara, ugovor istječe 2023.
Tottenham – AIA - 50 milijuna dolara, ugovor istječe 2027.
Bayern – Deutsche Telekom - 35.4 milijuna dolara, ugovor istječe 2023.
lunapikilexDatum: Subota, 01.05.2021, 04:11 | Poruka broj: # 403

Poruka: 735
Status:

BARCELONA - GRANADA 1:2 Veliki kiks Barcelone u borbi za titulu

BARCELONA je u utakmici 33. kola španjolske La Lige s 2:1 poražena od Granade na domaćem terenu. Ovim porazom Barcelona je dodatno zakomplicirala utrku za naslov prvaka u Španjolskoj.

Katalonska momčad povela je u 23. minuti pogotkom Lionela Messija nakon sjajne momčadske akcije i činilo se da će ovo biti rutinski odrađena utakmica za momčad Ronalda Koemana.

Preokret Granade za velika tri boda
Granada se nije slagala s tim dojmom pa je u drugom dijelu uspjela doći do velikog preokreta. Darwin Machis u 63. minuti i Jorge Molina u 79. minuti zabili su pogotke kojima je pala Barcelona.

Nakon ovoga poraza Barcelona ima dva boda manje od vodećeg Atletico Madrida, kao i Real Madrid, ali drži treće mjesto zbog lošijeg međusobnog omjera s Madriđanima.

Do kraja ove sezone španjolskog prvenstva ostalo je pet kola u kojima svaka od prve četiri ekipe ima pravo nadati se da će na kraju osvojiti naslov prvaka.
lunapikilexDatum: Subota, 01.05.2021, 04:13 | Poruka broj: # 404

Poruka: 735
Status:

ESPN: Cavani je želio otići u Bocu. Sad ostaje u Unitedu

MANCHESTER UNITED je sinoć u prvoj utakmici polufinala Europa lige razbio Romu 6:2 i praktički osigurao plasman u finale natjecanja.

Roma je čak vodila na poluvremenu 2:1, ali je onda na scenu stupio Edinson Cavani i okrenuo utakmicu. Nakon što je u prvom poluvremenu asistirao Fernandesu, Cavani je u 48. minuti zabio za 2:2, a u 64. minuti za potpuni preokret Uniteda.

Roma se nakon toga potpuno raspala, pa su Fernandes i Pogba u 71. i 75. zabili još dva gola, a Cavani je u 86. minuti asistirao Greenwoodu za konačnih 6:2. Utakmicu je završio s dva gola, dvije asistencije i iznuđenim penalom.

Engleski mediji čitav dan pišu hvalospjeve na račun sjajnog Urugvajca koji već duže vrijeme razmišlja o nastavku karijere. Cavani je na Old Trafford stigao u listopadu prošle godine kao slobodan igrač i potpisao je ugovor do kraja sezone.

Nije previše igrao pa je sve do utakmice s Romom razmišljao da karijeru nastavi u Boca Juniorsima. Njegov otac je prošlog mjeseca izjavio da Cavani želi igrati u Južnoj Americi jer želi biti bliže obitelji. No južnoamerički ESPN je nakon jučerašnje briljantne partije protiv Rome objavio da se Urugvajac ipak predomislio i da ozbiljno razmatra ostanak na Old Traffordu te da će svoju odluku objaviti sljedećeg tjedna.

"On moj stav zna. Jako želim da ostane s nama još jednu sezonu. Oduševljen sam onime što pokazuje, a očito se vraća u formu jer je nadoknadio puno propuštenih treninga. Želim mu da ostane i da proslavi gol s našim navijačima, koji su najbolji na svijetu", rekao je Unitedov trener Ole Gunnar Solskjaer.
lunapikilexDatum: Subota, 01.05.2021, 04:13 | Poruka broj: # 405

Poruka: 735
Status:

Hamilton: Bolid je nemoguće voziti. Verstappen: Ovo je smiješno. Morat ću zubaru

FINAC Valtteri Bottas bio je najbrži na prvom slobodnom treningu Velike nagrade Portugala u Algarveu.

Bottas je bio 0.025 stotinki brži od Maxa Verstappena, dok je Lewis Hamilton bio tek peti. Britanac se tijekom treninga žalio ljudima iz svojega boksa na stanje bolida.

"Moram se vratiti u boks jer moramo nešto promijeniti. Bolid je trenutno nemoguće voziti", rekao je Hamilton preko radioveze.

Ništa zadovoljniji nije bio ni Max Verstappen, koji se također žalio zbog loših uvjeta.

"Ovo je smiješno. Uopće ne vidim kuda vozim zbog snažnih vibracija", rekao je Nizozemac preko radija, a iz boksa su ga upitali je li bolid nesiguran.

"Ma nije. Samo ću morati zubaru u ponedjeljak", odgovorio je Verstappen sarkastično.

Velika nagrada Portugala treća je stanica ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Lewis Hamilton ima bod više od Verstappena.
lunapikilexDatum: Subota, 01.05.2021, 04:16 | Poruka broj: # 406

Poruka: 735
Status:

Leipzig zabio gol u 120. minuti! Olmo u finalu njemačkog Kupa

Momčad Juliana Nagelsmanna igrat će finale 13. svibnja protiv pobjednika ogleda Borussia Dortmund-Kiel koji će svoju utakmicu odigrati u subotu

Dani Olmo imat će priliku osvojiti prvi trofej kao igrač RB Leipziga. Njegova je momčad srušila Werder nakon produžetaka (0-0) 2-1 u polufinalu njemačkog Kupa.

Budući da nakon regularnih 90 minuta nismo imali pobjednika, utakmica je otišla u produžetke gdje je nakon tri minute igre Leipzig došao u prednost golom Južnokoreanca Hwang Hee-Chana.

No, Werder izjednačuje taman prije mijenjanja strana u 105. preko Bittencourta.

Kada su se momčadi već pripremile na izvođenje penala, strijelac prvog gola Hee-Chan daje prekrasnu loptu za Forsberga koji matira Pavlenku u posljednjim sekundama utakmice.

Leipzig je već jednom igrao u finalu kupa 2019., ali tada je u finalu slavio minhenski Bayern sa 3-0. U drugom polufinalu igraju Borussia Dortmund i drugoligaš Kiel, a finale u Berlinu se igra 13. svibnja.
Sultan-MirzaDatum: Petak, 12.11.2021, 18:59 | Poruka broj: # 407

Poruka: 14506
Status:

Kvalifikacioni meč za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022 godine BiH – Finska u subotu od 15 sati sati prenosit će domaće i strane tv stanice.

Duel se igra u Zenici, a prema raspoloživim podacima putem satelitskih i internet platformi utakmicu prenositi sljedeći kanali:

5 SPORT (Izrael)
Astro Arena 2 HD (Internacionalni)
beIN Connect MENA (Internacionalni)
beIN Sports MENA (Engleska)
C More Fotboll HD (Internacionalni)
C More Streaming (Švedska)
Cosmote Sport 2 HD (Internacionalni)
Cytavision Sports 4 HD (Internacionalni)
DAZN (Njemačka)
DAZN (Japan)
Digi Sport 2 (Rumunija)
Discovery (Internacionalni)
ESPN 3 Stream (Internacionalni)
EuroSport 2 (Danska)
EuroSport Player (Danska)
Futbol 2 (Ukrajina)
Futbol 1 (Ukrajina)
TV Russia (Rusija)
Nelonen (Finska)
Nova BH (BiH)
HD OLL TV Player (Internacionalni)
Optus Sport (Internacionalni)
Polsat Sport News (Internacionalni)
HD Ruutu (Internacionalni)
S Sport 1 (Turska)
S Sport+ (Turska)
Sky Sports Premier League (Internacionalni)
Sport 2 (Češka)
Sport TV1 (Portugal)
SportKlub 1 (Hrvatska)
SportKlub 1 (Crna Gora)
SportKlub 1 (Srbija)
SportKlub 3 (Slovenija)
Stöd 2 Sport 2 (Norveška)
TV2 Play (Norveška)
TV2 Sport 1 (Norveška)
TV3 Sport Baltic (Internacionalni)
V Sport Jalkapallo (Finska)
ViaPlay (Finska)
Virgin Media Sport (Internacionalni)


"Čudno je, kako nam je malo potrebno da budemo sretni i još je čudnije kako nam to malo često nedostaje"
Sultan-MirzaDatum: Četvrtak, 15.06.2023, 21:52 | Poruka broj: # 408

Poruka: 14506
Status:

Portugal i Bosna i Hercegovina 17. juna, u okviru grupe J, igraju svoju utakmicu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2023. godine. Susret se igra na stadionu Estadio Nacional, Oeiras a počinje od 20:45 sati. Ovu utakmicu prenosi čak 42 tv stanice a mi vam donosimo pregled tv stanica diljem svijeta na kojima će biti moguće pratiti utakmicu:


"Čudno je, kako nam je malo potrebno da budemo sretni i još je čudnije kako nam to malo često nedostaje"
Search:
Top 30 Forumasa