Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
SPORT NEWS
lunapikilexDatum: Ponedjeljak, 04.01.2021, 19:25 | Poruka broj: # 141

Poruka: 735
Status:

City De Bruyneu ponudio novi, poboljšani ugovor. Belgijac ga odbio

KEVIN DE BRUYNE je odbio novi, poboljšani ugovor koji mu je ponudio Manchester City. Tu su vijest objavili engleski mediji.

Sjajni Belgijac je prvu ponudu s Etihada odbio, a trenutačnim ugovorom vezan je za City do ljeta 2023.

Uprava Cityja želi jednog od najboljih ofenzivaca svijeta vezati za sebe te mu je ponudila novi ugovor koji mu je garantirao veću plaću.

Ipak, Belgijac koji trenutačno zarađuje oko 18 milijuna eura godišnje odbio je ugovor smatrajući da zaslužuje više s obzirom na igre kakve pruža i želi biti najbolje plaćeni igrač Premiershipa.

Nisu poznati detalji novog ugovora, odnosno povećanje koje je City ponudio jednom od najboljih igrača Premiershipa.
lunapikilexDatum: Ponedjeljak, 04.01.2021, 19:27 | Poruka broj: # 142

Poruka: 735
Status:

Ronaldinho nakon izlaska iz zatvora zarađuje milijune

Boravak u zatvoru nije previše utjecao na Ronaldinhov posao. Prema brazilskim medijima, na račun bivšeg nogometaša 'sjelo' je oko pet milijuna brazilskih reala (oko 800.000 eura)

Iako je u ožujku prošle godine završio u paragvajskom zatvoru zbog korištenja krivotvorene putovnice, Ronaldinho (40) i dalje zarađuje milijune.

Legenda brazilskog nogometa koristio se lažnim putovnicama koje vrijede 30 tisuća dolara po komadu, a istražitelje su dovele do cijele kriminalne mreže koja ih proizvodi i još k tome 'pere' novac, pisali su tada brazilski mediji.

Unatoč tome što je Ronaldinho u zatvoru proveo 171 dan i državi isplatio 157.000 eura jamčevine, prema tvrdnjama El Paisa, u protekla četiri mjeseca prijavio je oko pet milijuna brazilskih reala dobivenih od reklama.

Bivši nogometaš itekako uživa u životu snimajući razne reklame i spotove na račun stare slave, a zbog svega toga i jako dobro zarađuje.

Ronaldinhu je blokirano čak 57 nekretnina u Brazilu zbog čega je navodno imao velike financijske probleme. Međutim, ispostavilo se da to nije istina jer je nogometna zvijezda bez većih problema platila jamčevinu.

Naime, protiv Ronaldinha i njegovog brata podignuta je optužnica zbog uništavanja prirodnog okoliša i nelegalne izgradnje skladišta i ribnjaka u zabranjenoj zoni grada Porto Alegrea. Nakon brojnih žalbi radovi su zaustavljeni, a braća su završila na sudu.

Brazilske vlasti tražile su naknadu štete od osam i pol milijuna dolara i zabrana napuštanja zemlje.

Iako su se žalili na presudu, sud je odbio njihovu žalbu i tražio isplatnu kompletnog iznosa. Ronaldinho i njegov brat Roberto de Assis Moreira napustili su zemlju s paragvajskim putovnicama zbog čega su na kraju i bili uhapšeni.
lunapikilexDatum: Utorak, 05.01.2021, 20:31 | Poruka broj: # 143

Poruka: 735
Status:

Real radi na dovođenju dvojice igrača u slučaju da Ramos napusti klub

SERGIO RAMOS zasad odbija potpisati novi ugovor s Real Madridom. Aktualni mu istječe na ljeto, a prvi u redu čeka PSG koji bi odmah htio dovesti španjolskog kapetana.

Real Madrid 34-godišnjaku nudi novi jednogodišnji ugovor s pravom produljenja na još jednu godinu, ali uz to paralelno traži potencijalne Ramosove nasljednike.

Prvi na listi je Španjolac Pau Torres (23) iz Villarreala. Njegova vrijednost je 50 milijuna eura i smatra ga se jednim od najvećih europskih talenata.

Real prati i Sevillinog Francuza Julesa Koundéa (22), koji prema Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura.

Španjolci smatraju da će Real krenuti u pomlađivanje obrane već ovoga ljeta, ostao Ramos u klubu ili ne. Torres i Koundé zasad su prioriteti.
lunapikilexDatum: Utorak, 05.01.2021, 20:32 | Poruka broj: # 144

Poruka: 735
Status:

Durant mora u sedmodnevnu karantenu iako je već prebolio covid

KEVIN DURANT propustit će sljedeće četiri utakmice Brooklyn Netsa zbog strogog protokola NBA lige o koronavirusu. Durant mora u sedmodnevnu karantenu, zbog čega neće igrati na večerašnjoj utakmici protiv Utah Jazza, a propustit će i susrete s Philadelphijom, Memphisom i Oklahoma Cityjem, koji su na rasporedu ovog tjedna.

Iako je Durant bio jedan od prvih NBA igrača koji su se zarazili i preboljeli covid-19 još na proljeće, mora u karantenu jer je nedavno bio izložen koronavirusu, odnosno bio je u društvu zaražene osobe. To je aktiviralo stavku iz priručnika na 134 stranice koji je liga objavila uoči sezone.

U sličnoj su situaciji bili John Wall, DeMarcus Cousins i drugi igrači Houston Rocketsa koji su na samom početku sezone bili na zajedničkom šišanju u društvu pozitivne ili potencijalno pozitivne osobe. Kako je i James Harden morao u izolaciju zbog sudjelovanja na zabavi u zatvorenom bez zaštitne maske, Rocketsi nisu imali dovoljno igrača za utakmicu s Portlandom pa je ona bila odgođena.

Durant nije ponovno zaražen, štoviše već je dostavio tri uzastopna negativna testa, ali stroga pravila jednaka su za sve. Superzvijezda Netsa moći će se vratiti na parket tek sljedećeg tjedna na susretu protiv Denvera, ako testovi i dalje budu negativni.

Netsi ojačani oporavljenim Durantom i Kyriejem Irvingom u novu sezonu su krenuli s dvije uvjerljive pobjede, ali nakon toga su izgubili četiri od pet utakmica i sad su na omjeru 3-4. Durant u prosjeku postiže 28.2 poena, 7 skokova i 4.8 asistencija te djeluje kao ona stara zvijer kakva je bio prije ozljede Ahilove tetive u finalu 2019. godine.
lunapikilexDatum: Utorak, 05.01.2021, 20:32 | Poruka broj: # 145

Poruka: 735
Status:

Sport: Barcelona ne želi prodati Griezmanna u siječnju

KATALONSKI Sport piše kako Barcelona ne želi prodati Antoinea Griezmanna unatoč njegovoj lošoj formi u jesenskom dijelu sezone.

Griezmann je u posljednjoj ligaškoj utakmici protiv Huesce igrao devet minuta, protiv Eibara je igrao 66 minuta bez učinka, a protiv Valladolida je ostao na klupi.

Koemanu je Griezmann trebao biti jedan od najvažnijih igrača
Trener Ronald Koeman je po svom dolasku označio Francuza kao jednog od ključnih igrača momčadi, što mu je i obznanio, ali Griezmann do sada nije ispunio očekivanja. U 20 utakmica u kojima je nastupio francuski napadač je postigao pet pogodaka uz dvije asistencije.

Uz to, javno je prozvao Koemana tijekom okupljanja francuske reprezentacije kazavši kako ne igra na poziciji s koje može najviše pridonijeti. To je dovelo do javne svađe trenera i igrača, koja se smirila.

Igrač je ove sezone promijenio pet pozicija
Griezmann je ove sezone igrao na pet pozicija - isturenog napadača, povučene špice, lijevog i desnog krila te ofenzivnog veznjaka. U prosincu je najviše igrao na krilima, ali ni to nije donijelo ploda. Posljednji pogodak je zabio Ferencvarošu u Ligi prvaka 2. prosinca.

Ipak, Barcelona u siječnju nema namjeru slušati ponude za Francuza. On će sigurno ostati, a do ljeta će novi predsjednik donijeti odluku želi li zadržati čovjeka koji je Barcelonu koštao 120 milijuna eura ili će rasteretiti svoj budžet rješavanjem Griezmannove plaće i određenom zaradom od transfera.

Zasad se još nisu pojavili ni mogući interesenti za Griezmanna, a njegova situacija pomalo podsjeća na onu Garetha Balea u Realu prošle sezone.
lunapikilexDatum: Utorak, 05.01.2021, 20:33 | Poruka broj: # 146

Poruka: 735
Status:

L'Equipe izabrao najbolju momčad 2020. U idealnoj momčadi nema Messija

FRANCUSKI L'Equipe izabrao je najbolju momčad 2020. godine, a u idealnih 11 nije bilo mjesta za Lea Messija.

Argentinac je za mnoge najbolji igrač svih vremena, no ugledni francuski list smatra da ove godine svojim igrama nije zaslužio svoje mjesto u najboljih 11.

U formaciji 4-4-2 u ekipi godine našli su se Neuer (Bayern), Davies (Bayern), Ramos (Real M.), Van Dijk (Liverpool), Alexander-Arnold (Liverpool), Thiago (Bayern), Kimmich (Bayern), Neymar (PSG), De Bruyne (Man. City) i Cristiano Ronaldo (Juventus) te Robert Lewandowski (Bayern).

Aktualni prvak Europe Bayern dao je pet igrača u najboljoj momčadi prošle godine.
lunapikilexDatum: Srijeda, 06.01.2021, 16:47 | Poruka broj: # 147

Poruka: 735
Status:

Koeman potvrdio prvi siječanjski odlazak iz Barcelone

TRENER Barcelone Ronald Koeman je na press-konferenciji ususret današnjem dvoboju protiv Athletic Bilbaa najavio odlazak prvog igrača u siječanjskom prijelaznom roku.

"Carles Aleñá ima dozvolu kluba da traži novu momčad. Kad sve bude gotovo, moći ću dati mišljenje, ali postoje igrači koji mogu odlučiti ostaju li ili ne. Odlučio je tražiti da ide", kazao je nizozemski trener.

Aleñá je imao još tri ponude
Aleñá je 23-godišnji veznjak koji je ove sezone odigrao samo pet utakmica za Barcelonu u svim natjecanjima. U drugom dijelu prošle sezone bio je na posudbi u Real Betisu, ali je na ljeto vraćen u matični klub.

Ipak, nije se naigrao u Barceloni, pa odlazi na novu posudbu. Mundo Deportivo piše kako je jučer sve dogovorio s Getafeom u koji će otići do kraja sezone. Na stolu je imao još dvije ponude iz La Lige i jednu iz Serie A, ali se odlučio za madridski klub u kojemu će biti konkurencija hrvatskom veznjaku Anti Palaversi.

Iako pojedini mediji spominju i odlazak Riquija Puiga, on je produžio ugovor s Barcelonom do 2023. i odbio otići na posudbu ove sezone. U odsustvu Aleñe i ozlijeđenog Coutinha to se i ne čini kao loš potez.
lunapikilexDatum: Srijeda, 06.01.2021, 16:48 | Poruka broj: # 148

Poruka: 735
Status:

Slaven Bilić ima novi klub. Potpisao je s Kinezima na dvije godine

SLAVEN Bilić je postao novi trener kineskog kluba Beijing Guoan. Potpisao je dvogodišnji ugovor i naslijedio Brunu Genesija kojemu se klub zahvalio na suradnji putem svojih službenih kanala.

Bilić je nedavno dobio otkaz na klupi West Bromwich Albiona, ali nije dugo čekao na novi posao.

Nije poznato koliko će Bilić zarađivati u Kini
Kineski prvoligaš je prošlu sezonu završio porazom u polufinalu tamošnjeg prvenstva, dok je u azijskoj Ligi prvaka kao prvoplasirani sastav izborio prolazak iz grupne faze natjecanja.

Nije poznato koliko će Bilić zarađivati u Kini, ali s obzirom na ugovore ostalih europskih trenera u Kini, sigurno je u pitanju velika cifra.

Bilić je otkaz u WBA-u dobio zbog loših rezultata u prvenstvu
Hrvatski trener je prije West Bromwich Albiona vodio West Ham, Bešiktaš, Al-Ittihad, Lokomotiv iz Moskve, Hajduk, hrvatsku A reprezentaciju i U21 reprezentaciju.

Podsjetimo, WBA je Biliću uručio otkaz 16. prosinca nakon što je engleski premierligaš u 13 prvenstvenih kola skupio samo sedam bodova. Ipak, hrvatskog trenera je uprava kluba ostavila na cjedilu jer mu nije omogućila adekvatna pojačanja po povratku kluba u Premierligu.

Bilića će u Kini dočekati salary cap na plaće igrača
Bilića u Kini čeka revolucionarna promjena koju je Super liga uvela početkom ove godine. Uveden je salary cap za strane nogometaše kako bi se popravila kvaliteta domaćeg prvenstva. Više neće biti golemih ugovora kojima su tamošnji klubovi mamili europske zvijezde.

Naime, strani nogometaši neće smjeti zarađivati više od tri milijuna eura po sezoni, što je čak osam puta manje od onoga što zarađuje Brazilac Oscar. S druge strane, domaći igrači ne smiju zarađivati više od 600.000 eura godišnje.

Sve to se u kineskom nogometu zbiva zbog namjere da 2030. godine organiziraju Svjetsko prvenstvo, a tamo se žele predstaviti s konkurentnom reprezentacijom.
lunapikilexDatum: Srijeda, 06.01.2021, 16:49 | Poruka broj: # 149

Poruka: 735
Status:

France Football: Tri talijanska velikana besplatno žele potpisati Memphisa Depayja

U UTRKU za dovođenjem nizozemskog napadača Memphisa Depayja su se osim Barcelone uključili Juventus, Inter i Milan.

Svim talijanskim klubovima je kapetan Lyona zanimljiv jer mu na ljeto istječe ugovor s francuskim prvoligašem. Prema napisima France Footballa i prenošenju Mundo Deportiva, Barcelona je i dalje favorit za njegovo dovođenje.

Lyonov odštetni zahtjev od 30 milijuna eura je na ljeto bio previše za Barcelonu
Katalonski Sport je krajem prosinca pisao kako je Barcelona čak spremna platiti pet milijuna eura odštete za Depayja kako bi se klubu priključio u siječnju. Lyon je bio spreman prihvatiti ponudu jer je imao spremnu zamjenu, ali zasad od te priče nema ništa konkretno.

Barcelona je prošlog ljeta svim silama htjela dovesti Nizozemca, ali joj je Lyonov odštetni zahtjev od 30 milijuna eura bio previsok. Uz to Barcelona nikako nije uspjela prodati Ousmanea Dembelea, pa pogođena koronakrizom nije mogla iz vlastitih rezervi izdvojiti toliki novac za zvučno pojačanje.

Depay je ove sezone zabio osam golova u 17 nastupa
Ronald Koeman ni u jednom trenutku nije skrivao činjenicu kako želi Memphisa Depayja, ali i u siječnju sve ovisi o financijama kluba. Zasad se zna kako je iz Barcelone na posudbu u Getafe otišao Carles Aleñá, a o izlaznim transferima koji bi Barceloni donijeli novac se zasad ne govori.

Depayjeva tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 45 milijuna eura, a ove je sezone u 17 nastupa postigao osam golova uz četiri asistencije.
lunapikilexDatum: Srijeda, 06.01.2021, 16:49 | Poruka broj: # 150

Poruka: 735
Status:

LeBron traži partnere da kupi klub čija je vlasnica razljutila svijet košarke

LEBRON JAMES odavno je rekao da nema želju baviti se trenerskim poslom kad završi igračku karijeru, ali da bi mogao biti vlasnik NBA franšize.

Zbog sukoba interesa to ne smije učiniti dok je još igrački aktivan, ali to ga ne sprječava da se kao vlasnik okuša u nekom drugom sportu ili barem nekoj drugoj ligi. A jutros je natuknuo da bi upravo to mogao učiniti.

"Mislim da ću sastaviti vlasničku grupu da kupi Dream. Tko je sa mnom?" napisao je najbolji košarkaš svijeta na Twitteru.

Dream je WNBA momčad iz Atlante koja je prošlog ljeta bila u središtu skandala zbog vlasnice Kelly Loeffler, republikanske senatorice koja ne podržava pokret Black Lives Matter i zaziva depolitizaciju profesionalnog sporta.

S obzirom na gorljivost kojom američki košarkaši i košarkašice podržavaju pokret BLM, igračice Dreama i mediji zazivali su Loeffler da proda klub, a kad je ona to odbila, odgovorile su fotografijom u majicama s natpisom "Vote Warnock", odnosno "glasajte za Warnocka". Raphael Warnock je demokratski protukandidat Loeffler u izborima za predstavnika države Georgije u američkom senatu. Tvrdi da je njihov potez zaslužan za 236.000 dolara prikupljenih u kampanji, a očekuje se da će pobijediti na izborima.

LeBron može sam kupiti WNBA klub. Cijena je manja od polovice njegove godišnje plaće
Ni LeBron ni itko drugi ne može natjerati Loeffler da proda franšizu, ali James je ovom objavom pokazao da je spreman uskočiti ako se vlasnica Dreama predomisli.

Financijska mu pomoć zapravo ni ne treba. WNBA generira daleko manje novca nego NBA, pa dok bi kupnja NBA kluba koštala oko dvije milijarde dolara, WNBA franšizu se može kupiti za svega 15-ak milijuna, a LeBron će samo od ovogodišnjeg ugovora s Lakersima zaraditi skoro 40 milijuna.
lunapikilexDatum: Srijeda, 06.01.2021, 16:50 | Poruka broj: # 151

Poruka: 735
Status:

Mirror: Ključni igrač Liverpoola odbio Redse. Besplatno odlazi u Barcelonu

NIZ engleskih i španjolskih medija piše da je Georginio Wijnaldum definitivno odbio Liverpoolovu ponudu za produljenjem ugovora kako bi na ljeto kao slobodan igrač prešao u Barcelonu.

Wijnaldum (30) je u Liverpool prešao iz Newcastlea u ljeto 2016. uz odštetu od 27 milijuna eura. Jedan je od najvažnijih igrača prilikom osvajanja europskog i engleskog naslova zadnje dvije godine. Ove sezone nije propustio nijednu prvenstvenu utakmicu Redsa i Jurgen Klopp je javno tražio od uprave da učini sve kako bi ga zadržala.

Liverpool je to pokušao. Novi ugovor ponudio mu je početkom prosinca, ali se Wijnaldum dugo premišljao. Guardian je pisao kako je 27. prosinca tražio još vremena da razmisli prije nego što da konačan odgovor.

Prema spomenutim izvorima, sada je odlučio odgovoriti niječno Liverpoolu i Kloppu kako bi otišao Barceloni i Ronaldu Koemanu. Trener Barcelone, koji je Wijnalduma vodio u reprezentaciji Nizozemske, već mjesecima inzistira na dovođenju miljenika i sunarodnjaka.

Ako u tome uspije, Wijnaldum će iz Liverpoola prijeći u Barcelonu, koju je upravo on izbacio partijom za povijest u nezaboravnom uzvratu polufinala Lige prvaka 2019.
lunapikilexDatum: Srijeda, 06.01.2021, 16:50 | Poruka broj: # 152

Poruka: 735
Status:

Falcao kao slobodan igrač prelazi u Inter Miami

KOLUMBIJSKI napadač Radamel Falcao je raskinuo ugovor s turskim velikanom Galatasarayjom i postao slobodan igrač.

Zbog ozljeda je u posljednjih godinu dana propustio 31 utakmicu, a kao njegova nova destinacija se najglasnije spominje američki Inter Miami. Vlasnik tog MLS kluba je bivši engleski reprezentativac David Beckham.

Falcao je za Galatasaray ukupno postigao 16 pogodaka
Falcao je ove sezone u devet utakmica postigao pet pogodaka uz dvije asistencije, a ukupno je u redovima Galatasarayja postigao 16 pogodaka uz tri asistencije.

Prije turskog kluba igrao je za Monaco, Chelsea, Manchester United, Atletico Madrid, Porto i River Plate. Za kolumbijsku reprezentaciju, čiji je kapetan, je nastupio 89 puta i postigao 34 pogotka.
lunapikilexDatum: Srijeda, 06.01.2021, 16:53 | Poruka broj: # 153

Poruka: 735
Status:

Özil se vraća u Tursku? Dobio zanimljivu ponudu iz MLS-a

Mesut Özil u pregovorima je s američkim klubom DC United oko novog ugovora, ali prema turskom novinaru mogao bi zaigrati za Fenerbahče. U svakom slučaju, napušta Arsenal

Njemački nogometaš turskog porijekla Mesut Özil (32) već neko vrijeme je van terena zbog sukoba s upravom Arsenala čija želja je bila rastati se s njim prije ljeta i isteka njegovog ugovora.

Özil je sinoć na društvenim mrežama podijelio svoju fotografiju iz Istanbula što bi moglo nagovijestiti njegov povratak kući.

Prema navodima turskog novinara Berkayja Tokgoza, Özil bi ovaj mjesec trebao potpisati ugovor s Fenerbahčeom te čak tvrdi da će nositi dres s brojem 23.

Mnogi klubovi su se raspitivali za Özila, a zanimljiva ponuda za Arsenalovog veznjaka došla je i sa sjevernoameričkog kontinenta. Naime, Özil je u pregovorima s DC Unitedom, momčadi gdje je igrao i Wayne Rooney, prenosi Football.london.

DC United ne želi samo Özila već i njegov brand M10 te su mu spremili atraktivan paket u želji da zajedno s njim prošire proizvod po SAD-u koje je svakako zanimljivo tržište.

Njegov posljednji nastup za Topnike bio je 7. ožujka kada su pobijedili West Ham 1-0.

Tijekom karijere u Arsenalu postigao je 54 asistencije, a prije je igrao za Real Madrid, Werder, Schalke.. U dresu njemačke reprezentacije, u 92 utakmice, zabio je 23 gola.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 07.01.2021, 17:01 | Poruka broj: # 154

Poruka: 735
Status:

Anthony Joshua: Blizu sam kraja karijere

SVJETSKI profesionalni boksački prvak u teškoj kategoriji 31-godišnji Britanac Anthony Joshua nagovijestio je da će boksati još pet godina prije povlačenja u mirovinu, kazavši za Sky Sports News da uvijek planira za budućnost kako se bliži kraju karijere.

Za Joshuu bi ova godina trebala biti vrlo značajna, jer bi se u njoj trebao boriti protiv sunarodnjaka Tysona Furyja za ujedinjenje naslova u svim najznačajnijim verzijama. Joshua trenutno drži naslove po WBA, IBF i WBO veziji otkako ih je vratio u svoje vlasništvo pobjedom 2019. u revanšu protiv Andyja Ruiza Jr. i obranio prije mjesec dana nokautiravši Kubrata Puleva.

"Ovo nije početak moje karijere. Bližim se kraju. Ne živim za trenutak. Uvijek planiram. Ostalo mi je još pet godina, što je malo više od jednog olimpijskog ciklusa", izjavio je Joshua za Sky Sports News i sugerirao da bi i njegov budući suparnik Tyson Fury trebao razmišljati na isti način.

"Fury je profesionalac mnogo duže od mene. Trebao bi razmišljati o skorom umirovljenju. Ako želi učvrstiti svoju ostavštinu, tu sam i spreman sam", poručio je Joshua 32-godišnjem Furyju.

No, Fury je rekao da želi vladati poput Vladimira Klička.

"Kličko je boksao i s 40", izjavio je boksač koji je 2015. maknuo Ukrajinca sa svjetskog trona.

"Mnogi veliki šampioni su bili dugovječni. Ne boksam zbog novca, slave ili naslova. Boksam jer me to čini sretnim i volim to raditi. Nikome ne moram ništa dokazivati", dodao je Fury.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 07.01.2021, 17:06 | Poruka broj: # 155

Poruka: 735
Status:

Pochettino kiksao na početku svoje ere u PSG-u

PARIS SAINT-GERMAIN je remizirao u gostima protiv St. Etiennea (1:1) u prvoj utakmici Mauricija Pochettina na klupi aktualnog francuskog prvaka.

Domaćin je poveo preko Romaina Hamoume u 19. minuti, a onda je tri minute kasnije izjednačio Moise Kean.

PSG je drugi na tablici
PSG je dominirao u posjedu lopte, što je bilo očekivano, ali nije uspio doći do preokreta. Gosti su stvorili nekoliko odličnih šansi, ali isto tako mogli su primiti još jedan gol kada je Denis Bouanga u 70. minuti pogodio prečku nakon udarca glavom.

Ovo je bila prva utakmica za Pochettina na klupi PSG-a, gdje je zamijenio Thomasa Tuchela.

PSG je sada drugi na tablici s tri boda manje od Lyona, dok je St. Etienne na 14. mjestu.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 07.01.2021, 17:07 | Poruka broj: # 156

Poruka: 735
Status:

Miočićeva sljedeća borba će se dogoditi nešto kasnije od očekivanog

DUGOIŠČEKIVANA borba Stipe Miočića i Francisa Ngannoua mogla bi se dogoditi nešto kasnije nego što su se fanovi UFC-a nadali.

Potvrdio je to gazda UFC-a Dana White koji je prvotno najavljivao ožujak za taj meč, ali sada je rekao kako je izglednije da će se borba održati u travnju.

Rekao je tako u Q&A razgovoru s fanovima, a kada pogledamo glavne borbe UFC-a u sljedeća tri mjeseca, travanj za teškaški obračun ima smisla.

23. siječnja će UFC 257 priredbu predvoditi revanš Dustin Poiriera i Conora McGregora, 13. veljače će na UFC 28 priredbi glavna borba večeri biti dvoboj Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa, a 6. ožujka se očekuje spektakularni dvoboj Jana Blachowicza i Israela Adesanye, prvaka poluteške i srednje kategorije.

Miočić dominirao u prvom dvoboju
Ngannou i Miočić su se već borili u siječnju 2018., kada je Miočić Kameruncu nanio prvi poraz u UFC-u. Ngannou je u meč ušao kao favorit zahvaljujući seriji razornih nokauta, no Stipe je pokazao bolju tehniku i dominirao u borbi u klinču te na podu. Slavio je jednoglasnom odlukom sudaca.

Ngannou je potom izgubio i sljedeću borbu od Derricka Lewisa, također sudačkom odlukom. Ipak, od tada je skupio četiri dominantne pobjede nokautom protiv Curtisa Blaydesa, Caina Velasqueza, Juniora Dos Santosa i Jairzinha Rozenstruika. Zato je zaslužio status prvog izazivača.

Miočić se nije borio od kolovoza 2020., kada je obranio teškaški naslov protiv Daniela Cormiera.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 07.01.2021, 17:07 | Poruka broj: # 157

Poruka: 735
Status:

Barcelona neporažena sedam kola zaredom. Koeman ne odustaje od borbe za naslov

BARCELONA je u nadoknadi drugog kola La Lige na neugodnom gostovanju svladala Athletic Bilbao rezultatom 3:2. Bila je to sedma utakmica bez poraza zaredom za Koemanovu momčad u prvenstvu.

Nakon ranog pogotka Inakija Williamsa za vodstvo domaćih rezultat su već do kraja prvog dijela preokrenuli Pedri i Lionel Messi, a sjajni Argentinac je postigao treći pogodak za svoju momčad u 62. minuti. Do kraja je prednost gostiju uspio ublažiti Iker Muniain u 90 minuti. Trener Katalonaca Ronald Koeman imao je mnogo razloga za zadovoljstvo nakon utakmice.

Pedri je dobio posebnu pohvalu od Koemana
"Momčad raste, igra s više samopouzdanja i ponekad je jako blizu igre na svom vrhuncu. Čak i u najlošijim trenucima sam bio siguran da igramo dobro. Mislim da ukupno zaslužujemo više bodova i moramo nastaviti u ovom ritmu", rekao je nizozemski trener uz posebnu pohvalu svojem veznom redu.

"Važno je imati dobre igrače, posebno u veznom redu. S igračima poput Busquetsa, De Jonga, Pedrija i Messija uvijek imamo superiornost. Pedri je na jako visokom nivou u odnosu na ostale igrače", objasnio je Koeman.

Barcelonini rivali imaju težak raspored
Njegova je momčad spomenutom pobjedom skočila na treće mjesto u La Ligi. Sada ima pet bodova manje i isti broj utakmica kao Real, dok joj Atletico bježi sedam bodova i ima dvije utakmice manje. Ipak, Koeman i dalje vjeruje kako se liga može osvojiti.

"Uvijek je to moguće jer je sezona jako duga. Možete imati uspone i padove i možda će momčad kojoj sad ide jako dobro upasti u probleme. Puno je utakmica i naši rivali imaju težak raspored. Teško je izdržati cijelu sezonu", mišljenja je Koeman koji vjeruje kako njegova momčad igra dobro i kad ostvaruje loše rezultate.

"Momčad radi ozbiljno i s puno intenziteta već jako dugo. Mislim da smo zaslužili više bodova. Možda moramo biti efikasniji, ali sve je također stvar samopouzdanja koje smo povećali i želimo se dobro spremiti za sljedeću utakmicu. Važno je osvajati bodove", zaključio je trener Barcelone.

Njegova momčad u sljedećem kolu u subotu ide na gostovanje kod Granade.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 07.01.2021, 17:08 | Poruka broj: # 158

Poruka: 735
Status:

Simeone najavio odlazak iz Atletica nakon poraza od trećeligaša. Evo što je rekao

NOGOMETAŠI Atletico Madrida su poraženi u drugom kolu Kupa kralja od trećeligaša Cornelle rezultatom 1:0. Pogodak odluke postigao je Adrian Jimenez u sedmoj minuti.

Lider LaLige je igrao u izmijenjenom sastavu, a na klupi su ostali hrvatski vratar Ivo Grbić i branič Šime Vrsaljko. Trener Atletica Diego Simeone nakon susreta je bio vidno razočaran.

Simeone je u klubu već osam godina
"Sljedeće sezone ćemo potražiti rješenja ako budemo ovdje. Nogomet je promjenjiv i morate biti otvoreni za sve mogućnosti. Moramo prihvatiti ono što klub odluči", rekao je Simeone nagovijestivši time mogući rastanak s klubom nakon osam godina.

Argentinski trener nije propustio pohvaliti trećeligaša Cornellu za predstavu protiv njegove momčadi.

Argentinski trener nije htio komentirati izmijenjeni sastav
"Uvijek idemo na pobjedu, ali protivnik je bio bolji, kao i prošle sezone. Imali smo prilike, ali oni su krenuli u susret jako dobro. Odlično su se borili i igrali su utakmicu onako kako su htjeli. Držali su intenzitet visoko i moramo im čestitati", gospodski je priznao Simeone koji nije htio komentirati drugu postavu koja je izašla na teren.

"Prerano je davati mišljenja, emocije su trenutno povezane samo s rezultatom. Svi su dali sve od sebe, ali ponekad ne ide sve kako ste zacrtali", zaključio je Simeone čija momčad u subotu u prvenstvu dočekuje Athletic Bilbao.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 07.01.2021, 17:08 | Poruka broj: # 159

Poruka: 735
Status:

Nogometaš došao na trening u dresu najvećeg rivala kako bi natjerao klub da ga proda

DIDIER LAMKEL ZE, napadač Antwerpa, pokušao je natjerati čelnike kluba da ga prodaju tako što je na trening došao u dresu najvećeg rivala Anderlechta.

Lamkelu je u dresu Anderlechta zabranjen ulaz na stadion, nakon čega se on javno ispričao za svoj postupak.

"Žao mi je što sam ovo napravio. Sve priče oko transfera su utjecale na mene i moje poteze. Spreman sam ostati u klubu ako me novi trener bude trebao. Nadam se i da ću uskoro zaigrati pred navijačima", rekao je napadač kluba kojem je donedavno trener bio bivši hrvatski reprezentativac Ivan Leko.

Kamerunski nogometaš je u Antwerpenu dvije godine i zabio je 11 golova uz devet asistencija. Nedavno je na društvenim mrežama poručio da je sve dogovorio s Panathinaikosom te zaprijetio klubu da se ne igra s njegovom karijerom.

"Zgazio je dušu ovog kluba. Nije to lijepo reći, ali nije nikakva tajna da Didier nije u samom vrhu kad je u pitanju inteligencija. I mnogi ljudi to koriste te da provociraju i dovode do ovakvih situacija", rekao je direktor Antwerpa Sven Jaecques.

"Bili smo šokirani njegovim potezom i s takvim ponašanjem ne dolazi u obzir da igra za naš klub. Međutim, ugodno nas je iznenadio kad je sam kasnije došao do kluba i ispričao se."

Prije Antwerpa Lamkel je igrao za Lille i Chamois.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 07.01.2021, 17:10 | Poruka broj: # 160

Poruka: 735
Status:

Juve pobijedio oslabljeni Milan i približio se samom vrhu lige

Juventus je srušio Milan (3-1) na San Siru u 16. kolu talijanskog prvenstva i nanio momčadi Stefana Piolija prvi ligaški poraz u ovoj sezoni.

Odlična utakmica na San Siru. Obje momčadi otvorile su utakmicu polu-šansama, a prvu obećavajuću imao je Milan u 7. minuti kada je Samu Castilleja odlično prošao nekoliko igrača, ali njegov udarac obranio je Szczesny.

Juventus je na prvu pravu priliku čekao do 16. minute kada je Federico Chiesa imao odličnu priliku, ali pogodio je samo stativu. Za promašaj se iskupio dvije minute kasnije kada je odlično reagirao na ubačaj Dybale i zabio pokraj nemoćnog Donnarumme.

Milan je do izjednačenja došao pred kraj prvog poluvremena kada je mladi branič David Calabria (24) silovito potegao s ruba šesnaesterca i pogodio u same rašlje.

Novo vodstvo Pirlovoj momčadi donio je ponovno isti igrač. Chiesa je ponovno zabio na asistenciju Dybale. Potvrdu pobjede Juventusa osigurao je McKennie na asistenciju Kuluševskog u 76. minuti.

Milan je u ovoj utakmici bio oslabljen ne igranjem našeg reprezentativca Ante Rebića, koji zbog pozitivnog nalaza na korona virus nije konkurirao za utakmicu, i Zlatana Ibrahimovića koji se još uvijek oporavlja od ozljede.

Vodeći Milan ostao je na 37 bodova, jednim više od prvog pratitelja Intera, dok je Juventus ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto a 30 bodova i utakmicom manje od vodećeg dvojca.
Search:
Top 30 Forumasa