Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
SPORT NEWS
lunapikilexDatum: Utorak, 19.01.2021, 16:47 | Poruka broj: # 261

Poruka: 735
Status:

Messi se ipak izvukao: Dvije utakmice kazne zbog udaranja

Argentinskom čarobnjaku prijetila je suspenzija od četiri do 12 utakmica, ali španjolski nogometni savez se na kraju ipak smilovao. Messi će tako propustiti sljedeće dvije utakmice...

Athletic Bilbao je u nedjelju pobijedio Barcelonu 3-2 nakon produžetaka i osvojio španjolski Super kup, no ono što je odjeknulo svijetom je Leo Messi koji je dobio prvi crveni karton u dresu Barce.

Igrala se sudačka nadoknada u drugom produžetku, Barcelona je u tim trenucima gubila i igrači su jurili u napad. Messi se pokušao izboriti za poziciju ispred igrača Bilbaa Asiera Villalibrea, ali je očito zbog nemoći i iz ljutnje pomalo divljački udario nogometaša baskijske momčad i nokautirao ga.

Jesus Gil Manzano mu je nakon provjere snimke pokazao crveni karton, ali ono puno gore je slijedilo nakon utakmice.
Argentinskom čarobnjaku prijetila je suspenzija od četiri do 12 utakmica, ali španjolski nogometni savez se na kraju ipak smilovao. Messi će tako propustiti sljedeće dvije utakmice. Prva na rasporedu je ona protiv Cornelle u Kupu, a neće ga biti ni na susretu protiv Elchea u La Ligi.

I Messi i Barca su na kraju jako dobro prošli jer mu je prijetila suspenzija na duži period. Zanimljivo, Leo je u Barceloni u 752 utakmice dobio 78 žutih kartona, ali nikada nije dobio drugi žuti pa tako ni crveni karton. Sve do nedjelje kada je izgubio živce i nokautirao protivnika, a zbog toga će morati na hlađenje.

Što se tiče Argentine, Messi je u dresu nacionalne vrste dva puta pocrvenio - jednom u Copa Americi protiv Čilea i jednom u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske na svojem debiju za reprezentaciju.
lunapikilexDatum: Utorak, 19.01.2021, 16:48 | Poruka broj: # 262

Poruka: 735
Status:

Čak 17 zaraženih u Benfici...

Portugalski nogometni prvoligaš Benfica objavila je u utorak da ima 17 zaraženih koronavirusom u svojim redovima, i da su među njima igrači, članovi stručnog stožera te zaposlenici kluba.

Benfica je napomenula da će se konzultirati sa ministarstvom zdravstva o tome što treba učiniti u interesu zdravlja svojih igrača, te treba li u naredna dva tjedna igrati utakmice.

U portugalskom prvenstvu vodi Sporting sa 36 bodova, a slijede Porto i Benfica sa po 32 boda. Benfica bi u srijedu trebala igrati polufinale Liga kupa protiv Brage.
lunapikilexDatum: Srijeda, 20.01.2021, 22:25 | Poruka broj: # 263

Poruka: 735
Status:

Prvi put u povijesti žena će suditi u Super Bowlu

FINALE najbolje svjetske lige američkog nogometa, 55. izdanje Super Bowla, koje će se 7. veljače igrati na stadionu u Tampi, bit će povijesno jer će se prvi put u ulozi suca pojaviti i jedna žena, a bit će to 47-godišnja Sarah Thomas.

Sarah Thomas je 2015. postala prvom ženom koja je dobila priliku suditi u NFL-u, a 2019. je bila prva sutkinja u utakmici doigravanja.

"Sarah Thomas opet ulazi u povijest", izjavio je izvršni dopredsjednik NFL-a Troy Vincent.

Thomas će biti u postavi pod vodstvom glavnog suca Carla Cheffersa.

"Svojim elitnim izvedbama i posvećenošću izvrsnosti zaslužila je suditi na Super Bowlu", dodao je Vincent.

Sudionike 55. Super Bowla saznat ćemo u nedjelju navečer, kad su na rasporedu konferencijska finala. Za naslov u NFC-u borit će se Green Bay Packers i Tampa Bay Buccaneers, a za AFC prvaka borit će prošlogodišnji pobjednik Super Bowla Kansas City Chiefs i Buffalo Bills.
lunapikilexDatum: Srijeda, 20.01.2021, 22:26 | Poruka broj: # 264

Poruka: 735
Status:

Uefa objavila najbolju momčad za 2020. godinu prema izboru navijača

UEFA je objavila najbolju momčad za 2020. godinu prema izboru navijača.

Glasalo se dulje od mjesec dana, a zabilježeno je skoro šest milijuna glasova.

Bayern ima najviše igrača
U sastavu se nalaze Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Alphonso Davies, Kevin De Bruyne, Thiago Alcantara, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar i Robert Lewandowski.

Ovo je za Kimmicha, Daviesa i Thiaga prvi put da se nalaze u najboljoj momčadi godine prema izboru navijača.

Svi oni su prošle sezone s Bayernom osvojili Ligu prvaka, Bundesligu i DFB-Pokal. Thiago je pred početak ove sezone otišao u Liverpool.

Ronaldo čak 15. put u najboljoj momčadi
Najviše igrača u momčadi godine dolazi iz Bayerna, ukupno četvorica, a to su Neuer, Kimmich, Davies i Lewandowski, a tu možemo brojati i Thiaga koji je najviše zahvaljujući igrama u Bayernu zaslužio svoje mjesto u ovom sastavu. Računajući njega, Bayern ima pet igrača u momčadi godine.

Za Ronalda je ovo čak 15. put da je izabran u momčad godine, dok je Messi izabran 12 puta.
lunapikilexDatum: Srijeda, 20.01.2021, 22:26 | Poruka broj: # 265

Poruka: 735
Status:

ATP turnir se vraća u Beograd

UDRUGA teniskih profesionalaca (ATP) danas je dodala dva nova turnira u svoj kalendar kako bi igračima povećala broj prilika za nastup koji je uvelike ograničen zbog pandemije koronavirusa.

Tako su status ATP turnira dobili dvoranski turnir u Singapuru koji će se igrati od 22. do 28. veljače te turnir na zemlji u španjolskoj Marbelli koji je na programu od 5. do 11. travnja.

Također, turnir za zemlji koji se trebao igrati u travnju u Budimpešti preseljen je u Beograd. U glavnom gradu Srbije prije desetak godine igrao se Serbia Open. Održala su se tri izdanja turnira, a dva je osvojio Novak Đoković.

S druge strane, otkazan je jedini turnir na zemlji u SAD-u, onaj u Houstonu koji se uobičajeno igra u travnju.
lunapikilexDatum: Srijeda, 20.01.2021, 22:28 | Poruka broj: # 266

Poruka: 735
Status:

Francuzi se namučili s Alžirom, Egipat dobio vrlo bitnu utakmicu

FRANCUSKA je u 1. kolu drugoga kruga Svjetskog prvenstva pobijedila Alžir 29:26 i napravila veliki korak prema četvrtfinalu.

Iako je na kraju završilo tri razlike za favorizirane Francuze, Alžir se odlično držao, a na početku je vodio 6:2. Francuska se na početku drugog poluvremena odvojila na tri gola prednosti, ali se Alžir vratio pa čak i dvaput poveo da bi u 56. minuti izjednačio na 26:26. Imali su Afrikanci napad za vodstvo, ali do kraja više nisu zabili i Francuska se izvukla.

Egipat je imao puno lakši posao protiv Rusije. Domaćini su pobijedili 28:23, a njihova pobjeda nije ni u jednom trenutku bila upitna. Ovom pobjedom skočili su na prvom mjesto skupine 4 i imaju jednak broj bodova kao Slovenija.
lunapikilexDatum: Srijeda, 20.01.2021, 22:29 | Poruka broj: # 267

Poruka: 735
Status:

Manchester City pobijedio Aston Villu i preuzeo prvo mjesto na tablici Premiershipa

MANCHESTER CITY je na domaćem terenu u zaostaloj utakmici 1. kola Premiershipa pobijedio Aston Villu s 2:0. Golove za pobjedu Cityja postigli su Bernardo Silva (79') i Gündogan (89', penal).

City će ostati prvi ako United ne pobijedi večeras
City je sada prvi na tablici i tamo će ostati ako Manchester United večeras u gostima ne pobijedi Fulham. Villa je na 11. mjestu, ali ima barem dvije utakmice manje od skoro svih rivala na tablici.

City je dominirao od početka do kraja utakmice. Ogroman promašaj imao je Bernardo Silva već u četvrtoj minuti kada je s oko tri metra udaljenosti njegov udarac obranio golman Martinez. Villa je prijetila iz kontranapada, a u 10. minuti mogla je do pogotka da Barkley nije pogriješio u dodavanju u ključnom trenutku.

City dominirao od početka do kraja, ali i Villa je opasno prijetila
Nakon toga je City imao nekoliko opasnih napada, ali nije uspio pronaći put do gola. To mu se moglo osvetiti u 35. minuti kada je Ederson obranio udarac Grealisha.

Prvu veću šansu u drugom poluvremenu imala je Villa nakon što je u 52. minuti Traoreov udarac obranio Ederson.

Dvije minute kasnije Cancelo je na drugoj strani pogodio prečku.

Iako je City nastavio dominirati, Villa je u 67. minuti mogla do pogotka kada je bila velika gužva ispred domaćeg gola, ali se Traore nije najbolje snašao.

Trener gostiju dobio crveni karton
City je do pogotka stigao u 79. minuti kada je Bernardo Silva postigao lijep pogodak.

Dvije minute kasnije trener Ville Dean Smith dobio je crveni karton jer se žalio na Cityjev pogodak smatrajući da je postignut nakon ofsajda.

Konačnih 2:0 postavio je Gündogan golom iz penala u 89. minuti.
lunapikilexDatum: Petak, 22.01.2021, 00:27 | Poruka broj: # 268

Poruka: 735
Status:

ALCOYANO - REAL 2:1 Trećeligaš s igračem manje izbacio Real iz kupa

REAL MADRID je u šesnaestini finala Kupa kralja senzacionalno izgubio u gostima od Alcoyana 2:1 iako je vodio 1:0.

Sa svojim glavnim zvijezdama na klupi Zinedine Zidane je računao da će i rezervna postava biti dovoljna da izbaci trećeligaša koji u prvom poluvremenu nije imao nijedan udarac na gol. Real je dominirao i onda zasluženo poveo u 45. minuti golom Militaa nakon ubačaja iz kornera.

Real je dominirao i u nastavku, ali je puno toga promašio da bi domaćini izjednačili iz praktički prvog ozbiljnog udarca na gol u 80. minuti. Nakon ubačaja Lopeza iz kornera lopta je proletjela kroz šesnaesterac i na drugoj stativi ju je potpuno sam u gol zakucao Solbes.

Borbeni domaćini uspjeli su odvesti utakmicu u produžetak u kojem su se samo branili, a u 109. minuti ostali su s desetoricom. Lopez je u 103. dobio prvi, a sedam minuta kasnije i drugi žuti karton. Zidane je prije toga u igru uveo Asensija, Hazarda i Kroosa (Modrić nije bio u sastavu), ali nije uspio zabiti gol.

Domaćini su u 115. minuti krenuli u kontru, Diakite je ubacio na peterac gdje je golman Andrej Lunin, kojemu je ovo bio debi za Real, očajno reagirao i Casanova je zabio za 2:1. Apsolutni junak Alcoyana bio je 41-godišnji golman Jose Juan Figueras koji je skupio deset obrana.
lunapikilexDatum: Petak, 22.01.2021, 00:28 | Poruka broj: # 269

Poruka: 735
Status:

Aguero pozitivan na koronavirus, propušta sljedeće tri utakmice

NAPADAČ Manchester Cityja Sergio Aguero objavio je kako je pozitivan na koronavirus.

Aguero je propustio zadnje dvije utakmice jer je bio u samoizolaciji zbog toga što je bio bliski kontakt zaražene osobe, a sada je na Twitteru potvrdio kako je pozitivan.

City igra tri utakmice u sljedećih 10 dana i Aguero vjerojatno neće igrati u njima.

Od početka sezone igrao je u samo devet utakmica zbog ozljede.
lunapikilexDatum: Petak, 22.01.2021, 00:29 | Poruka broj: # 270

Poruka: 735
Status:

Conor otkrio što ga motivira više od novca

CONOR McGregor očekuje jednu od najvećih borbi u karijeri. U noći sa subote na nedjelju borit će se protiv Dustina Poiriera, a eventualnom pobjedom bi vjerojatno opet dobio šansu da vrati pojas lake kategorije.

U emisiji UFC Embedded odgovarao je na različita pitanja uoči borbe.

S obzirom na to da je jako popularan, jednu novinarku je zanimalo kako će mu biti boriti se u praznoj dvorani. "Jedva čekam boriti se bez publike. Želim da se čuje kako sam precizan i snažan bez buke koja to sakriva. To je jedinstven zvuk, kada male rukavice udare o lice, posebno kad ja udaram".

Nakon toga je otkrio i što ga najviše motivira. "Ja sam tu da kreiram highlightse. Ispada kao da je sve u novcu i pojasevima, ali oni dođu i odu. Highlightsi su nešto što ostaje iza nas zauvijek".

McGregor i Poirier predvode priredbu UFC 257. Njihova borba trebala bi biti na rasporedu oko šest sati ujutro.
lunapikilexDatum: Petak, 22.01.2021, 00:29 | Poruka broj: # 271

Poruka: 735
Status:

Fifa prijeti nogometašima: Nećete igrati za reprezentacije ako nastupite u Superligi

MEĐUNARODNA nogometna federacija (Fifa) i šest kontinentalnih nogometnih federacija objavili su da neće priznati tzv. europsku Superligu koju bi organizirali najmoćniji nogometni klubovi i koja bi bila zatvorenog tipa.

"Glede nedavnih medijskih nagađanja da bi neki europski klubovi mogli osnovati europsku Superligu zatvorenog tipa, Fifa i šest kontinentalnih federacija (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC, UEFA) odlučno ističu da takvo natjecanje neće priznati niti Fifa, niti bilo koja kontinentalna federacija", kaže se u zajedničkom priopćenju koje su potpisali predsjednici Fife i Uefe, Gianni Infantino i Aleksander Čeferin, te predsjednici ostalih kontinentalnih federacija.

Također, u priopćenju je naglašeno da niti jedan klub ili igrač koji bi sudjelovao u Superligi neće moći igrati u natjecanjima koje organizira Fifa i ostale kontinentalne nogometne federacije. Primjerice, to znači da klubovi ne bi mogli sudjelovati u Uefinoj Ligi prvaka i Europa ligi, igrači ne bi mogli igrati na Europskom prvenstvu i drugim kontinentalnim prvenstvima, a također niti na Svjetskom prvenstvu.

Ideja o stvaranju Superlige, koja je bi bila alternativa sadašnjoj Ligi prvaka, spominje se u medijima već nekoliko godina. Tako je 2018. njemački magazin Der Spiegel objavio je da je Real Madrid sudjelovao u planiranju Superlige. U listopadu prošle godine je bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu priznao da je pregovarao o sudjelovanju Barce u takvom natjecanju.

Iako su brojni klubovi, koji bi navodno trebali sudjelovati u Superligi, demantirali da pregovaraju o tome, predsjednik Reala Florentino Perez ističe da su potrebne značajne promjene u europskim kup natjecanjima.
lunapikilexDatum: Petak, 22.01.2021, 00:30 | Poruka broj: # 272

Poruka: 735
Status:

Fedor ima koronu, završio je u bolnici

FEDOR EMELIANENKO, po mnogima najveći MMA borac svih vremena, ima koronavirus.

Ruski borac se javio fanovima iz bolnice i poručio da je njegovo stanje pod kontrolom.

"Hvala svima koji su iskreno zabrinuti za moje zdravlje. Sad se dobro osjećam i zdravlje mi se popravlja. Zahvalan sam liječnicima te medicinskom osoblju na brizi i trudu", napisao je borac koji se posljednjih godina bori u Bellator organizaciji.

Za ovu godinu je 44-godišnji Emelianenko najavio oproštajnu borbu u Moskvi.
lunapikilexDatum: Petak, 22.01.2021, 00:30 | Poruka broj: # 273

Poruka: 735
Status:

Marca: Argentinci tvrde da će Gallardo biti novi trener Reala

ZINEDINE ZIDANE je vrlo blizu otkaza nakon jučerašnjeg senzacionalnog ispadanja iz Kupa kralja od trećeligaša Alcoyana.

Real je poveo 1:0, ali su domaćini izjednačili u 80. minuti, da bi do pobjede došli golom u 115. minuti i to s igračem manje. Marca je danas objavila da je Zidane već bivši i da mu uprava neće tolerirati ovaj poraz, a nešto kasnije je objavila da Florentino Perez već traži novog trenera.

"Argentinski ESPN tvrdi da je Perez već kontaktirao Marcela Gallarda i da mu je ponudio mjesto glavnog trenera Reala", objavila je Marca pozivajući se na argentinske izvore.

Bivši argentinski reprezentativac danas je trener River Platea koji vodi od 2014. godine. Sa slavnim klubom osvojio je dva Copa Libertadoresa, tri argentinska kupa i Copa Sudamericanu, a prije toga je s Nacionalom bio prvak Urugvaja.
lunapikilexDatum: Petak, 22.01.2021, 00:31 | Poruka broj: # 274

Poruka: 735
Status:

Tenisačica na Australian Openu ima koronavirus: Ne osjećam se dobro

ŠPANJOLSKA tenisačica Paula Badosa Gibert, 67. na pojedinačnoj WTA ljestvici, objavila je u četvrtak da je dobila pozitivan rezultat na testiranju na prisutnost novog koronavirusa, iako je bila u izolaciji uoči Australian Opena.

Ona je prva igračica kojoj je potvrđen pozitivan test. Lokalne vlasti su objavile da je još četvero sudionika Australian Opena bilo pozitivno, ali organizatori prvog Grand Slam turnira u sezoni su odbacili te nalaze, navodeći da se radilo o virusnim tragovima kod osoba koje su preboljele covid-19.

"Danas sam dobila pozitivan nalaz testiranja na covid-19. Ne osjećam se dobro, imam neke simptome, ali ću se pokušati oporaviti što je prije moguće. Odvedena sam u zdravstveni hotel gdje ću biti pod nadzorom i u samoizolaciji", objavila je na Twitteru 23-godišnja španjolska tenisačica, nekadašnja juniorska pobjednica Roland Garrosa.

Prema lokalnim protuepidemijskim mjerama igračice i igrači koji će igrati na Australian Openu, morali su doći do 15. siječnja u Australiju te provesti dva tjedna u izolaciji, uz dopuštenje da pet sati dnevno provedu izvan hotelske sobe i treniraju na terenima u Melbourne Parku.

No, 72 tenisačica i tenisača nemaju ni to pravo te moraju cijelo vrijeme boraviti u svojim hotelskim sobama jer su u Melbourne doputovali letovima na kojima je bilo osoba pozitivnih na koronavirus.
lunapikilexDatum: Petak, 22.01.2021, 00:31 | Poruka broj: # 275

Poruka: 735
Status:

Njemačka izgubila od Španjolske, za prolaz joj igra još samo teorija

ŠPANJOLSKA je u prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva u rukometu svladala Njemačku s 32:28.

Španjolci su dominirali prvim poluvremenom, da bi Nijemci odličnim otvaranjem nastavka stigli do prednosti od 25:22, no tada su stali. Španjolska je serijom 6:0 napravila preokret i time stigla do važnih bodova. Angel Fernandez postigao je šest golova za Španjolsku, dok je Timo Kastening postigao sedam pogodaka za Njemačku.

Njemačka se nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji. Dvije utakmice prije kraja ima samo dva boda, a za drugoplasiranom Španjolskom zaostaje tri boda. Trebala bi pobijediti obje utakmice do kraja i nadati se da će Španjolska izgubiti od Urugvaja i Mađarske.

Igra im i varijanta u kojoj pobjeđuju obje utakmice do kraja, a Mađarska gubi od Španjolske i Poljske. U tom scenariju zatvorio bi se krug između Njemačke, Poljske i Mađarske i odlučivao bi najbolji omjer ili gol razlika unutar tih ekipa.
lunapikilexDatum: Petak, 22.01.2021, 00:31 | Poruka broj: # 276

Poruka: 735
Status:

LIVERPOOL - BURNLEY 0:1 Gostima kontroverzni penal, Klopp bez pobjede pet kola

LIVERPOOL je u 18. kolu Premiershipa senzacionalno kod kuće izgubio od Burnleya 1:0 golom Ashleya Barnesa iz penala u 83. minuti.

Jürgen Klopp je na klupi ostavio Mohameda Salaha i Bobbyja Firmina, nadajući se da će mu to biti dovoljno protiv momčadi koja se bori za opstanak, ali je Liverpool opet odigrao jako, jako slabu utakmicu.

Najbliže golu bio je pred kraj prvog poluvremena, kad je Divock Origi zaobišao golmana i onda pogodio gredu. Burnley se odlično branio predvođen sjajnim Nickom Popeom na golu koji je obranio sve što je trebao, a gosti su u prvom poluvremenu imali također jednu veliku priliku koju nisu iskoristili.

Sumnjivi penal za pobjedu
Do pobjede su došli iz kontroverznog penala koji je dosudio Mike Dean. Barnes je pobjegao Fabinhu i pucao, a Alisson je loptu odbio visoko preko gola. Barnes ga je pokušao preskočiti i djelomično je i sam pao na Alissona, koji ga je koljenom zahvatio i srušio, iako nije bilo nikakve šanse da bi Burnleyev igrač došao do lopte. Dean nije ni gledao snimku, a Barnes je mirno realizirao penal.

Liverpool je pokušao izjednačiti, a najbliže je bio u 90. minuti kad je Alexander-Arnold pucao, al lopta se od tri igrača i noge Popea odbila u korner.

Engleski prvak sad je već četiri kola bez pobjede, a u te četiri utakmice zabio je samo jedan gol i to protiv West Bromwicha. Liverpoolu vodeći Manchester United sad bježi velikih šest bodova.
lunapikilexDatum: Petak, 22.01.2021, 00:32 | Poruka broj: # 277

Poruka: 735
Status:

JUVENTUS - NAPOLI 2:0 Ronaldo i Morata donijeli superkup, Insigne promašio penal

JUVENTUS je u utakmici talijanskog superkupa pobijedio Napoli 2:0 i deveti put u povijesti osvojio taj trofej.

Vodeći gol zabio je Cristiano Ronaldo u 64. minuti. Nakon ubačaja iz kornera lopta se odbila od Koulibalyja točno ispred Ronalda koji ju je zakucao u gol. Ronaldu je to bio 20. gol u isto toliko nastupa za Juventus ove sezone.

U utakmici bez previše prilika Napoli je najveću imao u 80. minuti kad je McKennie neoprezno u šesnaestercu srušio Mertensa. Penal je izveo Insigne, poslao je Szczesnyja u suprotnu stranu, ali je promašio čitav gol.

Napoli je umalo došao do produžetka duboko u sudačkoj nadoknadi, ali je Szczesny nevjerojatnim refleksom spasio siguran gol. Nakon kornera u 96. minuti Juve je pobjegao u kontru tri na jedan, Cuadrado je nesebično dodao Morati koji je zabio u prazan gol za konačnih 2:0.
lunapikilexDatum: Petak, 22.01.2021, 00:32 | Poruka broj: # 278

Poruka: 735
Status:

FULHAM - MAN. UNITED 1:2 Pogba sjajnim golom vratio United na vrh

MANCHESTER UNITED je u 18. kolu Premiershipa pobijedio Fulham 2:1 i došao do osme gostujuće pobjede u prvenstvu te se vratio na prvo mjesto.

Fulham je odlično otvorio utakmicu i već u 5. minuti poveo golom Ademole Lookmana, ali je Cavani u 21. izjednačio nakon spretne reakcije ispred peterca domaćina. United je bio bolji, a do pobjede je došao prekrasnim golom Paula Pogbe u 65. minuti.

Francuz je primio loptu na samom kutu šesnaesterca, namjestio se na ljevicu i onda strašnim udarcem pogodio suprotan kut za 1:2. Fulham je u završnici imao dvije dobre prilike, ali ih nije iskoristio. U trećoj minuti sudačke nadoknade Mitrović je pucao glavom nakon kornera i pogodio Baillyja od kojeg se lopta odbila nekoliko centimetara pokraj stative.
lunapikilexDatum: Subota, 23.01.2021, 00:47 | Poruka broj: # 279

Poruka: 735
Status:

Švicarac na "stazi smrti" u Kitzbühelu doživio stravičan pad pri 146.7 km/h

ŠVICARAC Urs Kryenbühl doživio je stravičan pad na današnjem spustu koji se vozio na "stazi smrti" u Kitzbühelu.

Kryenbühl nije imao prevelikih problema do samog kraja utrke na legendarnom Streifu i pao je na ulasku u cilj. Pri brzini od čak 146.7 kilometara na sat Švicarac je, čini se, krivo procijenio posljednji skok na ulasku u ciljnu ravninu te je u punoj brzini izgubio ravnotežu i pao naglavce na snijeg.

Kryenbühl je ostao nepomično ležati na stazi dok je vodeći Beut Feuz u nevjerici gledao svojeg sunarodnjaka. Utrka je prekinuta, a Kryenbühl je helikopterom hitno prevezen u bolnicu.

Prema prvim informacijama, Kryenbühl nije bio sposoban pričati, ali je navodno kasnije došao k sebi, prepoznao je ljude oko sebe i trebao bi se dobro oporaviti.

Utrka je nakon njegovog pada prekinuta, a prije Kryenbühla u zaštitnoj ogradi završio je i Amerikanac Ryan Cochran-Siegle koji se izvukao bez težih posljedica.
lunapikilexDatum: Subota, 23.01.2021, 00:48 | Poruka broj: # 280

Poruka: 735
Status:

Francuzi pobijedili peti put na SP-u. Ipak mogu ispasti iz četvrtfinala

RUKOMETAŠI Francuske su u drugom kolu druge faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladali Island rezultatom 28:26.

Momčad Guillaumea Gillea je slavila u susretu u kojem nijednom nije vodila više od tri pogotka razlike. Tijekom prvog dijela su Francuzi bili u konstantnom vodstvu te su na poluvrijeme otišli s prednošću od dva pogotka (16:14). Islanđani su u drugom poluvremenu zaigrali puno bolje te su u 38. minuti oni vodili s dva pogotka razlike (20:18).

Francuze je predvodio Mem sa sedam golova
Island je u prednosti bio osam minuta dok Dika Mem nije izjednačio na 22:22. Ključnom se pokazala francuska serija 4:1 od 55. do 60. minute, kada su od 24:24 došli do vodstva 28:25.

Francuzi su upisali petu pobjedu na turniru, a najefikasniji u njihovim redovima je bio Dika Mem sa sedam pogodaka. Jedan više je kod Islanđana postigao Bjarki Ellison.

Unatoč pet pobjeda Francuska još uvijek može ispasti
Island je s dva boda na tablici potpuno ispao iz konkurencije za četvrtfinale, a Francuzi još uvijek mogu ispasti. Naime, ako Norvežani večeras pobijede Alžir i u nedjelju svladaju Island, imat će osam bodova koliko sada ima Francuska.

Francuzi u nedjelju igraju protiv Portugala, a ako izgube i Portugalci će imati osam bodova pa će se zatvoriti krug s tri reprezentacije. U tom slučaju se gleda gol-razlika iz međusobnih utakmica.
Search:
Top 30 Forumasa