Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
SPORT NEWS
lunapikilexDatum: Utorak, 26.01.2021, 01:03 | Poruka broj: # 301

Poruka: 735
Status:

Chelsea je otpustio Lamparda

FRANK LAMPARD dobio je otkaz u Chelseaju.

Chelsea: Ovo je teška, ali neminovna odluka. Momčad je pod Lampardom potonula
"Chelsea je prekinuo suradnju s glavnim trenerom Frankom Lampardom. Vlasniku i upravi je bilo teško donijeti ovakvu odluku. Zahvalni smo Franku na svemu što je napravio dok je bio trener. Međutim, rezultati i igre momčadi nisu u skladu s očekivanjima kluba, čija momčad se nalazi u sredini tablice, bez naznaka da će se situacija poboljšati.

Nikada nije dobro vrijeme za rastati se s legendom kao što je Frank, ali nakon dugog promišljanja i razmatranja, odlučeno je kako je potrebna promjena kako bi se do kraja sezone poboljšale igre i rezultati momčadi", objavio je Chelsea.

Abramovič: Lampard je ikona kluba i moj prijatelj, ali morali smo ga smijeniti
Roman Abramovič, vlasnik Chelseaja, također se službeno oglasio povodom otkaza menadžeru: "Ovo je jako teška odluka. Ne samo zato što imam savršen osobni odnos s Frankom i što ga neizmjerno poštujem. On je čovjek velike osobnosti i najviše radne etike. Međutim, u ovim okolnostima vjerujemo da je najbolje zamijeniti menadžera. Zahvaljujem se Franku i želim mu sve najbolje. On je ikona ovog velikog kluba i njegov status ovdje ostaje netaknut. Uvijek će biti toplo dočekan na Stamford Bridgeu."

Potrošio 200 milijuna eura na pojačanja i na polovici sezone je 11 bodova od vrha
Nakon što je na pojačanja potrošio 200 milijua eura, Chelsea je na polovici prvenstva pod igračkom legendom i neiskusnim trenerom na tek devetom mjestu, 11 bodova daleko od vrha i pet bodova ispod zone Lige prvaka.

S 1.67 bodova po utakmici Lampard je četvrti najgori trener Chelseaja u povijesti Premiershipa. Momčad ostavlja na tek devetom mjestu ljestvice s 11 bodova manje od vodećeg Manchester Uniteda.

Jučer je u FA Cupu s 3:1 Chelsea slavio protiv Lutona, ali to nije pomoglo Lampardu da sačuva posao. Presudilo je to što je u posljednjih pet kola engleskog prvenstva pobijedio samo Fulham i od mogućih 15 osvojio tek četiri boda. Od posljednjih osam utakmica u ligi izgubio je pet te ispao iz borbe za naslov prvaka.

Lampard, igračka legenda Chelseaja, klub je preuzeo 2019. godine nakon što je uspješno vodio niželigaša Derby County. U prvoj sezoni je iznenađujuće odveo Chelsea do plasmana u Ligu prvaka, ali je na startu druge njegova momčad podbacila unatoč potrošenih 200 milijuna eura na nove igrače.

Dolazi Tuchel
Kao mogući nasljednici spominju se Thomas Tuchel i Max Allegri. Na kladionicama je Tuchel blagi favorit ispred Allegrija. Čak talijanski novinar Fabrizio Romano tvrdi da je već dogovoren ugovor između Chelseaja i Tuchela koji je krajem prošle godine dobio otkaz u PSG-u.
lunapikilexDatum: Utorak, 26.01.2021, 01:04 | Poruka broj: # 302

Poruka: 735
Status:

Tottenham uz pomoć pričuva slomio otpor Wycombea i prošao dalje u FA kupu

TOTTENHAM je prošao u osminu finala FA kupa nakon što je u gostima pobijedio Wycombe rezultatom 4:1.

Golove za Tottenham postigli su Bale (45+2'), Winks (86') i Ndombele (87', 90+3'), a jedini gol za domaću momčad postigao je Onyedinma (25').

Mourinho je počeo bez najboljih igrača, ali je vidio da ih mora uvesti
Iako je rezultat uvjerljiv, Tottenham se mnogo mučio da bi došao do pobjede.

Trener londonske momčadi Jose Mourinho na klupi je ostavio najbolje igrače, Kanea, Sona, Hojbjerga i Ndombelea, ali je nakon rezultata 1:1 na poluvremenu odlučio reagirati.

Prvo je uveo Hojbjerga pa Kanea, a onda je u 68. minuti na teren poslao Sona i Ndombelea.

U osmini finala Tottenham gostuje kod Evertona
Ofenziva se isplatila u 86. minuti kada je Winks pogodio za 2:1, a nakon toga je Ndombele s dva gola riješio utakmicu.

Tottenham će u osmini finala FA kupa gostovati kod Evertona.

Wycombe je posljednja momčad na tablici Championshipa, dok je Tottenham peti u Premiershipu.
zerdusthDatum: Utorak, 26.01.2021, 13:55 | Poruka broj: # 303

Poruka: 32
Status:

hvala
lunapikilexDatum: Četvrtak, 28.01.2021, 00:35 | Poruka broj: # 304

Poruka: 735
Status:

Chelsea je objavio tko je novi trener

CHELSEA je na svojoj stranici objavio informaciju da je Thomas Tuchel njegov novi trener.

Njemački trener je prethodne dvije i pol sezone proveo u PSG-u s kojim je uzeo dva prvenstva, kup i liga-kup. S Parižanima je prošle sezone stigao i do finala Lige prvaka gdje je izgubio od Bayerna. Prije toga je uspješno vodio Borussiju Dortmund s kojom je osvojio njemački kup.

S londonskim klubom potpisao je ugovor do ljeta 2022. godine uz mogućnost produljenja. "Želim zahvaliti Chelseaju na prilici koju su ukazali meni i mojem osoblju. Svi imamo veliko poštovanje za Lamparda i njegovu ostavštinu ovdje. Istovremeno ne možemo dočekati upoznavanje s ekipom i igranje u najuzbudljivijoj ligi na svijetu. Zahvalan sam što sam dio Chelseajeve obitelji, osjećaj je sjajan", rekao je Tuchel za klupske stranice.

Podsjetimo, Chelsea je prije nekoliko dana dao otkaz igračkoj legendi Franku Lampardu nakon jedne i pol sezone. Momčad se nalazi u krizi i drži devetu poziciju u engleskom prvenstvu.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 28.01.2021, 00:35 | Poruka broj: # 305

Poruka: 735
Status:

Inter izbacio Milan iz kupa u 97. minuti u derbiju punom incidenata

INTER JE u polufinalu talijanskog kupa nakon što je u gradskom derbiju izbacio Milan s 2:1.

Utakmicu je obilježio trenutak s kraja prvog poluvremena kada su se zamalo potukli Romelu Lukaku i Zlatan Ibrahimović.

Milan je u utakmici u kojoj je formalno bio gost poveo u 31. minuti kada obrana Intera nije dobro raščistila loptu nakon kornera. Lopta je stigla do Ibrahimovića koji je s 15 metara pogodio suprotni kut.

Inter se nije predavao, a pomoć mu je stigla u 58. minuti kada je Ibrahimović nakon starta na Kolarovu dobio drugi žuti karton. U 71. minuti Lukaku je izjednačio iz penala, a pobjedu je Interu u 97. minuti donio Christian Eriksen. Danac je sjajno zabio iz slobodnog udarca s otprilike 23 metra. U igru je ušao u 88. minuti umjesto hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića, a Ivan Perišić igrao je do 67. minute. Rebić je ušao nakon Ibrahimovićevog crvenog kartona umjesto Diaza.

Utakmica je imala nadoknadu od čak deset minuta jer se glavni sudac utakmice Paolo Valeri ozlijedio pa ga je zamijenio Daniele Chiffi. U polufinalu Inter će igrati protiv boljeg iz utakmice između Juventusa i SPAL-a.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 28.01.2021, 00:36 | Poruka broj: # 306

Poruka: 735
Status:

Danska nakon sedmeraca pobijedila Egipat i izborila polufinale SP-a

DANSKA se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u rukometu nakon što je pobijedila domaćina natjecanja, reprezentaciju Egipta, nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

Utakmica je ponudila neviđenu dramu. Završnica regularnog dijela bila je infarktna, a jednako je bilo i u produžecima gdje su se igrale čak dvije runde koje su okončane rezultatom 35:35.

Hansen postigao 10 golova, a zamalo je dobio ulogu tragičara
Dansku je s 10 pogodaka predvodio Mikkel Hansen koji je zamalo bio tragičar svoje reprezentacije nakon što je u posljednjim sekundama prve runde produžetaka dobio crveni karton i Egiptu omogućio sedmerac koji ga je odveo u drugu rundu produžetaka.

S deset pogodaka briljirao je i Yahia Khalid na drugoj strani.

Utakmicu su sudili hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević koji su sudili finale EHF Lige prvaka krajem prosinca prošle godine, kao i finala Eura 2018. i SP 2019.

Egipćani su mnogo bolje otvorili utakmicu i vodili su s 3:0 nakon sedam minuta igre, ali Danska se relativno brzo vratila i izjednačila na 4:4 u 10. minuti.

Danci su prvo vodstvo imali tek pri rezultatu 9:8 u 19. minuti, ali su na poluvrijeme uspjeli otići uz tri gola razlike kada je bilo 16:13.

Hrvatski suci su imali težak zadatak
U drugom dijelu Egipat je pokazao da neće lako odustati, a ključne uloge na utakmici preuzeli su Mikkel Hansen kod Danske i Yahia Khalid kod Egipta.

Domaćin je brzo izjednačio, a onda i preokrenuo golom Yahije Khalida u 40. minuti.

Sredinom drugog poluvremena Egipat je vodio s 23:22, ali Danska je ponovno preokrenula i pobjegla na dva gola razlike u 51. minuti..

Ni tu nije bio kraj utrci za pobjednika. Pet minuta prije kraja Egipat je stigao do novog izjednačenja, a onda je u posljednju minutu ušao s prednošću od 28:27.Ipak, Danska je preko Magnusa Landina Jacobsena stigla do izjednačenja i tako je izborila produžetke.

Drama se nastavila i u produžecima. Iako se činilo da će Danska imati više snage i bez većih problema doći do pobjede, domaćin se ponovno vratio na sjajan način.

Danci su sve do posljednje minute prve runde produžetaka imali dva gola razlike, a onda je Hansen napravio glupost i pomogao Egiptu da se još jednom vrati.

Ni dvije runde produžetaka nisu bile dovoljne, a igrači su pravili gluposti
Prvo je Wisam Nawar smanjio na 34:33 nakon čega je Danska imala napad za pobjedu. Hrvatski suci su dvije sekunde prije kraja svirali pasivan napad Dancima, a onda je Hansen bacio loptu u aut što je zabranjeno i za što je dobio crveni karton i sedmerac.

Hansen je tako isključen, a siguran izvođač sedmerca bio je Mohammad Sanad koji je pogodio za novu rundu produžetaka.

U drugoj rundi produžetaka momčadi su postigle samo po jedan gol, a Egipat je vodio sve do posljednjih trenutaka utakmice kada je nastala nova drama. Danci su dobili udarac s devet metara, ali je igrač Egipta stao preblizu u blok nakon čega su hrvatski suci dosudili sedmerac za Dansku. Landin Jacobsen je pogodio iz sedmerca za 35:35.

Uslijedilo je izvođenje sedmeraca gdje se bolje snašla Danska koja će u polufinalu igrati protiv Španjolske ili Norveške koje se sastaju večeras od 20:30 sati.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 28.01.2021, 00:37 | Poruka broj: # 307

Poruka: 735
Status:

Sagosenova ozljeda utjecala je na ishod. Španjolci bolji od Norvežana za polufinale

ŠPANJOLSKA rukometna reprezentacija je ostvarila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Egiptu pobjedom nad Norveškom rezultatom 31:26.

Momčad izbornika Jordija Ribere je lakše od očekivanog svladala aktualnog viceprvaka svijeta. Španjolci ni u jednom trenutku utakmice nisu gubili, a na prvu su se osjetniju razliku odvojili u devetoj minuti povevši 6:3.

Norvežanima nije pomogla ni serija 3:0 na ulasku u drugi dio
Eksponencijalno su povećavali svoju prednost koja je u 25. minuti narasla na visokih plus šest (16:10). Na poluvrijeme se također otišlo sa šest golova prednosti Španjolske (21:15).

Iako su Norvežani u drugi dio ušli serijom 3:0, a Španjolci su bez gola bili sedam minuta, njihova pobjeda ni u jednom trenutku nije došla pod znak pitanja. Španjolci su mirno održavali prednost od četiri pogotka, a pred kraj su poveli i s pet pogodaka razlike.

Valja napomenuti kako je u prvom poluvremenu ozlijeđeni Sander Sagosen napustio teren i otišao u svlačionicu, dok je drugi dio utakmice započeo na klupi. Bio je to preveliki hendikep za Norvešku koja je na zadnja dva svjetska prvenstva osvajala srebro.

Španjolska u polufinalu igra protiv Danske
Kod Španjolaca je najbolji strijelac bio Alex Dujšebajev s osam zgoditaka, dok je kod Norvežana šest golova dao Magnus Jondal na lijevom krilu. Valja istaknuti i odlične vratare s obje strane. Coralles je za Španjolsku obranio 18 lopti, a Bergerud za Norvešku 15.

U polufinalu će u petak od 20:30 Španjolska igrati protiv Danske koja je nakon sedmeraca svladala Egipat.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 28.01.2021, 00:37 | Poruka broj: # 308

Poruka: 735
Status:

Francuska tek nakon produžetaka slomila Mađarsku, Švedska za polufinale razbila Katar

NAJUVJERLJIVIJU četvrtfinalnu pobjedu ostvarila je Švedska koja je s 35:23 nadigrala Katar. Lucas Pellas i Valter Chrintz bili su najefikasniji kod Šveđana s po osam pogodaka. Katarsku reprezentaciju predvodio je Frankis Marzo s pet golova.

Šveđani će se za mjesto u finalu boriti protiv Francuske koja je tek u produžetku uspjela slomiti otpor Mađara i slaviti s 35:32. Nakon 60 minuta rezultat je bio 30-30. Mađari su sjajno otvorili utakmicu i u više navrata imali po šest pogodaka prednosti u prvom poluvremenu, ali Francuzi su uspjeli već do odmora zaostatak svesti na dva gola. Francuska je u zadnje tri minute osnovnog dijela ušla s tri pogotka prednosti (30-27), ali su Mađari serijom 3-0 izborili produžetak. U dodatnih deset minuta Francuzi su bili bolji i izborili mjesto u polufinalu.

Michel Guigou sa šest pogodaka i Hugo Descat s pet bili su najbolji strijelci kod pobjednika. Kod Mađara je šest pogodaka postigao Bence Banhidi, a po pet Mate Lekai i Bendeguz Boka.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u petak, 29. siječnja. Od 17:30 sati za finale će se boriti Francuska i Švedska, a od 20:30 sati Danska i Španjolska.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 28.01.2021, 00:38 | Poruka broj: # 309

Poruka: 735
Status:

Rakitić zabio u uvjerljivoj pobjedi Seville nad Valencijom u Kupu kralja

SEVILLA je na domaćem terenu pobijedila Valenciju rezultatom 3:0 u osmini finala španjolskog Kupa kralja.

Golove za Sevillu postigli su Luuk de Jong (20', 33') i Ivan Rakitić (38').

Za bivšeg hrvatskog reprezentativca Rakitića ovo je bio četvrti gol u 27. nastupu u svim natjecanjima za Sevillu u ovoj sezoni.

Sevilla je ovom pobjedom izborila plasman u četvrtfinale Kupa kralja, a protivnika u toj fazi saznat će nakon ždrijeba.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 28.01.2021, 00:38 | Poruka broj: # 310

Poruka: 735
Status:

Atalanta u pravoj ljepotici s pet golova srušila Lazio za polufinale Kupa

NOGOMETAŠI Atalante plasirali su se u polufinale Talijanskog kupa nakon što su u Bergamu svladali Lazio s 3:2.

U uzbudljivoj utakmici je Atalanta vodila preko Đimsitia (7), da bi Muriqi (17) i Acerbi (34) donijeli vodstvo Laziju. Ipak, prvo je Malinovski (37) izjednačio, a Rus Mirančuk (57) donio pobjedu i prolaz Atalanti, koja je zabila gol iako je u 54. minuti ostala bez isključenoga Palomina.

Boško Šutalo je ostao na klupi Atalante, dok je Mario Pašalić ozlijeđen.

Atalanta u polufinalu čeka boljeg iz dvoboja Napolija i Spezije, koji se igra u četvrtak.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 28.01.2021, 00:38 | Poruka broj: # 311

Poruka: 735
Status:

Tuchel debitirao remijem protiv Wolvesa. Na poluvremenu ispisao povijest Chelseaja

CHELSEA je remizirao protiv Wolvesa (0:0) na domaćem terenu u 20. kolu Premiershipa.

Ovo je bio debi za novog trenera Chelseaja Thomasa Tuchela nakon što je ovog tjedna zamijenio Franka Lamparda koji je dobio otkaz.

Chelsea je brojao pasove, ali nije mogao do gola
Tuchel je odmah počeo uvoditi svoj sustav igre i već je na poluvremenu ispisao povijest kluba.

Chelsea je tijekom prvih 45 minuta povezao 433 točna pasa, što je najveći broj točnih pasova ovog kluba u prvom poluvremenu neke ligaške utakmice od 2003. godine, odnosno otkako ugledna Opta vodi ovu statistiku.

Njemački trener je od prve minute na teren poslao hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića koji je odigrao cijeli susret, a u 82. minuti bio je jako blizu pogotka, kada je njegov udarac otišao pored gola.

Gosti ostali bez udarca u okvir
Chelsea je imao mnogo više šansi od protivnika koji je ostao bez udarca u okvir, ali na kraju je ostalo 0:0.

Chelsea je sada osmi s 30 bodova, dok je Wolves na 13. mjestu s 23 boda.

U istom terminu Burnley je nakon preokreta pobijedio Aston Villu rezultatom 3:2.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 28.01.2021, 00:39 | Poruka broj: # 312

Poruka: 735
Status:

Juventus pobijedio Spal za plasman u polufinale Kupa Italije gdje ga čeka Inter

JUVENTUS je izborio plasman u polufinale Kupa Italije nakon što je pobijedio Spal rezultatom 4:0.

Pogotke za Juventus postigli su Morata (16', penal), Kuluševski (33', 78') i Chiesa (90+4').

Trener Juventusa Andrea Pirlo odmarao je prvu zvijezdu momčadi Cristiana Ronalda u ovom susretu.

Juventus će u polufinalu Kupa Italije igrati protiv Intera koji je u četvrtfinalu u gradskom derbiju pobijedio Milan rezultatom 2:1.

Polufinalni okršaji igrat će se 3. veljače, a uzvrati su na rasporedu sedam dana kasnije.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 28.01.2021, 00:40 | Poruka broj: # 313

Poruka: 735
Status:

RAYO - BARCELONA 1:2 Gosti u završnici s Messijem slomili drugoligaša u kupu

NOGOMETAŠI Barcelone su u osmini finala Kupa kralja na gostovanju kod Rayo Vallecana u Madridu slavili rezultatom 2:1.

Golove za goste su postigli Lionel Messi u 69. i Frenkie de Jong u 80. minuti. Za domaće je pogodio Fran Garcia u 63. minuti.

Griezmann je nesebično dodao Messiju koji je zabio u prazan gol
Veći dio posla za pogodak Raya je napravio Alvaro Garcia koji je po desnoj strani napada lijepo prošao i pucao, a vratar Neto je njegov udarac odbio do Frana Garcije koji je bez većih problema postigao pogodak.

Samo šest minuta kasnije Frenkie de Jong je predivno proigrao Antoinea Griezmanna. Francuz je zajedno s Lionelom Messijem sam istrčao pred vratara Raya te je nesebično uposlio Argentinca koji je zabio u prazan gol.

U sljedećoj fazi Barcelona igra protiv Real Betisa
Pobjedu Barceloni je donio upravo Nizozemac Frenkie de Jong. Njega je s lijeve strane Barcelonina napada prizemnom loptom lijepo uposlio Jordi Alba, a De Jong nije imao težak posao zabiti za pobjedu Katalonaca.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 28.01.2021, 00:40 | Poruka broj: # 314

Poruka: 735
Status:

Manchester United izgubio od najgore momčadi lige

MANCHESTER UNITED je izgubio od Sheffield Uniteda (1:2) na domaćem terenu u 20. kolu Premiershipa.

Gosti su do pobjede došli zahvaljujući golovima Bryana (23') i Burkea (74'), dok je gol za Manchester United postigao Maguire (64').

Sheffield ostao na dnu, ali ovo je velika pobjeda
Momčad koju vodi Ole Gunnar Solskjaer propustila je priliku da preuzme prvo mjesto na tablici i ostala je na drugoj poziciji, dok je Sheffield i dalje posljednji.

U istom terminu Everton je na svom Goodisonu remizirao protiv Leicester Cityja (1:1).

James Rodriguez je u 30. minuti pogodio za vodstvo domaćima, a konačan rezultat postavio je Tielemans u 67. minuti.

Ranije su bodove podijelili Brighton i Fulham (0:0).
lunapikilexDatum: Subota, 30.01.2021, 00:49 | Poruka broj: # 315

Poruka: 735
Status:

Cuatro: Raskol u Realu. Klub želi smanjiti igračima plaće 25 posto, momčad odbila

REAL MADRID je, za razliku od brojnih klubova, prošlu godinu završio u malom plusu.

No, Kraljevski klub je svejedno u lošoj financijskoj situaciji jer procjenjuje da će ovu sezonu završiti s 200 milijuna eura minusa. To je ogroman gubitak i za tako bogat klub pa se Real okrenuo svojim igračima za pomoć.

Realovi igrači već su pristali na smanjenje plaće od deset posto kako nitko od klupskih zaposlenika ne bi dobio otkaz, a nakon toga su se odrekli i premija za osvajanje prvenstva i Superkupa. Uprava je igračima predložila prvo smanjenje od deset posto, da bi sad prijedlog revidirala i predložila smanjenje plaće od čak 25 posto.

Igrači su to rezolutno odbili pravdajući se da su već napravili dva ustupka te da je ovo ipak previše. No, Cuatro tvrdi da igrači nisu potpuno odbili mogućnost manjih plaća, već da su spremni pregovarati kako bi svi na kraju bili zadovoljni.

Smanjenje ugovora izravno utječe i na njihovo produženje pa Cuatro tvrdi da oni koji ne pristanu na smanjenje ugovora neće moći dobiti nove dok se ne riješi slaba financijska situacija.
lunapikilexDatum: Subota, 30.01.2021, 00:50 | Poruka broj: # 316

Poruka: 735
Status:

Marca: Ramos odlazi iz Reala. Ne želi popustiti

SERGIO RAMOS mogao bi nakon 15 i pol godina otići iz Reala, piše Marca.

Danima se već piše o tome da se kapetan ne može dogovoriti s klubom oko novog ugovora, ali Marca je danas objavila da je dogovor praktički propao i da Ramos kreće u pregovore s drugim klubovima.

"Ramos i Real su jako daleko od dogovora. Ni igrač ni Florentino Perez ne popuštaju i ništa se nije promijenilo od prvog dana pregovora. Ramos drži klub kao taoca, ali Real se nada da Ramos zbog financijske krize u nogometu neće dobiti veću ponudu od one u Realu i da će na kraju ostati. No, iz ove perspektive to je malo vjerojatno", piše Marca.

Podsjetimo, Ramosu na ljeto istječe ugovor i od prvog dana ove godine može pregovarati s drugim klubovima. Real mu je ponudio ugovor na još jednu sezonu uz 10.8 milijuna eura plaće, ali Španjolac traži ugovor na dvije godine i 12 milijuna eura plaće.

Modrić je takve uvjete prihvatio
"Real je slične uvjete ponudio i Luki Modriću koji je ponudu prihvatio uz smanjenje plaće od deset posto. Jasno je da svi žele da Ramos ostane, ali zbog njega se neće mijenjati klupska politika u sjeni teške financijske situacije. Ramos ima ponudu na stolu i ona se neće mijenjati. Nije nemoguće da će je na kraju prihvatiti, ali to je teško očekivati", piše Marca.

Prošlog tjedna objavljeno je da bi Ramos mogao otići u PSG kao dio transfera Kyliana Mbappea, ali to bi podrazumijevalo da produži ugovor s Realom.

Ramos je u Real stigao iz Seville 2005. godine za 27 milijuna eura te je u 668 utakmica zabio 100 golova uz 40 asistencija.
lunapikilexDatum: Subota, 30.01.2021, 00:50 | Poruka broj: # 317

Poruka: 735
Status:

Senzacija u Egiptu. Desetkovana Švedska srušila Francuze za finale SP-a

SENZACIJA u polufinalu SP-a u Egiptu. Švedska je pobijedila Francusku 32:26 i izborila je utakmicu za zlatnu medalju.

Švedska će se u nedjelju za zlato boriti protiv boljeg iz susreta Danske i Španjolske koji se igra večeras od 20:30.

Švedska je jedna od najtrofejnijih reprezentacija u povijesti rukometa. Šveđani su bili četiri puta prvaci svijeta, četiri puta prvaci Europe i imaju čak četiri olimpijska srebra. Po rukometnom su nasljeđu velesila, ali u Egipat su došli desetkovani izostancima.

Bez devet igrača do finala
Izbornik Glenn Solberg je na sjever Afrike otputovao bez čak devet standardnih reprezentativaca. Neki su otpali zbog ozljeda, a neki zbog koronavirusa. Osnovni cilj im je bio plasman u četvrtfinale, a sve više od toga smatralo se fantastičnim uspjehom. Na finale je malo tko računao, ali impresivnom igrom protiv favoriziranih Francuza Šveđani su zasluženo izborili meč za svjetsko zlato.

Švedska je napadački fantastično odigrala prvo poluvrijeme tijekom kojega francuski vratari nisu ostvarili nijednu obranu. Nakon što je povela s 8:7 u 15. minuti, Švedska više nije ispuštala prednost sve do kraja dvoboja. Do poluvremena je povela s tri razlike (16:13), a u nastavku je mirno održavala prednost od tri do šest pogodaka.

Najefikasniji u sastavu Švedske bio je Hampus Wanne s 11 golova, šest je uz stopostotni učinak dodao Daniel Pettersson, dok su Nedim Remili i Hugo Descat s po četiri pogotka predvodili Francusku.

Švedska je zadnji put bila u finalu baš u Egiptu 1999.
Švedska će tako osmi put zaigrati u finalu svjetskog prvenstva, no prvi put nakon 20 godina. Do sada je osvojila četiri naslova, posljednji upravo u Egiptu 1999. godine. Francuska je, pak, na drugom SP-u zaredom zaustavljena u polufinalu, prije dvije godine je izgubila od Danske, a sada je kobna bila Švedska.

Švedska će u nedjeljnom finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će od 20:30 igrati branitelj naslova Danska i europski prvak Španjolska. Francuska će također u nedjelju igrati za broncu protiv poraženog iz drugog polufinala.
lunapikilexDatum: Subota, 30.01.2021, 00:51 | Poruka broj: # 318

Poruka: 735
Status:

Danska u fenomenalnoj utakmici srušila Španjolsku i protiv Švedske će igrati za zlato

AKTUALNI prvak svijeta Danska u polufinalu SP-a u Egiptu u dramatičnoj utakmici pobijedila je prvaka Europe Španjolsku 35:33 i u nedjelju će za zlato igrati protiv reprezentacije Švedske koja je u ranijem terminu s 32:26 srušila Francusku.

Danska je od samog početka bila bolja. Hansen i ekipa su se već u prvom dijelu odvojili na stalnih dva do tri gola razlike i tu su prednost održavali i u nastavku.

U drugom dijelu drugog poluvremena Danska je stala, Španjolska se razigrala i na krilima sjajnog Alexa Dušebajeva u nekoliko navrata stigla je na samo gol zaostatka. Međutim, do preokreta nisu mogli jer su Danci na vratima imali fenomenalnog Landina koji je i ovaj put dokazao da je najbolji vratar svijeta.

U sudaru svjetskog i europskog prvaka Danci su vodili veći dio utakmice, imali su i pet golova prednosti, no u samoj završnici gledali smo pravu dramu. Ruben Marchan Criado je imao šut za produžetak, no pogodio je okvir gola nakon čega su Danci u kontri potvrdili pobjedu.

Španjolska je protiv Danske držala rezultatski priključak u prvih 15 minuta, no tada svjetski prvaci bježe na +5 (13:8). Europski prvaci su smanjili na dva gola zaostatka, imali su i dva napada za minus jedan, ali nisu uspjeli pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 18:16 za Dansku.

Svjetski prvaci su na otvaranju drugog dijela zabili dva brza gola za +4 (20:16), no Španjolska se nije predavala i u 46. minuti je smanjila na samo pogodak zaostatka (25:26).

Šest minuta prije kraja Danska je ponovo imala četiri gola prednosti (33:29), no europski prvak se još jednom vratio i dvije minute prije kraja smanjio na 33:34, a minutu do kraja imao i napad za izjednačenje. No, Marchan nije bio precizan.

Dansku je do pobjede predvodio sjajni Mikkel Hansen s 12 golova, dok je Magnus Saugstrup Jensen zabio sedam pogodaka. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Daniel Dušebajev sa sedam, Adrian Figueras Trejo sa šest te Jorge Maqueda Peno s pet golova.

Danci će tako u svom petom finalu loviti drugi naslov, nakon što su prvu svjetsku krunu osvojili prije dvije godine.
lunapikilexDatum: Subota, 30.01.2021, 00:51 | Poruka broj: # 319

Poruka: 735
Status:

LYON - BORDEAUX 2:1 Lyon golom u 93. minuti privremeno preuzeo vrh lige

LYON je u 22. kolu francuske Ligue 1 na domaćem terenu s 2:1 pobijedio Bordeaux i privremeno preuzeo vrh prvenstvene ljestvice.

Pogotke za vodeću momčad lige zabili su Karl Toko Ekambi u 32. minuti i Leo Dubois u 93. minuti. Jedini pogodak Bordeauxa postigao je Samuel Kalu u 55. minuti susreta.

Momčad Rudija Garcije sada je vodeća s 46 bodova, jednim bodom više od PSG i Lillea na drugom i trećem mjestu, ali oni imaju i utakmicu manje.
lunapikilexDatum: Nedjelja, 31.01.2021, 01:30 | Poruka broj: # 320

Poruka: 735
Status:

Pretrpjeli su neviđenu tragediju pa ispali iz lige. Sad su opet u najjačem rangu

BRAZILSKI klub Chapecoense, koji je 2016. ostao praktički bez cijele momčadi koja je poginula u zrakoplovnoj nesreći, osvojio je naslov prvaka Serie B i promociju u elitni razred brazilskog nogometa.

Chapecoense je sredinom siječnja osigurao jedno od prva četiri mjesta na ljestvici koja su obećavala promociju, a pobjedom u zadnjem kolu protiv Confiancea s 3:1 i titulu prvaka druge lige.

Trebao im je gol, a Ramon je izveo ludost
Klub iz grada Chapeca na jugu Brazila je osvojio naslov prvaka Serie B zbog bolje razlike pogodaka od Americe Mineiro, i to za samo jedan gol. Zanimljivo, Chapecoense je odlučujući treći gol postigao u sudačkoj nadoknadi iz jedanaesterca koji je Anselmo Ramon realizirao panenkom.

"Zaslužili smo naslov prvaka", napisao je klub na Twitteru, dodavši: "Kiša u Areni Conda u trenutku kad se Chapecoense priprema za podizanje trofeja. Naša snaga dolazi odozgo."

Trofej je podigao igrač koji je preživio tragičnu nesreću
Pobjednički pokal podigao je Alan Ruschel, koji je bio jedan od preživjelih u nesreći 2016.

Momčad je potom u otvorenom autobusu prošla kroz središte grada s nešto više od 200.000 stanovnika.

Uz Chapecoense plasman u viši rang natjecanja izborili su i America Mineiro, Juventude i Cuiaba.

Ispali su iz lige tri godine nakon tragedije, a sad su se vratili
U zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila 29. studenog 2016. poginula je 71 osoba, dok je preživjelo šestero putnika.

U nesreći je poginulo 19 igrača Chapecoensea koji je putovao u Medellin na finale Copa Sudamericane.

Momčad je iduće godine završila kao osma na ljestvici, 2018. je skliznula na 14. mjesto, a 2019. godine je ispala iz Serie A.

No, vratili su se i sljedeće će sezone ponovo biti u brazilskom elitnom razredu.
Search:
Top 30 Forumasa