Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
SPORT NEWS
lunapikilexDatum: Subota, 23.01.2021, 00:49 | Poruka broj: # 281

Poruka: 735
Status:

Gladbach slomio Dortmund i preskočio ih na četvrto mjesto

Iako je odlični Haaland dva puta poentirao u sedam minuta i doveo goste u prednost, na kraju su uvjerljivo slavili domaći. U dvoboju Borussija bolja je bila ona iz Mönchengladbacha (4-2)

U prvoj utakmici 18. kola u petak navečer Borussia Mönchengladbach je kod kuće sa 4-2 (2-2) svladala Borussiju Dortmund. Dva gola za Mönchengladbach je zabio Nico Elvedi, a po jedan Ramy Bensebaini i Marcus Thuram. Za Borussiju Dortmund dvostruki strijelac je bio Erling Haaland.

Mönchengladbach je brzo došao u vodstvo u 11. minuti susreta pogotkom Nica Elvedija, no deset minuta kasnije Haaland zabija za 1-1. Mladi je Norvežanin doveo Borussiju Dortmund u vodstvo u 28. minuti, no četiri minute kasnije Elvedi zabija svoj drugo gol na utakmici za 2-2.

Bensebaini je četiri minute nakon početka drugog poluvremena povećao prednost Mönchengladbacha na 3-2, a Thuram je u 78. minuti zaključio rezultat.

Mönchengladbacha je zahvaljujući ovoj pobjedi 'preskočio" na ljestvici Borussiju Dortmund i sada je na četvrtom mjestu sa 31 bodom, dok je Dortmund peti sa 29 bodova. Prvi je Bayern sa 39 bodova.
lunapikilexDatum: Subota, 23.01.2021, 00:50 | Poruka broj: # 282

Poruka: 735
Status:

PSG utrpao Montpellieru četiri gola i ostao na vrhu ljestvice

U prvom dvoboju 21. kola Francuske lige PSG je s 4-0 na Parku prinčeva pobijedio Montpellier s 4-0 i povećao vodstvo na tablici.

Strijelci za PSG bili su Mbappé (34', 63'), Neymar (60') i Mauro Icardi (61').

Golman Montpelliera Jonas Omlin je u 19. minuti utakmice napravio prekršaj nad Mbappéom te mu je sudac dao crveni karton.

PSG je trenutno prvi na ljestvici s osvojenih 45 bodova te će nakon niza od tri uzastopne pobjede u prvenstvu, i nakon ovog kola, tu ostati.

Montpellieru je ovo bio četvrti poraz u posljednjih pet ligaških susreta s čime je zasjeo na 11. mjesto ljestvice Ligue 1.
zerdusthDatum: Subota, 23.01.2021, 15:18 | Poruka broj: # 283

Poruka: 32
Status:

hvala Cool
zerdusthDatum: Subota, 23.01.2021, 15:22 | Poruka broj: # 284

Poruka: 32
Status:

ok hvala
lunapikilexDatum: Nedjelja, 24.01.2021, 01:12 | Poruka broj: # 285

Poruka: 735
Status:

Southampton iz FA kupa izbacio branitelje naslova

NOGOMETAŠI Southamptona probili su se u osminu finala engleskog FA kupa pobijedivši na svom stadionu St. Mary's branitelja naslova, londonski Arsenal, 1:0.

Pobjednika je odlučila situacija iz 24. minute, kad je branič Gabriel nespretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Kylea Walker-Petersa.

Momčad Mikela Artete nije uspjela doći do gola kojim bi održala nadu u obranu trofeja koji je osvojila rekordnih 14 puta u povijesti.

Southampton će u osmini finala igrati protiv Wolverhamptona.

U subotu je na rasporedu još sedam utakmica šesnaestine finala FA kupa, a sastaju se: Barnsley - Norwich, Brighton - Blackpool, Millwall - Bristol City, Sheffield United - Plymouth, Swansea - Nottingham, West Ham - Doncaster (sve u 16 sati) te Cheltenham - Manchester City (18:30).
lunapikilexDatum: Nedjelja, 24.01.2021, 01:12 | Poruka broj: # 286

Poruka: 735
Status:

Roma pobijedila Speziju u spektaklu sa sedam golova

U PRVOJ utakmici subotnjeg programa 19. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je u dramatičnoj završnici svladala Speziju s 4-3 (1-1).

U prvom poluvremenu Roma je povela golom Mayorala (17), no ubrzo potom Piccoli (24) je poravnao na 1-1. Početkom nastavka Mayoral (52) je osigurao novo vodstvo domaćima koje je vrlo brzo potom Karsdorp (55) i povećao. Ipak, novak u ligi se nije predao već je preko Diega Farisa (59) smanjio na 3-2 i taj je rezultat vrijedio sve do same završnice. A onda je Verde (90) iskoristio veliku pogrešku Smallinga za izjednačenje na 3-3 i činilo se važan bod, no vrlo brzo po kretanju s centra Roma je uspjela postići i četvrti gol te osvojiti tri boda zahvaljujući Pellegriniju (90+2).

Bila je ovo druga utakmica Rome i Spezije ovoga tjedna, nakon što je Spezia u utorak u osmini finala također u Rimu svladala Romu s 4-2 nakon produžetka.

Mladi hrvatski reprezentativac Martin Erlić igrao je za Speziju od 80. minute.

Ovom pobjedom Roma je stigla na treće mjesto s 37 bodova, tri manje uz utakmicu više od drugog Intera, a tri više uz dvije utakmice više od četvrtog Napolija, dok je Spezia ostala 13. s 18 bodova.
lunapikilexDatum: Nedjelja, 24.01.2021, 01:13 | Poruka broj: # 287

Poruka: 735
Status:

ALAVES - REAL MADRID 1:4 Madriđani slavili bez Zidanea, Modrić asistirao

NOGOMETAŠI Real Madrida su u 20. kolu La Lige na gostovanju kod Deportivo Alavesa slavili s uvjerljivih 4:1.

Strijelci za madridski sastav su bili Casemiro u 15. minuti, Karim Benzema u 41. i 70. te Eden Hazard u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Za domaći sastav je zabio Joselu u 59. minuti.

Modrića je zamijenio Isco u 77. minuti
Za Real je do 77. minute igrao Luka Modrić, a zamijenio ga je Isco. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije je u 70. minuti upisao asistenciju za Karima Benzemu.

Naime, Modrić je sa svoje polovice lijepom dugom loptom uposlio francuskog napadača na lijevoj strani, a Benzema se sjurio prema golu Alavesa i neobranjivo pogodio za potvrdu uvjerljive pobjede.

Bila je to prva Realova pobjeda nakon tri uzastopne utakmice bez trijumfa. Prvo je madridski sastav remizirao u La Ligi kod Osasune, a zatim je poražen u Superkupu i Kupu kralja od Athletic Bilbaa i Alcoyana.

U sljedećem kolu Real kod kuće dočekuje Levante
Real je u ovoj utakmici nastupio bez trenera Zinedinea Zidanea. Njega je na klupi zamijenio pomoćnik Davide Bettoni. Real zauzima drugo mjesto na ljestvici s četiri boda manje i dvije utakmice više od Atletico Madrida. Alaves je 17. s 18 bodova.

U sljedećem kolu Real je domaćin Levanteu, a Alaves gostuje kod Getafea.
lunapikilexDatum: Nedjelja, 24.01.2021, 01:13 | Poruka broj: # 288

Poruka: 735
Status:

Aston Villa pobijedila Newcastle, nastavlja lov za Liverpoolom

ASTON VILLA svladala je Newcastle s 2:0 u zaostaloj utakmici 11. kola Premiershipa.

Domaćin je bio puno bolji suparnik cijelu utakmicu, a poveo je već u 13. minuti preko Watkinsa. Pobjedu je potvrdio Traore u 42. minuti na asistenciju sjajnog Jacka Grealisha.

Villa se trenutno nalazi na osmom mjestu tablice s 29 bodova, ali ima i manje utakmica u odnosu na konkurenciju iznad sebe. Kada bi pobijedili u obje utakmice zaostatka, prestigli bi četvrtoplasirani Liverpool. Newcastle nastavlja tešku borbu za ostanak u elitnom razredu engleskog nogometa.
lunapikilexDatum: Nedjelja, 24.01.2021, 01:13 | Poruka broj: # 289

Poruka: 735
Status:

MONACO - MARSEILLE 3:1 Kovač slavio preokretom za četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu

NOGOMETAŠI Monaca su u 21. kolu Ligue 1 na domaćem terenu porazili Marseille rezultatom 3:1.

Momčad Nike Kovača je preokrenula rezultat nakon što je u 12. minuti Marseille poveo preko Nemanje Radonjića kojemu je u 12. minuti asistirao hrvatski reprezentativni stoper Duje Ćaleta-Car.

Za Monaco su zabijali Guillermo Maripan u 47., Aurélien Tchouaméni u 75. i Stevan Jovetić u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog dijela. Za prva dva pogotka Monaca je asistirao Rus Aleksandr Golovin.

Monaco je ostvario četvrtu prvenstvenu pobjedu zaredom te je četvrta momčad francuskog prvenstva s 39 osvojenih bodova, samo šest manje od vodećeg PSG-a.

U sljedećem kolu posljednjeg dana siječnja Kovačeva momčad gostuje kod Nantesa, dok Marseille dan ranije dočekuje Rennes.
lunapikilexDatum: Nedjelja, 24.01.2021, 01:16 | Poruka broj: # 290

Poruka: 735
Status:

Atalanta razbila Milan: Mandžo debitirao u dresu 'rossonera'!

Ante Rebić se vratio u momčad Milana nakon što se oporavio od koronavirusa, a priliku za debi, kao što je Pioli i najavio, dobio je Mario Mandžukić. Obojica su ušla u drugom poluvremenu

Vodeći dvojac talijanskog nogometnog prvenstva Milan i Inter u svojim je susretima 19. kola osvojio samo bod, Milan je izgubio kao domaćin od Atalante s 0-3 (0-1), dok je istovremeno Inter na gostovanju kod Udinesea odigrao samo 0-0.

Atalanta je na San Siru u potpunosti nadigrala lidera prvenstva te stigla do pobjede golovima Romera u 26., Iličića iz penala u 53. i Zapate u 77. minuti. Bila je to uvjerljiva predstava Gasperinijeve momčadi i jedna od lošijih 'rossonera' ove sezone.

No, ima i dobrih stvari u gradu mode. Ante Rebić se vratio u momčad Milana nakon što se oporavio od koronavirusa, a priliku za debi, kao što je Pioli i najavio, dobio je Mario Mandžukić, koji je u klub stigao početkom tjedna. Hrvati su igrali od 70. minute, dok je u momčadi Atalante Boško Šutalo ostao na klupi, a Mario Pašalić nije konkurirao za nastup.

Inter je imao priliku pobjedom u Udinama bodovno se poravnati s Milanom na polovici prvenstva, no nije uspio zatresti mrežu suparnika. Marcelo Brozović igrao je čitav susret za Inter dok je Ivan Perišić u igru ušao u 70. minuti.
lunapikilexDatum: Nedjelja, 24.01.2021, 01:16 | Poruka broj: # 291

Poruka: 735
Status:

Manchester City jedva prošao četvrtoligaša: Gubili su do 81.

Niželigaš je poveo preko Maya u 59. minuti koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru gostiju. Taj je rezultat stajao do 81. minute kada je Foden iskoristio dobar ubačaj Cancela za 1-1

Nogometaši engleskog četvrtoligaša Cheltenham Towna bili su nadomak senzacije u 4. kolu FA Kupa, oni su vodili sa 1-0 protiv velikog Manchester Cityja sve do 81. minute, no u završnici su gosti ipak pokazali razliku u klasi te na kraju prošli u osminu finala sa 3-1.

Niželigaš je poveo preko Maya u 59. minuti koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru gostiju. Taj je rezultat stajao do 81. minute kada je Foden iskoristio dobar ubačaj Cancela za 1-1. Tri minute potom Gabriel Jesus je kompletirao preokret, dok je Ferran Torres u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postavio konačni rezultat.

Ranije u subotu je Southampton na svom stadionu St. Mary's svladao branitelja naslova londonski Arsenal sa 1-0 (1-0). Pobjednika je odlučio pogodak iz 24. minute, kad je branič "topnika" Brazilac Gabriel nespretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Kylea Walker-Petersa.

U preostalim susretima igranim u subotu prvoligaši nisu dopustili iznenađenje, Brighton and Hove Albion je svladao Blackpool sa 2-1, Sheffield United je bio bolji od Plymouth Argylea sa 2-1, dok je West Ham United nadigrao Doncaster Rovers sa 4-0. Usto je Barnsley svladao Norwich City sa 1-0, Bristol City je kao gost bio bolji od Millwalla sa 3-0, dok je Swansea City bio uvjerljiv protiv Nottingham Foresta sa 5-1.
lunapikilexDatum: Nedjelja, 24.01.2021, 01:17 | Poruka broj: # 292

Poruka: 735
Status:

Potpuna blamaža Hrvatske: Četvrfinale je sad jako daleko

Loše smo krenuli u utakmicu. Bili smo 10 i pol minuta bez gola pa se vratili do poluvremena. U nastavku - još veća katastrofa! Čak 15 minuta smo bili bez gola u jednom trenutku

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izgubila je susret 2. kola skupine II drugog kruga Svjetskog prvenstva u Egiptu od Argentine sa 19-23 (12-12) i time praktički izgubila izglede za prolazak u četvrtfinale.

Hrvatska je izuzetno loše krenula u susret poglavito u napadu te je bilo 5-0 za Argentinu, da bi Čupić postigao prvi pogodak za Hrvatsku nakon 10 i pol minuta igre.

Ipak, do odlaska na odmor Hrvatska je uspjela poravnati na 12-12, a golom Mamića početkom nastavka i povela sa 13-12. Nažalost, pokazat će se da je to bilo jedino vodstvo Hrvatske na čitavoj utakmici, Argentina je odgovorila s tri uzastopna gola i preuzela kontrolu utakmice.

O bezidejnosti igre u napadu najbolje pokazuje podatak kako je Hrvatska u prvih 20 minuta drugog poluvremena postigla tek tri pogotka pa je Argentina ostvarila osjetnu prednost od 19-15 koju je znala sačuvati. Izbornik Červar tada je odlučio zaigrati sa sedam igrača u polju i bez vratara u fazi napada, ali zbog brojnih izgubljenih lopti Argentinci su takvu taktiku kažnjavali pogocima u praznu mrežu.

Hrvatska je tako ostala na pet bodova, jednim manje od vodeće Danske, koja ima i utakmicu manje, te druge Argentine. Četvrti Katar, koji je u prvom susretu dana u ovoj skupini svladao Bahrein sa 28-23, ima četiri boda. Na dnu su Japan s jednim i Bahrein bez bodova.

Hrvatska je ovim porazom sebi jako zakomplicirala šanse za prolazak u četvrtfinale. Trebala bi nam pobjeda protiv Danske, ali ne samo to...
lunapikilexDatum: Ponedjeljak, 25.01.2021, 00:55 | Poruka broj: # 293

Poruka: 735
Status:

Poirier iznenadio McGregora. U drugoj rundi mu je nanio prvi nokaut u karijeri

SPEKTAKULARNI UFC 257 event zaključen je iznenađujućom pobjedom Dustina Poiriera nad Conorom McGregorom u naslovnoj borbi večeri. Irski borac je tako nakon godinu dana od posljednje borbe iznenađujuće poražen po povratku u oktogon i to nokautom, prvim u karijeri.

Prošla je točno godina dana otkako se Conor McGregor vratio u oktogon i nakon svega 40 sekundi borbe razbio legendu Donalda Cerronea. Bio je to njegov povratak u kavez nakon poduže stanke i poraza od Khabiba Nurmagomedova u borbi za naslov, nakon čega je najavio još dvije do tri borbe u 2020. godini.

Dvije različite runde
Protiv Poiriera je McGregor bio vidno bolji odmah u prvoj rundi. Poirier ga je uspio srušiti u prvoj minuti i držati ga u klinču što na podu, što na nogama do druge runde, ali nije uspio nametnuti svoj tempo pa je McGregor spojio nekoliko sjajnih udaraca i osvojio rundu.

Poirier je u drugoj rundi iznenadio jednim desnim direktom nakon kojeg je uslijedila serija udaraca od koje se McGregor nije mogao vratiti u borbu. Kad se pridigao, McGregor se sportski pozdravio s Poirierom i čestitao mu na pobjedi.
lunapikilexDatum: Ponedjeljak, 25.01.2021, 00:56 | Poruka broj: # 294

Poruka: 735
Status:

Cormier: Stipe je najveći svih vremena

TIJEKOM priredbe UFC 257 u Abu Dhabiju Daniel Cormier, bivši prvak koji sad radi kao komentator, najavio je UFC 260, na kojem će Stipe Miočić braniti naslov protiv Francisa Ngannoua.

Miočić je upravo protiv Cormiera osvojio naslov prošle godine i tako jednog od najvećih boraca svih vremena poslao u mirovinu.

"Borba Stipe i Francisa će biti sjajan okršaj između dvojice najboljih teškaša na svijetu u ovom trenutku. Stipe i ja smo se borili da vidimo tko je najbolji teškaš svih vremena i on je pobijedio. On je najveći teškaš u povijesti UFC-a svih vremena. Nitko nije napravio ono što je Stipe napravio", rekao je Cormier.

Miočić i Ngannou su se borili 2018. godine i tada je američko-hrvatski borac lako slavio.

"Sada se Ngannou napunio iskustvom. Svjestan je sada što znači boriti se na pet rundi i da je to potpuno drugačija borba u odnosu na one na tri runde. Francis je napredovao u posljednje tri godine otkako su se prvi put borili, ali napredovao je i Stipe Miočić. Znam to iz prve ruke. On je najmršaviji što je ikada bio. U sjajnoj je formi, snaga udarca je i dalje tu. Ali način na koji Francis nokautira ljude pokazuje samopouzdanje koje je stekao."

Miočić i Ngannou borit će se 27. ožujka.
lunapikilexDatum: Ponedjeljak, 25.01.2021, 00:57 | Poruka broj: # 295

Poruka: 735
Status:

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 3:2 Bruno produbio krizu Kloppove momčadi

MANCHESTER UNITED je u četvrtom kolu FA Cupa na domaćem terenu svladao najvećeg rivala Liverpool 3:2.

Pobjednički gol za momčad Ole Gunnara Solskjaera je postigao Portugalac Bruno Fernandes u 78. minuti susreta. Zabio je iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora, a lopta je odsjela u Alissonovom kutu pa se brazilski golman može prozvati krivcem.

Greenwood i Rashford su radili velike probleme obrani Liverpoola
Goste je u 18. minuti u vodstvo doveo Mohamed Salah nakon što ga je predivnom asistencijom uposlio Roberto Firmino. Vratar Uniteda Dean Henderson je istrčao kako bi egipatskom napadaču smanjio kut, ali je Salah predivno prebacio loptu preko vratara domaćih.

Samo osam minuta kasnije je Mason Greenwood vratio stvari na početak. Lijepo je asistirao Marcus Rashford koji je s lijeve strane na centru vidio natrčalog Greenwooda koji je akciju završio pogotkom.

Liverpool je ove godine pobijedio samo juniore Aston Ville
Početkom drugog dijela su se uloge zamijenile. Greenwood je ovoga puta asistirao Rashfordu koji je sam istrčao pred Alissona i lijepo pogodio u suprotni kut Liverpoolovog gola. Deset minuta kasnije je Salah pogodio drugi put na utakmici. Opet je asistirao Firmino, ali nije bilo dovoljno jer je pred kraj Fernandes presudio momčadi Jürgena Kloppa.

Podsjetimo, Liverpool je u 2021. godini upisao samo jednu pobjedu. U trećem kolu FA Cupa je aktualni engleski prvak pobijedio Aston Villu rezultatom 4:1. Ali bio je to susret protiv juniora Aston Ville jer su igrači prve momčadi bili u samoizolaciji zbog koronavirusa.
lunapikilexDatum: Ponedjeljak, 25.01.2021, 00:57 | Poruka broj: # 296

Poruka: 735
Status:

JUVENTUS - BOLOGNA 2:0 Neuvjerljivi Juventus slavio iz odbijanca i kornera

JUVENTUS je u nedjelju u utakmici 19. kola s 2:0 kod kuće pobijedio Bolognu. Strijelci za domaći sastav su bili Arthur u 15. i Weston McKennie u 71. minuti susreta.

Brazilski veznjak je oprobao udarac s otprilike 30 metara, lopta je od braniča Bologne promijenila smjer i odsjela u mreži vratara Lukasza Skorupskog. McKennie je u 71. minuti lijepo pogodio nakon kornera koji je izveo Juan Cuadrado.

Juventus je trenutačno četvrti na ljestvici s 36 bodova, sedam manje uz utakmicu manje od vodećeg Milana. Bologna ima 20 bodova i 13. je na ljestvici.
lunapikilexDatum: Ponedjeljak, 25.01.2021, 00:58 | Poruka broj: # 297

Poruka: 735
Status:

ELCHE - BARCELONA 0:2 Barca slavila bez Messija, Puiq zabio prvi gol

NOGOMETAŠI Barcelone slavili su u 20. kolu Primere u gostima kod Elchea 2:0. Pobjedom su se popeli na treće mjesto.

Katalonci su u Elche stigli bez najboljeg igrača Lea Mesija, ali su ipak stigli do četvrte prvenstvene pobjede u nizu. Zasluge idu Nizozemcu Frenkieju de Jongu koji je zabio u 39. minuti i mladom Riquiju Puigu koji je minutu prije kraja zabio svoj prvi gol za Barcu.

Barcelona je treća s 37 bodova, sedam manje i dvije utakmice više od vodećeg Atletica, dok Real bježi tri boda. Elche je predzadnji sa 17 bodova.
lunapikilexDatum: Ponedjeljak, 25.01.2021, 00:58 | Poruka broj: # 298

Poruka: 735
Status:

Slovenija u drami ispala s SP-a. Evo na koga bi Hrvatska mogla ići ako prođe

EGIPAT je u dramatičnom susretu posljednjeg kola druge faze SP-a odigrao sa Slovenijom 25:25 i izborio nastup u četvrtfinalu, dok je Slovenija ispala.

Bila je to utakmica koja je odlučivala tko će proći dalje. Egipat s ovim bodom može biti i prvi ako večeras Švedska izgubi od Rusije. Skandinavci će i s remijem proći dalje kao prvi jer su u međusobnom duelu bili bolji od domaćina. U slučaju da Rusija pak iznenadi Švedsku, onda će skupa s Egiptom proći dalje. Rusija bi tada bila druga, a Egipat prvi.

Slovenija je propustila veliku šansu u drugom poluvremenu ove utakmice. Slovenci su imali +4 nakon prvih 30 minuta i +5 u jednom trenutku u drugom poluvremenu, ali je Egipat u nastavku napravio veliki preokret za četvrtfinale. Egipat je u posljednju minutu ušao s +2, a Sloveniji je trebala samo pobjeda. Do gola za 25:25 došla je tri sekunde prije kraja, ali za veliki povratak više nije bilo vremena.

Neposredno prije utakmice slovenski pivot i stup obrane Blaž Blagotinšek odustao je od nastupa zbog bolesti, a pola momčadi Slovenije imalo je želučane tegobe.

Sanad (7) i Omar (6) dali su najviše kod Egipćana, a Janc (6) i Zarabec (4) kod Slovenije.

Ta se grupa u četvrtfinalu križa s onom u kojoj igra Hrvatska.
lunapikilexDatum: Ponedjeljak, 25.01.2021, 00:58 | Poruka broj: # 299

Poruka: 735
Status:

Francuska razbila Portugal i sa svim pobjedama otišla u četvrtfinale

RUKOMETAŠI Francuske, Norveške i Švedske plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Egiptu.

U izravnom obračunu Francuska je svladala Portugal 32:22 (16:12) i izborila četvrtfinale, a pobjedom među osam povukla i Norvežane.

Francuzi su pokazali odličnu igru, uz osam golova Descata, a Portugalce, koje je samo pobjeda vodila dalje, predvodio je Soares sa šest pogodaka.

Francuska je prva s maksimalnih 10 bodova, Norveška ima 8, a Portugal 6.

U drugoj utakmici također nije bilo neizvjesnosti - Švedska je s 34:20 (17:8) demolirala Rusiju i prošla dalje. Pellas je sa 7 golova predvodio Šveđane, a Kotov (5) Ruse.

Iz ove skupine je u četvrtfinale prošao i domaćin Egipat.

Egipatski rukometaši plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su u Kairu odigrali 25:25 (8:12) sa Slovenijom.

Slovenci su ispali s SP-a, iako su dobili prvo poluvrijeme s četiri, a početkom drugog dijela vodili pet razlike. Domaćini prvenstva uspjeli su to nadoknaditi, a sredinom drugog dijela imali su stalno gol ili dva prednosti. Neposredno prije utakmice slovenski pivot i stup obrane Blaž Blagotinšek odustao je od nastupa zbog bolesti, a pola momčadi Slovenije imalo je želučane tegobe.

Sanad (7) i Omar (6) dali su najviše kod Egipćana, a Janc (6) i Zarabec (4) kod Slovenije.
lunapikilexDatum: Ponedjeljak, 25.01.2021, 00:59 | Poruka broj: # 300

Poruka: 735
Status:

Atletico ne posustaje: Suarez, Felix i Correa srušili Valenciju

U dvoboju 20. kola Primere Atletico je Madridu slavio protiv Valencije s 3-1 i povećao svoju prednost na tablici.

Momčad Diega Simeonea nije omelo ni rano vodstvo gostiju, u 10. minuti je udarcem s 25 metara zabio Uroš Račić. Joao Felix je izjednačio u 23. minuti, Luis Suarez donio prednost u 54., da bi konačnih 3-1 postavio Angel Correa (72).

Atletico Madrid ima utakmicu manje i sedam bodova prednosti ispred Real Madrida i deset ispred Barcelone. Atletico je zadnji puta bio prvak u sezoni 2013/14, a zadnji puta su bili na vrhu nakon polovine prvenstva 1995/96, kada su također bili prvaci.
Search:
Top 30 Forumasa