Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
SPORT NEWS
youssefDatum: Utorak, 25.02.2020, 18:06 | Poruka broj: # 101

Poruka: 56
Status:

hvala
Munja9186Datum: Srijeda, 26.02.2020, 13:03 | Poruka broj: # 102

Poruka: 127
Status:

Begović ili Donnarumma: Pioli već odlučio ko brani u nedjelju!
Izvještava Gazzetta dello Sport
Milan će u nedjelju u okviru 25. kola Serije A biti domaćin Genoi.


Begović ili Donnarumma: Pioli već odlučio ko brani u nedjelju!
Gazzetta dello Sport u svom današnjem izdanju piše kako trener Milaa Stefano Pioli već zna ko će braniti u nedjeljnom duelu na San Siru čiji je početak zakazan za 12:30.

Gianuligi Donnarumma je protiv Fiornetine zadobio blagu povredu zgloba pa je bio primoran izaći. Pošto je još uvijek sredina sedmice mladi golman ima vremena za oporavak, ali u Milanellu neće rizikovati.

Mlianski list piše kako je Pioli već odlučio da u nedjelju od prve minute brani Begović koji je na Artemio Franchiju donio sigurnost i pokazao da se na njega definitivno može računati.

Rossoneri su oduševljeni Begovićevim debijem zbog čega će mu Pioli dati šansu da brani od prve minute protiv Genoe, a Donnarummu sačuvati za revanš susret polufinala Kupa Italije za sedam dana.

Možda jedini hendikep da Begoviću u nedjelju ugođaj ne bude potpun je činjenica da će se susret igrati pred praznim tribinama zbog epidemije koronavirusa u Lombardiji.
Munja9186Datum: Četvrtak, 27.02.2020, 12:19 | Poruka broj: # 103

Poruka: 127
Status:

ROĐEN U IZBJEGLIČKOM KAMPU, A DANAS ODUŠEVLJAVA NA FUDBALSKOJ SCENI Nova zvijezda minhenskog Bajerna Alphonso Davies prošao je životne torture, a danas oduševljava nastupima na najvećoj fudbalskoj sceni.

Mladi kanadski reprezentativac iznenada je dobio priliku u prvom sastavu Bajerna i iz kola u kolo je koristio, da bi sada postao jedan od važnijih igrača.

Davies je upisao i asistenciju u osmini finala Lige prvaka u pobjedi svog Bajerna rezultatom 3:0 na Stamford bridžu protiv Čelsija.

No, nije sve bilo sjajno po Daviesa. Rođen je 2000. godine u izbjegličkom kampu u Gani, da bi ga roditelji potom iz pakla nekako prebacili u Kanadu, gdje će kasnije postati fudbaler.

S nepunih 16 godina postao je najmlađi starter u historiji američkog MLS-a, a onda ga je i Bajern u rekordnom transferu za američke standarde doveo u svoje redove. U prvoj sezoni postao je prvak Njemačke i osvajač DFB pokala.
Munja9186Datum: Četvrtak, 27.02.2020, 12:20 | Poruka broj: # 104

Poruka: 127
Status:

Poznato ko će suditi mečeve 21. kola Premijer lige BiH Kao što je ranije i bilo najavljeno, Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva sudi derbi kola, koji u subotu u Banja Luci igraju Borac i Sarajevo. Pomagat će mu Arnel Novalić iz Doboja i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva.

Kolo će svojim duelom otvoriti ekipe Tuzla Cityja i Veleža, a jedini meč koji se igra u petak sudit će Haris Kaljanac iz Sarajeva sa pomoćnicima Moamerom Čauševićem, također iz Sarajeva, te Bojanom Maksimovićem iz Modriče.

U Ugljeviku se u subotu sastaju Zvijezda i Željezničar, a meč će suditi Luka Bilbija iz Prijedora, sa pomoćnicima Radislavom Kačavendom iz Gradiške i Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša.

Meč između Mladosti i Širokog Brijega igra se također u subotu, a sudi ga Admir Musić iz Hrasnice, sa pomoćnicima Borisom Dujmovićem iz Mostara i Damirom Lazićem iz Brčkog.

Posljednji meč sutrašnjeg programa odigrat će u Mostaru Zrinjski i Sloboda, a sudit će ga Ermin Sivac iz Zenice sa pomoćnicima Goran Dujakom iz Odžaka i Josip Čolićem iz Kupresa.

Kolo zatvaraju u nedjelju, 1. marta, Čelik i Radnik, a ovaj duel sudit će Adis Mulahasanović iz Sarajeva. Pomagat će mu Emir Zahiragić, također iz Sarajeva, te Jure Musa iz Čitluka.
Munja9186Datum: Četvrtak, 27.02.2020, 12:20 | Poruka broj: # 105

Poruka: 127
Status:

Za jednog od najboljih igrača Širokog završena sezona Kvesiću je MR verificirana traumatska osteohondralna lezija desnoga koljena. Po preporuci i savjetu dr. Borisa Nemeca, Kvesić se odlučio na operativni zahvat, a isti je planiran sljedeće sedmice. Nakon toga slijedi mu najmanje tromjesečna rehabilitacija, tako da je za njega ova polusezona završena - potvrdio je glavni klupski ljekar Širokog Brijega Marko Vranjković.

Josip Kvesić je ove sezone za Široki Brijeg odigrao 18 mečeva u svim takmičenjima.
Munja9186Datum: Četvrtak, 27.02.2020, 12:21 | Poruka broj: # 106

Poruka: 127
Status:

Zidane nakon poraza od Cityja: Nije gotovo, mi smo ipak Real Trener Real Madrida Zinedine Zidane nije bio pretjerano utučen nakon poraza Madriđana od Manchester Cityja u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Fantastičnom predstavom na Bernabeuu City je jednom nogom zakoračio u četvrtfinale Lige prvaka. Ipak, Zidane ističe da ništa nije gotovo.

Trener Reala poručio je da je City pritisnuo Real i primorao na greške na kraju.

“Nismo uznemireni. Primorali su nas na poraz, no u svakom slučaju, ovaj duel traje 180 minuta. Postigli su nam dva gola, a mogli su i više. Odigrali smo dobrih 70 minuta, ali smo onda napravili veliki broj grešaka. Danas smo učinili sve što smo mogli, ali nije išlo. Ipak, mi smo Real Madrid”, poručio je Zidane nakon meča.
Munja9186Datum: Četvrtak, 27.02.2020, 12:22 | Poruka broj: # 107

Poruka: 127
Status:

Real Madrid odustaje od Mbappea i kreće po Mohameda Salaha Najveća želja Zidanea je naravnio Mbappe, ali teško da će se taj transfer desiti obzirom da PSG traži preko 200 miliona eura za njega.

Real je našao novu opciju, a riječ je o nogometašu Liverpoola, Mohamedu Salahu kojeg bi Zidane također vrlo rado vidio u dresu Real Madrida.

Navodno bi u Liverpoolu pristali da prodaju Salaha, ali samo po određenoj cijeni, a to je kako javljaju engleski mediji, 130 miliona eura.

Realu je to dosta prihvatljivija opcija, nego izdvajanje dosta više novca za Mbappea, a vjerovatno ni sam nogometaš ne bi imao ništa protiv transfera.
Munja9186Datum: Subota, 29.02.2020, 17:05 | Poruka broj: # 108

Poruka: 127
Status:

Leeds hita ka Premiershipu Leeds je u 36. kolu Championshipa gostovao kod Hulla i kao veliki favorit je na kraju ostvario sigurnu pobjedu rezultatom 4:0.

Ayling je bio strijelac vodećeg gola za goste u petoj minuti, na otvaranju drugog dijela Hernandez je povisio na 2:0.

U svega tri minute, u 81. i 84. minuti, Leeds s dva gola ovjerava važnu pobjedu. Strijelac je oba puta bio Roberts.

Leeds je sada drugi sa 68 bodova, vodeći WBA ima 69, a trećeplasirani Fulham 60 i utakmicu manje. Podsječamo da dvije prvoplasirane ekipe idu u viši rang, dok ekipe od 3. do 6. mjesta igraju razigravanje za viši rang.
Munja9186Datum: Subota, 29.02.2020, 17:06 | Poruka broj: # 109

Poruka: 127
Status:

Van Basten: Svako ko tvrdi da je Ronaldo bolji od Messija nema pojma o fudbalu Čuveni duo godinama unazad vodi velike bitke za titulu najboljeg na svijetu, a dominaciju im je samo uspio prekinuti Luka Modrić, koji je proglašen najboljim za 2018. godinu.

Međutim, Marco van Basten tvrdi da ne postoji niko bolji od Messija, a da Cristiano nije blizu Argentinca, iako je odličan fudbaler.

"Cristiano Ronaldo je odličan fudbaler, ali onaj ko tvrdi da je bolji od Messija nema pojma o fudbalu ili možda bolje da kažem, živi u lošem uvjerenju", rekao je Van Basten i nastavio je:

"Messi je neponovljiv i jedinstven. Igrači kao što je on pojavljuju se svakih 50 do 100 godina", istakao je Van Basten.

Legendarni Nizozemac je i igrao za Ajax i Milan, a karijeru je zbog povreda završio u 28. godini.
Munja9186Datum: Subota, 29.02.2020, 17:07 | Poruka broj: # 110

Poruka: 127
Status:

Eduardo Da Silva ulaže u engleski klub u koji je doveo sina nekadašnje zvijezde Arsenala Bivši golgeter Arsenala je navodno sa dugogodišnjim prijateljem i biznismenom Alexom Bernardesom preuzeo Gillinham Town koji se takmiči u 11. rangu engleskog nogometa.

"Obožavao sam svaku minutu provedenu u Arsenalu, bio sam tamo kao kod kuće. Ovaj projekt je također nešto čemu se jako veselim. Pomagao sam neke projekte u Brazilu i drago mi je da isto mogu i ovdje", rekao je Eduardo koji je najprije doveo u klub sina nekadašnjeg saigrača iz Arsenala Gilberta Silve.

"Alex mi je rekao da Gilberto Silva Junior želi igrati za nas, a ja sam mislio da je riječ o šali. Ipak, on je stvarno došao, a mi smo pobijedili u prve dvije utakmice u kojima je igrao", rekao je Eduardo.
Munja9186Datum: Subota, 29.02.2020, 17:08 | Poruka broj: # 111

Poruka: 127
Status:

Roma bez Edina Džeke protiv Cagliarija Ekipa je umorna i nemamo dovoljno vremena za odmor nakon utakmica Evropa lige. Džeki treba odmor i zbog toga neće igrati protiv Cagliarija. Umjesto njega u sastavu će biti Kalinić. Također, umorni i povrijeđeni su Veretout, Perotti i Pasotore”, rekao je Fonseca i dodao:

“Igrači su uvjereni u pobjedu. Ne smijesmo gubiti lagano loptu. Borit ćemo se do kraja za mjesto koje vod u Ligu šampiona naredne sezone.”
Munja9186Datum: Subota, 29.02.2020, 17:10 | Poruka broj: # 112

Poruka: 127
Status:

Blagojevićev pogodak nije bio dovoljan za slavlje: Osmanlispor u finišu ostao bez pobjede 25. kolu turske Prve lige Osmanlispor je na svom terenu odigrao neriješeno 1:1 protiv Karagumruka

Oba gola viđena su u samom finišu. Nekadašnji veznjak Veleža i Željezničara Jovan Blagojević doveo je domaće u vodstvo u 82. minuti, ali gosti su do boda stigli u 88. minuti pogotkom Kurcuka.

U domaćoj ekipi svih 90 minuta odigrao je i bivši fudbaler Zrinjskog i Sarajeva Ognjen Todorović, a Osmanlispor je na 15. mjestu sa 22 osvojena boda.
Munja9186Datum: Subota, 29.02.2020, 17:11 | Poruka broj: # 113

Poruka: 127
Status:

Crystal Palace bolji od Brightona na Amexu Brighton je imao veći broj pokušaja i prilika, ali su gosti bili spretniji i vezali drugi trijumf u prvenstvu - nakon serije loših rezultata.

Prvo poluvrijeme na Amex stadionu nije donijelo golove, da bi utakmica bila riješena u 70. minuti.

Benteke je sjajno proigrao Jordana Ayewa koji je utrčavao po lijevom krilu i rutinski matirao golmana Brightona za, ispostavilo se, konačnih 0:1.

Palace se barem nakratko popeo na 12. poziciju na tabeli sa 36 bodova, dok je Brighton ostao 15. sa 28 bodova
mestaneDatum: Subota, 29.02.2020, 18:47 | Poruka broj: # 114

Poruka: 3
Status:

ellerınıze saglık
engdiaasalahDatum: Nedjelja, 26.04.2020, 03:08 | Poruka broj: # 115

Poruka: 32
Status:

hvala
ribicDatum: Petak, 15.05.2020, 18:34 | Poruka broj: # 116

Poruka: 42
Status:

hvala
mashakoDatum: Srijeda, 20.05.2020, 09:07 | Poruka broj: # 117

Poruka: 11
Status:

Cool
pljeskaDatum: Subota, 22.08.2020, 16:38 | Poruka broj: # 118

Poruka: 100
Status:

Glavna vijest igra li se neko takmicenje
pljeskaDatum: Subota, 22.08.2020, 16:38 | Poruka broj: # 119

Poruka: 100
Status:

I ima li publike takva vremena.
Sultan-MirzaDatum: Petak, 04.09.2020, 22:17 | Poruka broj: # 120

Poruka: 14600
Status:

ITALIJA vs BOSNIA live stream
http://sultanovic.net/index/direktan_prijenos/0-91


"Čudno je, kako nam je malo potrebno da budemo sretni i još je čudnije kako nam to malo često nedostaje"
Search:
Top 30 Forumasa