Vicevi
|
|
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:13 | Poruka broj: # 121 |
Poruka: 1156
Status:
| Poslali Muju i svinju u svemir. U svemirskom brodu se iz zvučnika začuje glas: - Ovdje kontrola! Svinjo, stisni crveni gumb! Svinja stisne crveni gumb. Kontrola: - Svinjo, gurni zelenu polugu! Svinja gurne zelenu polugu, i tako to cijelog dana. Navečer se začuje glas: - Ovdje kontrola! Mujo, nahrani svinju!
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:13 | Poruka broj: # 122 |
Status:
| Fatima došla kući s raščupanom kosom punom sijena. Otac Mujo se čudi: - Što ti se, bona, dogodilo? - Ništa, babo, igrali se pogađanja! - Ma kakvog pogađanja!? - Pa, eto, mi djevojke gurnemo glavu u stog sijena a momci priđu odostraga... Ja pogodila trećeg, petog i desetog!
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:14 | Poruka broj: # 123 |
Status:
| Mujo u kvizu "Tko želi biti milijunaš?" ne zna odgovor na prvo pitanje. - Ja bih iskoristio džokera "Zovi, samo zovi!". Pitao bih prijatelja Hasu za savjet. - Izvolite! - Haso, bolan, reci da li da uzmem džokera "Pola-pola" ili "Pitaj publiku"?
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:14 | Poruka broj: # 124 |
Status:
| Gledaju Mujo i Haso ovce na livadi i kaze Mujo ima tocno 1242 ovce. Haso ne vjeruje i dojde do pastira i pita ga koliko imas ovaca, i ovaj kaze 1242. I tako nakon pola sata na drugoj livadi mujo opet pogodi broj ovaca i napokon ga pita Haso: Jel Mujo kako ti tako brzo izbrojis te ovce? Moj Haso to ti je nista lakse, zbrojis sve noge i podjeliš sa cetri!
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:14 | Poruka broj: # 125 |
Status:
| Prolazi Haso parkom i vidi Muju. Sto je Mujo sjedis i razmisljas? Ma jok samo sjedim !
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:15 | Poruka broj: # 126 |
Status:
| Otišao Mujo u New York i našao stan pun miševa. Ode on kod gazde da se žali, ali ne zna dobro engleski. Gazda ga pita: What’s the problem? Ju nou…Tom end Džeri… Yes, Tom Jerry, so what’s the problem? E, pa Džeri.
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:16 | Poruka broj: # 127 |
Status:
| Tuzi Mujo Hasu da je pucao na njega u lovu. Pita sudija Hasu: •Jeste li pucali? • Druze rsudija, mislio sam da je to jelen! •Kad ste vidjeli da je rijec o zabuni? • Kad je jelen zapucao na mene!
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:16 | Poruka broj: # 128 |
Status:
| Sreli se Mujo i Haso na jednom trgu u Veneciji. Kaze Haso:
- "Ja ovde poslom, a ti?" Mujo: - "Ja na medenom mesecu." Haso: "Ooooo! A gde ti gospodja?" Mujo: - "Cuj, ba, gospodja?! A ko ce mi pazit doma na trgovinu?!"
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:16 | Poruka broj: # 129 |
Status:
| Zove Fata Muju na mobilni, kad zenski glas kaze: "Preplatnik je privremeno nedostupan-molim nazovite kasnije". A Fata ce: "A tebi je dostupan, kurvo jedna!"
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:17 | Poruka broj: # 130 |
Status:
| se Mujo jedan dan autocestom 35 i sluša radio. Odjednom prestaje muzika i spiker kaže: - „ Prekidamo program da vas obavijestimo da neki luđak vozi autocestom 35 u krivom smjeru.“ Mujo: „ Šta jedan?! Stotine, stotine!“
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:17 | Poruka broj: # 131 |
Status:
| Prošao rat i sastali se Suljo i Mujo. - Đe si ti bio Mujo dok je rat traj'o? - Ja sam ti bio u Žljebovima. - Đe ti je to? - Ma jedno selo, jedno dva'es kilometara od Sarajeva. A đe si ti bio? - U Londonu! - A đe ti je to bolan? - Pa jedno tri hiljade kilometara od Sarajeva. - A ja vukojebineee!
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:17 | Poruka broj: # 132 |
Status:
| Ide Haso New Yorkom, kad odjednom sa 20 kata padne plavuša ispred njega. Kad će ti nato Haso: - "E to ti je standard, pojebes pa baciš."
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:18 | Poruka broj: # 133 |
Status:
| Otišao Mujo u Njemačku i dugo niti dolazi niti se javlja. Pišu mu Fata i stara: - "Bolan Mujo pošalji bar sliku da znamo kako izgledaš." Slika se on kao od majke rodjen i rastavi sliku u dva dijela: Gornji će poslati staroj a donji Fati i objema lakše. Medjutim pri pakovajnu pogriješi. Gleda Fata gornji dio, hajd Mujo ko Mujo. Stara gleda donji dio i ne vidi dobro pa će: - "Mujo ko Mujo, vazda neobrijan i vazda kravata nakrivo."
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:18 | Poruka broj: # 134 |
Status:
| Ulaze mali Ivica, policajac, plavuša, Mujo i Haso u kafić i sjedaju za stol. Prilazi im konobar i kaže:
- Šta je ovo, neki vic, jelda!?
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:20 | Poruka broj: # 135 |
Status:
| Uđe kauboj Joe u krčmu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže: 'Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?'
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:20 | Poruka broj: # 136 |
Status:
| Vozi se čovjek pustinjama Arizone i naiđe na Indijanca koji leži potrbuške i prislonio lijevo uho na put.
Zna ovaj da Indijanci dobro čuju i znatiželja ga povuče da posluša šta je ovaj načuo.
"Automobil..."
"Stvarno čuje!"
"Bjuik...serija '69...."
"Vidi bogati, zna i koja je marka i proizvodnja..."
"Oko 5 milja..."
"Hm, odredi mu i udaljenost..."
"Vozi ga tip sa tamnim naočalama i Stetsonom..."
"E j**i ga sad prijatelju, baš da znaš i ko ga vozi?!"
"Znam, ***da mu materina, maloprije me pregazio!"
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:20 | Poruka broj: # 137 |
Status:
| Bili Indijanci i sad izgubili proroka. Sada trebaju nekoga da im kazu kakvo ce bit vrijeme. Odu oni kod Americkih meteorologa i meteorolozi kazu: -Biti ce veoma hladno! Idnijanci poceli cijepati drva ko ludi, kad tamo nigdje hladnoce. Odose sljedece zime opet pitaju kakvo ce bit vrijeme. Oni im odgovore: -Bit ce hlaaadno, svi ce se smrzavat! Indijanci iscijepali drva, oni se od drva ne vide. I kaze Americki meteorolog na pres konferenciji: -Biti ce veoma hladno! Pitaju ga iz publike: -Kako znate? -Eto znam zato sto Indijanci 2 godine cijepaju drva ko ludi!
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:21 | Poruka broj: # 138 |
Status:
| Došao Bobi Rudiju u goste i ostao do navečer, a tada se spustila gadna kiša... Kaže mu Rudi - prespavaj kod mene, kud ćeš sad po toj kiši... Može - odgovori Bobi. Ode Rudi pripremiti mu krevet, a kad se vratio u sobu, Bobija nema... Tek nakon sat vremena netko zvoni na vratima - a ono Bobi, mokar do kože! Pa gdje si ti bio ? pita njega Rudi... A Bobi odgovori - Otišao sam doma po pidžamu!
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:21 | Poruka broj: # 139 |
Status:
| Bobi i Rudi kupuju karte za kino.
- Koji ćete položaj? - upita ih blagajnica.
- A kakav je film?
- Ratni?
- Onda dvije karte u ležećem položaju! - odgovore uglas Bobi i Rudi.
|
|
| |
MadeInBosnia | Datum: Srijeda, 06.08.2014, 15:22 | Poruka broj: # 140 |
Status:
| Došao Bobi na nekakvu nogometnu utakmicu u crnoj i žutoj kopački, pa ga trener poslao kući. Na to će Bobi sam sebi u bradu: – Al’ će se trener iznenaditi, ja i kod kuće imam po jednu crnu i žutu kopačku!
|
|
| |