Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
SPORT NEWS
lunapikilexDatum: Subota, 06.02.2021, 04:49 | Poruka broj: # 361

Poruka: 735
Status:

Gradonačelnik Marseillea želi prodati Velodrome

GRADONAČELNIK Marseillea Benoit Payan izjavio je kako želi prodati kultni stadion Velodrome jer je preskup za grad.

"Želio bih prodati stadion jer nas on košta previše. Pronaći ću način da to riješimo i da nađemo kupca", kazao je Payan.

Velodrome je posljednji put renoviran za Europsko prvenstvo 2016. godine, a u njegovu rekonstrukciju utrošeno je 287 milijuna eura, od čega je polovicu dao grad Marseille.
lunapikilexDatum: Subota, 06.02.2021, 04:50 | Poruka broj: # 362

Poruka: 735
Status:

TOTTENHAM - CHELSEA 0:1 Mourinhu se ovo nije dogodilo nikad u karijeri

U DERBIJU 22. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na gostovanju pobijedio Tottenham s 1:0. Jose Mourinho prvi put u karijeri izgubio je dvije prvenstvene utakmice u nizu, a Tottenham je upisao treći uzastopni poraz.

Bila je to skromna utakmica u kojoj su gosti pokazali malo više nogometa, a pobjednika je odlučio kazneni udarac iz 24. minute.

Eric Dier je neoprezno oborio Tima Wernera, a Jorginho je zabio s bijele točke. Najbolju priliku Spursi su imali u 79. minuti kada je Erik Lamela pucao s ruba kaznenog prostora, a Edouard Mendy odlično obranio.

Tottenham od 2012. godine nije izgubio tri utakmice zaredom. Prije Chelseaja pobijedio ih je Liverpool u prošlom kolu (1:3).

Na suprotnoj strani Nijemac Thomas Tuchel slavio je drugu pobjedu u trećoj utakmici na klupi kluba sa Stamford Bridgea. I dalje je bez poraza i nije primio gol.
lunapikilexDatum: Subota, 06.02.2021, 04:50 | Poruka broj: # 363

Poruka: 735
Status:

Ibrahimoviću zbog rasizma prijeti kazna koja mu može okončati karijeru

ZLATAN Ibrahimović ispitan je u talijanskom državnom tužiteljstvu nakon što je pokrenuta istraga zbog toga što je navodno rasistički vrijeđao igrača Intera Romelua Lukakua.

Napadači Milana i Intera sukobili su se 26. siječnja na derbiju te dvije momčadi u četvrtfinalu talijanskog kupa, a Ibrahimović je u jednom trenutku tijekom prepirke rekao Lukakuu "Idi radi ona svoja vudu sranja", zbog čega je optužen za rasizam.

Priča se tek raspliće
Šveđanin tvrdi da nije rasistički vrijeđao Lukakua, ali tužiteljstvo je svejedno pokrenulo istragu pa je danas morao odraditi ispitivanje.

Kako piše Calciomercato, Ibrahimovića se u ispitali pripadnici tužiteljstva koji su jutros došli u Casu Milan, a igrača Milana zastupao je odvjetnik Fabio Esposito.

Nakon Ibrahimovića saslušan je i Lukaku, a isti tretman zaradio je i sudac utakmice Paolo Valeri. Sve okolnosti, ali i konačne odluke suda i disciplinske komisije trebale bi biti poznate sljedećeg tjedna.

Moguća je drastična kazna
Ibrahimoviću, ako se dokaže da je rasistički vrijeđao Belgijca, prijeti kazna koja može biti desetodnevna suspenzija, ali i trajno izbacivanje iz sporta.

Puno je vjerojatnija neka kazna koja će se nadovezati na trenutnu od jedne utakmice zabrane nastupa u kupu. Radilo bi se o kazni s većim brojem utakmice koje bi morao preskočiti u svim natjecanjima u Italiji.
lunapikilexDatum: Subota, 06.02.2021, 04:51 | Poruka broj: # 364

Poruka: 735
Status:

Corriere dello Sport: Milan odabrao tri igrača koja želi na ljeto

NAKON što su u zimskom prijelaznom roku doveli Marija Mandžukića, Fikaya Tomorija i Soualiha Meitea, iz Milana su već odredili listu igrača po koje će krenuti narednog ljeta, piše Corriere dello Sport.

Glavna meta je igrač Marseillea
Glavna meta je desno krilo Marseillea Florian Thauvin kojeg je tehnički direktor Milana Paolo Maldini pokušao dovesti još ovog siječnja.

Marseille je odolijevao pozivima iz Milana pa su na kraju iz talijanskog kluba odlučili sačekati ljeto, kada 28-godišnjem igraču istječe ugovor.

Nije Milan jedini klub koji je zainteresiran za Thauvina, ali i ovaj nogometaš želi prijeći na San Siro.

Dva od tri igrača mogu doći bez odštete
Dobra stvar za Thauvina i Milan je ta što bi došao bez obeštećenja, a to otvara mogućnost veće plaće.

Na Milanovoj listi nalazi se i ime 23-godišnjeg lijevog beka iz Urugvaja Matiasa Vine koji nastupa za Palmeiras s kojim je osvojio Copa Libertadores.

On bi služio kao zamjena za Milanovog lijevog beka Thea Hernandeza, a Palmeiras za njega traži između sedam i osam milijuna eura.

Portov ofenzivac vrijedi 28 milijuna eura iako mu istječe ugovor
Ako ne uspiju dovesti Vinu, iz Milana će se okrenuti prema Barceloni, odakle bi pokušali dovesti Juniora Firpa.

Treći igrač s Milanove liste je 25-godišnji ofenzivni vezni iz Porta Otavio. Brazilac je u ovoj sezoni za Porto odigrao 22 utakmice i u njima zabilježio dva gola i osam asistencija.

Njegov ugovor istječe narednog ljeta, a Transfermarkt ovog igrača procjenjuje na 28 milijuna eura.
lunapikilexDatum: Subota, 06.02.2021, 04:52 | Poruka broj: # 365

Poruka: 735
Status:

Prvi put nakon skoro osam godina golman obranio penal Lewandowskom

ROBERT LEWANDOWSKI je prvi put nakon više od dvije godine promašio penal.

U utakmici 20. kola njemačke Bundeslige Bayern je na gostovanju protiv Herthe pobijedio rezultatom 1:0, a susret će se pamtiti i po tome da je golman Rune Jarstein obranio penal Robertu Lewandowskom.

Golman skrivio pa obranio penal čovjeku koji je skoro nepogrješiv
Jarstein je najprije skrivio penal nakon što je srušio Leroya Sanea, a onda se iskupio obranom.

Ovo je prvi put nakon 27. siječnja 2019. godine da je Poljak promašio penal. Tog dana je u Bayernovoj pobjedi nad Stuttgartom (4:1) pogodio stativu, a od tada je postigao 17 golova iz 17 penala.

Prethodni penal obranio mu je Neuer, a tada je Lewa nosio žuti dres
Poljaku je neki golman posljednji put obranio penal još u svibnju 2013. godine u remiju Borussije Dortmund i Bayerna. Lewandowski je igrao za Dortmund, a penal mu je obranio današnji suigrač Manuel Neuer.

Prema podacima Transfermarkta, Lewandowski je za Bayern i Poljsku od svibnja 2013. godine postigao 52 gola iz penala, pri čemu je promašio samo četiri, računajući i ovaj večerašnji. Preostala tri promašaja nisu mu obranili golmani.
lunapikilexDatum: Subota, 06.02.2021, 04:52 | Poruka broj: # 366

Poruka: 735
Status:

Dva igrača Napolija pozitivna na koronavirus

DVOJICA braniča talijanskog prvoligaša Napolija Kalidou Koulibaly i Faouzi Ghoulam su pozitivni na koronavirus, objavio je u petak talijanski klub.

Dvojica nogometaša, koji su bez simptoma i nalaze se u izolaciji, tako će propustiti gostovanje Napolija u subotu navečer kod Genove u 21. kolu Serie A.

Isto tako upitan je njihov nastup u dvije važne utakmice sljedeći tjedan, najprije u srijedu u Bergamu u uzvratu polufinala talijanskog Kupa protiv Atalante (0-0), a zatim 13. veljače kod kuće protiv Juventusa u 22. kolu talijanskog prvenstva.

Napoli je i bez napadača Driesa Mertensa koji se u Belgiji oporavlja od ozljede gležnja.
lunapikilexDatum: Subota, 06.02.2021, 04:55 | Poruka broj: # 367

Poruka: 735
Status:

Srbi neće braniti naslov: Novak razbio reket i zaplakao

Tenisači Srbije neće moći obraniti naslov na ATP Kupu nakon što su ispali od Njemačke. U odlučujućem meču skupine A izgubili su s 2:1 nakon igre parova, a posebno je to teško primio prvi tenisač svijeta

Dobro su Srbi krenuli u dvoboj s Njemačkom, Dušan Lajović je sa 6-3 slavio u prvom setu protiv Jana-Lennarda Struffa, ali srpski drugi reket nije uspio zadržati prednost protiv njemačkog drugog reketa. Na kraju je slavio Struff sa 6-3, 6-4 u drugom i trećem setu za veliki bod Nijemaca.

Drugi je na teren izašao prvi tenisač svijeta Novak Đoković protiv prvog njemačkog reketa Alexandera Zvereva te je nakon izgubljenog prvog seta uspio preokrenuti meč i izjednačiti (6-7 (3), 6-2, 7-5). Odlučivala je igra parova u kojoj su za Srbiju igrali Nikola Čačić i Novak Đoković, a za Njemačku dva najjača imena - Struff i Zverev.

Nakon što su Srbi izgubili u prvom setu nakon tie breaka, vratili su se u drugom te je odlučivao treći set, odnosno 'super tie-break'. Uzeli su srpski tenisači servis na otvaranju Nijemcima te poveli sa 4-2, ali nakon toga su izgubili tri servisa zaredom bez da su zaprijetili protivnicima što je bilo dovoljno da njemački par izbori polufinale (7-6 (4), 5-7, 10-7).

Njemačka će u polufinalu igrati protiv Rusije, dok će se u drugom polufinalu sastati Italija i Španjolska. A srpski tenisač 'poludio' je u drugom setu te razbio reket, a nakon meča su mu i zasuzile oči jer Srbi neće moći obraniti naslov na ATP Kupu. Tamošnji je Blic to sve popratio naslovom: "Srbija šokantno ispala iz ATP Kupa, Đoković van sebe kao rijetko kada. Oči pune suza i polomljeni reketi nakon prvog poraza ikad."
lunapikilexDatum: Utorak, 09.02.2021, 01:19 | Poruka broj: # 368

Poruka: 735
Status:

BETIS - BARCELONA 2:3 Luda utakmica u Sevilli. Messi ušao i napravio preokret

U UTAKMICI 22.kola španjolske lige Barcelona je slavila kod Betisa s 3:2 pobjedničkim golom Trincaoa u 87. minuti.

Betis je poveo preko Iglesiasa (38.), Barca preokrenula u drugom dijelu golom Messija (59.), samo dvije minute nakon što je ušao u igru, i autogolom Ruiza (58.), opet nakon udarca Messija. Momčad iz Seville izjednačila je golom "iskupljenika" Ruiza u 75. minuti.

Tri minute prije kraja Brazilac Trincao je pogodio svoj prvijenac za pobjedu Katalonaca i to neobranjivim udarcem pod prečku.

Barca je pobjedom došla na drugo mjesto, s istim brojem bodova kao i trećeplasirani Real, a za liderom Atleticom zaostaju sedam bodova i imaju dvije utakmice više.
lunapikilexDatum: Utorak, 09.02.2021, 01:19 | Poruka broj: # 369

Poruka: 735
Status:

MARSEILLE - PSG 0:2 Mbappe i Icardi za pobjedu Parižana u velikom francuskom derbiju

U DERBIJU 24. kola francuske lige PSG je u gostima svladao Marseille s 2:0.

Veliki francuski derbi pripao je Parižanima koji su pobjedu osigurali već u prvom dijelu. U devetoj minuti pogodio je Mbappe na dodavanje Di Marie, a u 24. minuti u strijelce su upisao i Icardi. Bila je to osveta Parižana za poraz od Marseillea (0:1), prvi nakon devet godina, lani u rujnu u Parizu.

Domaći igrač Payet dobio je crveni karton u sudačkom dodatku, a hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijeli susret za Marseille.

Vodi Lille s 54 boda ispred Lyona (52) i PSG-a (49), dok je Marseille deveti s 33 boda.
lunapikilexDatum: Utorak, 09.02.2021, 01:19 | Poruka broj: # 370

Poruka: 735
Status:

Hamilton produljio s Mercedesom pred potencijalno povijesnu sezonu

SEDMEROSTRUKI svjetski prvak Formule 1 Britanac Lewis Hamilton potpisao je novi ugovor s Mercedesom za sezonu 2021., objavila je u ponedjeljak njemačka momčad.

Britanac može ući u povijest
Produljenje ugovora Hamiltonu otvara put za osvajanje osmog naslova svjetskog prvaka. Ako mu to uspije u sezoni 2021. koja počinje 28. ožujka na VN Bahraina, postat će jedini koji se u karijeri okitio s osam naslova svjetskog prvaka u Formuli 1.

"Jako sam sretan što ću započeti i devetu sezonu s kolegama iz Mercedesa", izjavio je Hamilton. "Naš tim je postigao nevjerojatne stvari zajedno i nestrpljivo čekamo nastaviti naš uspjeh".

Sir Lewis Hamilton, koji je nedavno dobio tu titulu, bio je svjetski prvak s McLarenom 2008., zatim s Mercedesom (2014., 2015., 2017., 2018., 2019., 2020.) s kojim je srušio nekoliko rekorda Formule 1: najviše pobjeda (95), najviše postolja (165) i najviše najboljih startnih pozicija (98).
lunapikilexDatum: Utorak, 09.02.2021, 01:20 | Poruka broj: # 371

Poruka: 735
Status:

Paul Pogba ozlijeđen

PAUL POGBA izbivat će s nogometnih terena nekoliko tjedana zbog ozljede desnog bedra zadobivene na utakmici protiv Evertona u subotu (3:3), izjavio je trener Crvenih vragova Ole Gunnar Solskjaer.

Pogba će zbog ozljede propustiti sljedeće utakmice Manchester Uniteda među kojima i susret protiv West Hama u FA kupu u utorak i susrete protiv Real Sociedada u šesnaestini finala Europa Lige 18. i 25. veljače.

Francuski je nogometaš napustio teren Old Trafforda na kraju prvog poluvremena utakmice protiv Evertona u subotu žaleći se na bolove u bedru.

"To je ozljeda koja iziskuje nekoliko tjedana oporavka", izjavio je Ole Gunnar Solskjaer. "On je upravo započeo liječenje u suradnji s medicinskim osobljem kluba i vratit ćemo ga što prije i sigurno. Paul nam je jako važan i nećemo riskirati."
lunapikilexDatum: Utorak, 09.02.2021, 01:20 | Poruka broj: # 372

Poruka: 735
Status:

Bayern nastavio niz europskih klubova na Svjetskom klupskom prvenstvu, Lewa junak

BAYERN se plasirao u finale Svjetskog klupskog prvenstva pobijedivši s 2:0 egipatski Al Ahly koji je na turniru u katarskom gradu Al Rayyanu nastupio kao prvak Afrike.

Bavarce je u finale odveo Robert Lewandowski, najbolji nogometaš svijeta za 2020., koji je za vodstvo Bayerna bio precizan u 17. minuti, a pobjedu je potvrdio u 86. minuti na ubačaj Sanea. Njemački prvak je mogao pobijediti i većom razlikom, ali je u udarcima Bavaraca nedostajalo malo više preciznosti.

Finalni dvoboj će biti odigran na stadionu Education City u četvrtak 11. veljače u 19 sati, a Bayernu će se u borbi za trofej suprotstaviti meksički Tigres koji je u nedjelju u polufinalu s 1:0 nadigrao brazilski Palmeiras. Al Ahly i Palmeiras će u četvrtak od 16 sati igrati utakmicu za treće mjesto.

Od 2013. je počeo niz trijumfa europskih prvaka na svjetskim prvenstvima, a započeo ga je upravo Bayern. Od tada su pobjednički trofej podizali još četiri puta nogometaši Real Madrida, a po jednom Barcelona i Liverpool.
lunapikilexDatum: Utorak, 09.02.2021, 01:20 | Poruka broj: # 373

Poruka: 735
Status:

Rukometaši Srbije izborili Euro nakon odustajanja Belgije

RUKOMETAŠI Srbije plasirali su se na Europsko prvenstvo nakon što je Belgija odustala od kvalifikacija zbog pandemije koronavirusa.

U toj skupini su još Francuska i Grčka, a kako je Srbija bolja u međusobnom omjeru od Francuza te da ima pobjedu protiv Grčke, osigurala je plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Srbija od 2010. godine ne propušta europska prvenstva. Najbolji plasman joj je srebro s Eura 2012. godine kada je bila domaćin.
lunapikilexDatum: Utorak, 09.02.2021, 01:21 | Poruka broj: # 374

Poruka: 735
Status:

ATLETICO - CELTA 2:2 Prekinut veliki niz vodeće momčadi Primere

CELTA VIGO je uspjela zaustaviti niz od osam uzastopnih pobjeda Atletico Madrida i osvojiti bod odigravši 2:2 gostujući kod vodeće momčadi španjolske La Lige na Wanda Metropolitanu.

Santi Mina je u 13. minuti postigao vodeći pogodak za Celtu. Luis Suarez je donio preokret za domaću momčad. Prvo je u 45. minuti postigao izjednačujući pogodak, a u 50. minuti je najbolji strijelac lige postigao i svoj 16. ovosezonski pogodak za vodstvo Atletica.

Sve do 89. minute momčad Diega Simeonea imala je tri boda u rukama, kad je Argentinac Facundo Ferreyra u svom debiju za momčad iz Viga postigao gol za konačnih 2:2, čime je Celta postala tek druga momčad koja je ove sezone odnijela bod s Wande Metropolitano. Zanimljivo je da su vratari na ovoj utakmici ostali bez obrana jer su sva četiri udarca unutar okvira gola završila i u mreži.

Atletico je s 51 bodom u uvjerljivom vodstvu, s osam bodova prednosti pred Barcelonom i Real Madridom koji imaju i jednu utakmicu više. Celta Vigo je s 26 bodova na desetoj poziciji.
lunapikilexDatum: Srijeda, 10.02.2021, 00:55 | Poruka broj: # 375

Poruka: 735
Status:

Dvostruka osvajačica Melbournea ispala nakon što joj je pozlilo: Mijenjajte pravila!

VIKTORIJA AZARENKA (31), dvostruka osvajačica Australian Opena (2012., 2013.) i nekada prva tenisačica svijeta, sada je kontroverzno ispala u prvom kolu Melbournea od Jessice Pegule sa 7:5, 6:4.

U drugom setu, pri vodstvu suparnice 4:2, Azarenka je servirala as za 40:0 i onda klonula. Jedva se odvukla do hlada i tamo se borila za zrak. Sudac je pozvao liječnike. Azarenka je izgubila nakon uzimanja medicinskog time-outa i odlaska u svlačionicu.

Na konferenciji za medije nakon poraza ovako je odgovorila na pitanje ima li zdravstvenih problema:

"Ne znam zašto ispitujete o zdravlju igrača. Sve će to izaći na internetu, pa će ljudi suditi po tome. Stvarno ne razumijem zašto je uopće pravilo da morate iznijeti medicinski razlog kad ste bolesni ili ozlijeđeni. Mislim da bi to trebalo promijeniti, osim ako sami igrači žele govoriti o tome. Čak i zakonski liječnici ne smiju otkrivati nikakve informacije o stanju pacijenta, pa zašto onda mi tenisačice moramo govoriti o našem stanju? Pravila bi se trebala mijenjati."
lunapikilexDatum: Srijeda, 10.02.2021, 00:55 | Poruka broj: # 376

Poruka: 735
Status:

Khabib najavio sastanak sa šefom UFC-a

KHABIB NURMAGOMEDOV je u intervjuu za rusku televiziju najavio da će se krajem mjeseca opet sastati sa šefom UFC-a Danom Whiteom.

Umirovljeni i neporaženi prvak u lakoj kategoriji sastao se s Whiteom i prošlog mjeseca tijekom Fight Islanda u Abu Dhabiju. Khabibovi fanovi diljem svijeta ponadali su se da bi to mogao biti znak da se Rus vraća u ring, ali za sad nema nikakvih naznaka da bi se to moglo dogoditi.

Na njihovom zadnjem sastanku Khabib je rekao da je puno bolji od svih ostalih boraca u svojoj diviziji, ali je ostao čvrsto pri stavu da se više neće boriti jer je to obećao majci.

"Smatram da bi Dustin Poirier trebao dobiti pojas prvaka u ovoj diviziji", rekao je Nurmagomedov u intervjuu.

Američki novinari nagađaju da će White pokušati nagovoriti Nurmagomedova da se vrati u ring, ali ne očekuju da će taj sastanak biti uspješan budući da je Khabib pobijedio sve s kojima se borio u lakoj kategoriji i smatra da nema konkurencije.

Podsjetimo, Nurmagomedov je iznenada objavio da se povlači nakon što je u listopadu prošle godine pobijedio Justina Gaethjea, čime je svoj omjer popravio na 29-0. U ringu je rekao da se ne može boriti bez svojeg preminulog oca Abdulmanapa i da je majci obećao da se više neće boriti.
lunapikilexDatum: Srijeda, 10.02.2021, 00:56 | Poruka broj: # 377

Poruka: 735
Status:

Uefa danas predstavlja revoluciju u Ligi prvaka. Ovo su detalji

SKY SPORTS otkriva da Uefa na današnjem sastanku s 55 nacionalnih saveza koji su njeni članovi donosi prijedloge za promjenu formata Lige prvaka od 2024.

Više klubova, utakmica i milijuna
Uefa se nada kako će revolucijom u Ligi prvaka, koja će klubovima jamčiti više utakmica i prihoda, otkloniti opasnost bijega najbogatijih i najjačih klubova u Superligu, novo, zatvoreno natjecanje elite najmoćnijih.

Novim formatom LP-a bi se broj sudionika povećao s 32 na 36. Svakom klubu jamči se najmanje deset utakmica protiv različitih protivnika (do sada je minimum bio šest utakmica protiv tri suparnika) jer bi se aktualni način igranja u osam skupina zamijenio jednom ligom.

Liga prvaka doista postaje liga
Međutim, prvoplasirani klub u njoj ne bi bio prvak Europe, nego bi se za tu titulu razigravalo nokaut-fazom. U nju bi se automatski plasiralo prvih osam klubova iz lige, dok bi za preostalih osam mjesta u prvoj nokaut-rundi razigravali klubovi plasirani od 8. do 24. mjesta. Ovo bi radikalno povećalo broj utakmica u Ligi prvaka sa sadašnjih 125 na čak 225 mečeva po sezoni.

Uefa ovu promjenu uvodi kako bi zadovoljila i u Ligi prvaka zadržala kapitalce, a njima bi novim formatom bilo zajamčeno mjesto u LP-u čak i ako to ne ostvare plasmanom u nacionalnim prvenstvima.

Liverpool i Juventus ove sezone strepe hoće li u Ligu prvaka. Ubuduće su bezbrižni
Naime, čak po tri kluba iz najjačih europskih liga automatski bi se plasirali u LP na osnovu njihovog Uefinog koeficijenta. Konkretno, Liverpool ili Juventus tijekom loše sezone kao što im je aktualna u Premiershipu i Serie A, ne bi strepili hoće li zato iduće sezone plasirati u LP jer bi im mjesto tamo bilo zagarantirano zbog visokog koeficijenta.

Uefa diže posrnulu francusku ligu davanjem još jednog mjesta u LP-u
Redizajnom Lige prvaka bi se tamo svake sezone moglo naći po čak šest klubova iz najjačih nacionalnih liga, a Sky Sports doznaje da Uefa, u pokušaju da podigne oslabljeni prestiž i atraktivnost francuske lige, klubovima iz nje jamči četiri mjesta u novoj Ligi prvaka.

Uefa se protiv Superlige bori svojom Superligom
Naravno, sve ovo znači da se Uefa protiv Superlige kao zatvorenog kluba najjačih i najbogatijih, bori redizajnom Lige prvaka koja bi bila ista takva - zatvorena, ekskluzivna liga.
lunapikilexDatum: Srijeda, 10.02.2021, 00:56 | Poruka broj: # 378

Poruka: 735
Status:

Najavljene su velike promjene u Formuli 1

ŠEFOVI Formule 1 glasat će u četvrtak o revolucionarnim promjenama u sustavu kvalifikacija.

Prema postojećem modelu, momčadi u petak imaju dva slobodna treninga, u subotu su tri runde kvalifikacija, a u nedjelju utrka. Kvalifikacije se voze na "čistoj" stazi i vozači uglavnom ne smetaju jedni drugima u ostvarivanju najbržeg vremena.

Prema novom prijedlogu, u petak bi se održao jedan slobodan trening, a drugi bi služio kao pretkvalifikacije za subotnje kvalifikacije. One bi se održale po formatu klasične, ali skraćene utrke koja bi trajala otprilike trećinu pune utrke koja bi se vozila u nedjelju.

Poredak u takvoj "sprint" utrci određivao bi startni poredak za nedjeljnu utrku, s time da bi osam najbržih u kvalifikacijama zaradilo određeni broj bodova na ljestvici svjetskog prvenstva.

Ljudi iz Formule 1 vjeruju da bi se tako dodatno povećala gledanost i interes fanova Formule 1, od kojih samo oni najzagriženiji gledaju slobodne treninge, a vrlo mali broj navijača pozorno prati subotnje kvalifikacije.

Glasat će ukupno 30 ljudi, od čega je deset predstavnika FIA-e, a ostalo su predstavnici momčadi. Da bi se pravilo uvelo, potrebno je 28 glasova.
lunapikilexDatum: Srijeda, 10.02.2021, 00:57 | Poruka broj: # 379

Poruka: 735
Status:

Objavljeno je zašto se srušio helikopter Kobea Bryanta

AMERIČKA agencija za sigurnost u civilnom prometu (NTSB) objavila je danas rezultate istrage o padu helikoptera u kojem je 26. siječnja prošle godine poginuo 41-godišnji Kobe Bryant.

Legendarni košarkaš Los Angeles Lakersa putovao je s kćerkom Giannom i još šestero putnika iz Orange Countyja u Los Angelesu u Ventura County na omladinski košarkaški turnir. Kad je stigao do Fernando Valleya, pilot je naišao na gustu maglu i oblake i ubrzo se srušio. U padu je poginulo svih devet osoba koje su bile u letjelici.

Istražitelji su zaključili da helikopter Sikorsky S-76 nije imao nikakvih tehničkih nedostataka te da je pilot svojim potezima izravno odgovoran za nesreću.

Ara Zobayan je netom prije nego što je srušio helikopter kontroli leta javio da diže helikopter iznad oblaka, a istraga je pokazala da je u tim trenucima helikopter gubio visinu u brdovitom području. Pilot je bio potpuno dezorijentiran, nije mogao razaznati uspinje li se letjelica ili se spušta te na koju stranu se naginje. Dezorijentaciju su uzrokovali gusti oblaci i magla koji su, uz brdoviti teren, bili kobni.

Zobayan je bio iskusan pilot koji je Bryanta i njegovu obitelj često prevozio helikopterom, a istražiteljima nije jasno zašto je uletio u maglu kad je mogao koristiti druge rute kako bi sigurno prevezao putnike.
lunapikilexDatum: Srijeda, 10.02.2021, 00:57 | Poruka broj: # 380

Poruka: 735
Status:

Francuski klub pogođen britanskim sojem koronavirusa

FRANCUSKI nogometni drugoligaš Chambly Oise pogođen je britanskim sojem koronavirusa, objavio je klub na svojim stranicama.

Klub sa sjevera Francuske je objavio kako je devet igrača, tri člana osoblja i jedan član uprave pozitivno na britansku varijantu covida-19.

"Britanski soj koronavirusa i dalje snažno pogađa Chambly Oise. Podsjećamo, i vidimo to, ova je varijanta vrlo zarazna", objavio je Chambly, dodavši: "Naš je klub poduzeo sve potrebne mjere, a nova testiranja bit će provedena prije iduće utakmice koja je zakazana za subotu protiv Clermonta."

Ranije ovog tjedna škola u pariškom predgrađu Eaubonneu je privremeno zatvorena nakon otkrića slučajeva južnoafričke varijante covida-19.

Među inačicama koronavirusa koje najviše zabrinjavaju znanstvenike i stručnjake za javno zdravstvo su takozvani britanski, južnoafrički i brazilski soj.

Smatra se da su ove varijante zabrinjavajuće zbog mutacija koje su dovele do povećane prenosivosti i pogoršanja epidemiološke situacije na područjima na kojima su otkrivene te varijante.

Chambly se trenutačno nalazi na 18. mjestu Ligue 2 koje vodi u niži rang natjecanja.
Search:
Top 30 Forumasa