Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
SPORT NEWS
lunapikilexDatum: Utorak, 12.01.2021, 00:17 | Poruka broj: # 201

Poruka: 735
Status:

KUGLICE U FA KUPU SPOJILE DVA ENGLESKA VELIKANA, ČEKA NAS PRAVA POSLASTICA NA OLD TRAFFORDU

Manchester United nije pobijedio Liverpool već gotovo pune tri godine.

Manchester United će kod kuće dočekati Liverpool u četvrtom kolu FA kupa, odlučio je u ponedjeljak žrijeb.

Manchester United nije pobijedio Liverpool od ožujka 2018.

Aktualni pobjednik FA kupa Arsenal igrat će protiv pobjednika dvoboja Shrewsburyja i Southamptona, dok će Chelsea ugostiti Luton.

Manchester City putuje kod četvrtoligaša Cheltenham Towna, dok će Tottenham gostovati kod drugoligaša Wycombe Wanderersa.

Ostale parove čine Fulham koji dočekuju Burnley, zatim Millwall koji će ugostiti Bristol City te amaterski klub Chorley, koji je u trećem kolu izbacio Derby County, koji će kod kuće igrati protiv Wolverhamptona. Leicester će gostovati kod Brentforda, Crawley u gostima kod Bournemoutha, a Everton će se sastati sa Sheffieldom Wednesdayom. Utakmice četvrtog kola igrat će se od 22. do 25. siječnja.
lunapikilexDatum: Srijeda, 13.01.2021, 00:55 | Poruka broj: # 202

Poruka: 735
Status:

Pogba volejem donio prvo mjesto United, davljenik pobijedio nakon pola godine

ODIGRANE su tri utakmice 17. i 18. kola engleskog Premiershipa.

Sheffield je na domaćem terenu pobijedio Newcastle s 1:0. Utakmicu je usmjerio drugi žuti karton koji je dobio Fraiser na kraju prvog dijela čime su gosti ostali s igračem manje. Domaćin je do pobjede došao golom iz penala kojeg je Shar realizirao u 73. minuti.

Bila je to prva ovosezonska pobjeda za prošlosezonsko iznenađenje koje je na kraju prvenstva bilo deveto na tablici. Posljednju ligašku pobjedu ostvarili su prije točno šest mjeseci i jedan dan, kada su s 3:0 porazili Chelsea.

Manchester United pobijedio je Burnley u gostima s 1:0. U utakmici u kojoj su dominirali posjedom i šansama, trenutak odluke dogodio se u 71. minuti. Rashford je ubacio s desne strane poluvisoku loptu na vrh šesnaesterca, a Pogba je sjajnim volejem donio tri boda svojoj momčadi koji je ovom pobjedom skočio na vrh ljestvice.

Everton je u gostima bio bolji od Wolverhamptona s 2:1. Iwobi je već u šestoj minuti doveo goste u vodstvo nakon sjajne akcije, a rezultat je poravnao Neves osam minuta kasnije nakon što Everton nije raščistio jedan korner. Sva tri boda momčadi iz Liverpoola donio je branič Michael Keane 13 minuta prije kraja. Opet je gol pao nakon što obrambena momčad nije otklonila opasnost poslije kornera. Everton se nalazi na četvrtom mjestu tablice, s četiri boda manje od vodećeg Uniteda.
lunapikilexDatum: Srijeda, 13.01.2021, 00:55 | Poruka broj: # 203

Poruka: 735
Status:

ATLETICO - SEVILLA 2:0 Atletico je na vrhu La Lige, ima četiri boda ispred Reala

U ZAOSTALOJ utakmici još od prvog kola La Lige, Atletico Madrid je dočekao Sevillu kod kuće i pobijedio 2:0.

Dvoboj između Atletica i Seville trebao se igrati sredinom rujna no prebačen je za siječanj zbog previše slučajeva koronavirusa.

Pobjedu domaćinu donijeli su Angel Correa (17) i Saul (76). Kod Atletica nisu nastupili Šime Vrsaljko i Ivo Grbić, dok je Ivan Rakitić odigrao cijeli susret za Sevillu.

Bila je to peta uzastopna ligaška pobjeda za momčad Diega Simeonea, dok je Sevilla upisala prvi poraz u zadnjih 10 susreta. Posljednji put Andalužani su poraženi od Real Madrida 5. prosinca.

U drugom susretu večeri, odgođenom dvoboju četvrtog kola Granada je pobijedila Osasunu s 2:0.

Na ljestvici vodi Atletico s 41 bodom i dvije utakmice manje, Real na drugom mjestu ima 37 bodova, a Barcelona je treća s 34 boda.
lunapikilexDatum: Srijeda, 13.01.2021, 00:55 | Poruka broj: # 204

Poruka: 735
Status:

Milan nakon penala izbacio Torino i izborio četvrtfinale talijanskog Kupa

NOGOMETAŠI Milana izborili su plasman u četvrtfinale talijanskog Kupa nakon što su u prvom dvoboju osmine finala boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Torino s 5:4.

Bila je to skromna predstava koja je nakon 120 minuta igre završila bez pogodaka, pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke.

Tatarusanu je bio heroj Milana
Bolji su bili domaći igrači koji su zabili svih pet udaraca, dok je kod Torina jedini bio neprecizan Tomas Rincon kojem je Ciprian Tatarusanu obranio udarac u četvrtoj seriji.

Za Milan su zabili Kessie, Hernandez, Tonali, Romagnoli i Calhanoglu, a za goste Belotti, Lukić, Lyanco i Milinković-Savić.

Za "Rossonere" nije nastupio Ante Rebić koji ima koronavirus.

Milan ide na pobjednika susreta između Fiorentine i Intera
Milan će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Fiorentina - Inter koji je na rasporedu u srijedu.

U preostalim susretima osmine finala sastaju se Napoli - Empoli, Juventus - Genoa, Sassuolo - SPAL, Atalanta - Cagliari, Roma - Spezia, te Lazio - Parma.
lunapikilexDatum: Srijeda, 13.01.2021, 00:56 | Poruka broj: # 205

Poruka: 735
Status:

Goal: Real promašaj od 60 milijuna eura šalje na posudbu

LUKA JOVIĆ, srpski napadač Real Madrida, trebao bi u siječnju otići na posudbu u njemački Eintracht iz Frankfurta, javlja Goal.com.

Nije se snašao u Madridu. Zasad je promašaj od 60 milijuna eura
Koliko problema Jović ima u Madridu, svjedoči i činjenica da je izgubio status i prve Benzemine zamjene. Španjolska Marca je to napisala nakon što je u porazu od Valencije Zidane odlučio uvesti Mariana Diaza prije srpskog napadača.

"U nedjelju je Mariano upisao prve minute u prvenstvu. U 14 provedenih minuta na Mestalli Diaz je pokazao želju da napravi razliku, izgledao je puno življe od Jovića. Tri puta je pucao, osvojio je loptu tri puta kao i sve svoje duele", pisala je Marca.

AS je bio još žešći pa je napisao: ''Srbin je dobivao šanse kad Benzemi nije išlo, ali ništa nije iskoristio. Sad se Karim probudio, zabio je četiri gola, vratio se u Hazard, a u momčadi se ustalio i Asensio. Jović, napadač od 60 milijuna eura prije malo više od godinu dana, sada služi za grijanje Realove duge klupe.''

Jović je u Real stigao u ljeto 2019. godine u transferu vrijednom 60 milijuna eura, ali se 23-godišnji napadač nikako nije snašao. U sezonu i pol odigrao je tek 32 utakmice za Real Madrid i postigao dva pogotka. U karijeri je igrao još za Zvezdu, Benficu i Eintracht otkud je i došao u Real.
lunapikilexDatum: Srijeda, 13.01.2021, 00:56 | Poruka broj: # 206

Poruka: 735
Status:

Kaos na SP-u u rukometu: Amerikanci otpali zbog korone, evo tko stiže kao zamjena

MANJE od 24 sata do otvaranja SP-a u rukometu reprezentacija SAD-a otpala je zbog zaraze koronavirusom. Stanje u Egiptu izgleda kaotično. Amerikanci su otkazali nastup jer imaju previše zaraženih igrača, a umjesto njih na turnir u zadnji čas stiže Švicarska.

Još prije puta u Egipat, SAD je imao čak 18 zaraženih pozitivnih igrača na brzim testovima za koronavirus, a ta brojka se očito nije smanjila od jučer.

Švedska legenda rukometa i izbornik SAD-a Robert Hedin još jučer je rekao kako su igrači plakali kada su saznali rezultate testova. Tada je imao sljedeći plan:

"Poslat ćemo 12 igrača. Nemamo uopće zdravih braniča, ali imamo golmana. Ja moram ostati ovdje sve dok ne dobijem negativan nalaz testa", rekao je Hedin za norveški Aftenposten.

Švicarska će ih zamijeniti u skupini E i igrat će protiv Francuske, Norveške i Austrije. Prvu utakmicu igraju u četvrtak protiv Norveške.

Ranije u danu otkazala i Češka
Nešto ranije svoj nastup je otkazala i Češka. Naime, na pretposljednjem testiranju češke reprezentacije pokazalo se da je čak osam igrača pozitivno na covid-19, kao i izbornički tandem Kubeš - Filip. Danas su obavljena nova testiranja, točan broj pozitivnih slučajeva nije objavljen, no očito je prevelik da bi Češka nastupila na SP-u.

Makedonija je prva zamjenska ekipa zbog kriterija IHF-a. Europa ima prednost nad drugim kontinentima jer je svjetski prvak Danska. Makedonija je zato sljedeća najbolja svjetska reprezentacija nakon Češke zahvaljujući 15. mjestu s Europskog prvenstva 2020.

Na Svjetskom prvenstvu Makedonija će tako igrati u skupini G. Prvu utakmicu će igrati protiv Švedske 14. siječnja, dva dana kasnije igraju protiv domaćina Egipta, a potom dva dana kasnije protiv Čilea.
lunapikilexDatum: Srijeda, 13.01.2021, 00:57 | Poruka broj: # 207

Poruka: 735
Status:

Američki mediji: Poznato je zašto Kyrie Irving ne igra, nalazi se pod istragom NBA-a

KYRIE IRVING, zvijezda Brooklyn Netsa i jedan od najboljih košarkaša na svijetu, propustit će i četvrtu utakmicu zaredom. ESPN javlja da vjerojatno neće zaigrati još barem tri utakmice. Kao razlog izostanku navodili su se osobni razlozi, a najpoznatiji NBA novinar Adrian Wojnarowski prvi donosi konkretnija saznanja.

Prema njegovim izvorima Irvinga istražuje liga nakon što se društvenim mrežama proširila snimka kako je na obiteljskoj fešti bez maske. Navodno je snimljen kako pleše sa sestrom te plješće dok ona puše u rođendansku tortu.

S obzirom na to da NBA ima stroge protokole vezane uz pandemiju koronavirusa te igrači ne smiju ići u barove, diskoteke i na okupljanja s više od 15 ljudi, ovakvo ponašanje predstavlja kršenje pravila te Irvinga potencijalno čeka velika novčana kazna i suspenzija. NBA je u posljednjih nekoliko dana otkazala čak tri utakmice zbog koronavirusa te trenutno preispituje na koji način može nastaviti sezonu poštujući pandemijske mjere. Sastanak predstavnika svih klubova trebao bi biti održan danas.
lunapikilexDatum: Srijeda, 13.01.2021, 00:58 | Poruka broj: # 208

Poruka: 735
Status:

Najveću MMA zvijezdu jedna pobjeda dijeli do napada na pojas svjetskog prvaka u boksu

MAURICIO Sulaiman, predsjednik WBC-a (jedne od najvećih boksačkih organizacija na svijetu), silno želi da se Conor McGregor vrati u boks. Tako je u razgovoru za Sunsport rekao kako bi se irski MMA borac sa samo jednom pobjedom mogao boriti za svjetsku titulu.

Podsjetimo, McGregor je odradio samo jedan profesionalni boksački meč. Bilo je to u ljeto 2017. godine kada je tehničkim nokautom poražen od Floyda Mayweathera Juniora. Sada je ponovno posvećen svojoj MMA karijeri te ga 24. siječnja očekuje borba protiv Dustina Poiriera. U slučaju pobjede postao bi prvi favorit za napad na titulu prvaka u lakoj kategoriji UFC-a koju je nekad držao.

"McGregor bi morao poraziti jednog rangiranog borca. Onda bi i on postao rangirani borac te bi mogao napasti pojas prvaka. Imamo puno primjera iz drugih borilačkih sportova iz kojih dolaze borci i postaju prvaci u boksu. To je normalno i funkcionira sasvim u redu. Conor nije početnik, ima dugu povijest borbi iza sebe", rekao je Sulaiman.
lunapikilexDatum: Srijeda, 13.01.2021, 00:59 | Poruka broj: # 209

Poruka: 735
Status:

Brazilcima na koronavirus pozitivni trener i najbolji rukometaš

BRAZILSKA rukometna reprezentacija je prijavila sedam pozitivnih slučajeva na koronavirus prije puta u Egipat koji je na rasporedu u srijedu.

Zaražena su dvojica igrača te pet članova stručnog stožera među kojima je i izbornik Marcus Tata. Umjesto njega će vođenje reprezentacije preuzeti asistenti Giancarlos Ramirez i Leonardo Bortolini.

Svi zaraženi Brazilci imaju blage simptome
Umjesto pozitivnog vratara Leonarda Tercariola iz španjolskog Benidorma pozvan je Cesar Oliveira de Almeida, a umjesto prve reprezentativne zvijezde Thiagusa Petrusa iz Barcelone nije pozvan nitko.

Iz Brazilskog rukometnog saveza su objavili kako svi zaraženi imaju blage simptome i kako pozitivni slučajevi neće poremetiti put reprezentacije u Kairo.

Brazil će SP u Egiptu otvoriti protiv Španjolske
Brazil se od 28. prosinca priprema u Portugalu, a prošlog petka je reprezentacija trebala putovati u Egipat. Ipak, pozitivni slučajevi na koronavirus su to spriječili. Također, odgođene su i prijateljske utakmice protiv Egipta u subotu i Bahreina u ponedjeljak.

Brazil je na Svjetskom prvenstvu u skupini B zajedno s Tunisom, Poljskom i Španjolskom. Brazilci prvu utakmicu igraju protiv Španjolske u petak 15. siječnja.
lunapikilexDatum: Srijeda, 13.01.2021, 00:59 | Poruka broj: # 210

Poruka: 735
Status:

Đoković u 2021. godini može srušiti neke od najvećih rekorda

NOVAK ĐOKOVIĆ 2020. godinu završio je na prvom mjestu iako je na posljednja dva Grand Slama doživio teške udarce. Prvo je diskvalificiran s US Opena jer je u ljutnji slučajno pogodio sutkinju lopticom, a zatim ga je u finalu Roland Garrosa pregazio Rafael Nadal.

Po rekorde kreće već u veljači
U 2021. godini srpski tenisač će sigurno srušiti još nekoliko rekorda, a prvi može već početkom veljače na Australian Openu. Đoković u Melbourneu drži rekord s osam Grand Slam naslova na tom turniru, a od 8. do 21. veljače ima priliku popraviti svoj rekord i osvojiti deveti naslov. Na kladionicama je veliki favorit za titulu.

U Australiji može postati i tek drugi tenisač koji je stigao do 300 pobjeda na Grand Slamovima. Za to mu je potreban plasman u četvrtfinale. Jedini koji ima više od 300 pobjeda je Roger Federer (362).

U ožujku će srušiti Federerov rekord po broju provedenih tjedana na prvom mjestu ATP ljestvice. Đoković je uvijek isticao da mu je to jedan od najbitnijih rekorda, a 8. ožujka će postati rekorder s 311 tjedana provedenih na prvom mjestu.

Ako odradi još jednu spektakularnu sezonu i skupi 66 ili više pobjeda, Đoković bi ušao u društvo tenisača koji su skupili tisuću pobjeda. Zasad su to uspjeli samo Jimmy Connors, Roger Federer, Ivan Lendl i Rafael Nadal.

Bitna godina u lovu na Federera i Nadala
U ovoj godini Đoković može ostvariti i najvažniji cilj - sustići ili prestići Federera i Nadala po broju Grand Slamova. Srpski tenisač ima 17 najvećih titula, dok Federer i Nadal imaju po 20. Na kladionicama je Đoković favorit ove godine na Australian Openu, Wimbledonu i US Openu, a Nadal na Roland Garrosu. Ako uspije osvojiti sva četiri Grand Slama, postat će jedini u povijesti koji je to uspio u jednoj godini.
lunapikilexDatum: Srijeda, 13.01.2021, 01:02 | Poruka broj: # 211

Poruka: 735
Status:

Odgođene Velike nagrade Kine i Australije, start je u Bahreinu

Formula 1 nakratko je odgodila početak ove sezone nakon što su Velike nagrade Australije i Kine odgođene zbog strogih pravila tih država vezanih za međunarodne dolaske u vrijeme pandemije korona virusa.

Sezona je trebala započeti u Australiji utrkom 20. ožujka, no prebačena je za studeni tako da će otvorenje ovogodišnje sezone biti u Bahreinu 28. ožujka.

Kako izgleda, Italija će ove godine imati dvije Velike nagrade jer je onoj regularnoj u Monzi dodana i utrka u Imoli koja će se održati 18. travnja. Imola je zadnji put ugostila Formulu 1 u studenome 2020., a prije toga davne 2006. nakon što su imali domaćinstvo 27 uzastopnih godina.

- Zadovoljstvo nam je potvrditi da broj utrka planiranih za sezonu ostaje nepromijenjen - rekao je predsjednik F1 Stefano Domenicali za BBC.

- Globalna pandemija još nije dopustila da se život vrati u normalu, ali pokazali smo 2020. godine da se možemo sigurno utrkivati kao prvi međunarodni sport koji se vratio nakon korona virusa. Imamo i iskustvo i planove za provođenje naše sezone.

Treća utrka sezone, na rasporedu 2. svibnja, još uvijek nema domaćina, ali očekuje se da će utrku ugostiti portugalski Algarve koji je debitirao domaćinstvom prošle godine.

Datumi utrka u Brazilu, Saudijskoj Arabiji i Abu Dhabiju pomaknuti su kako bi se prilagodili odgođenoj utrci u Australiji.

- Sjajna je vijest da smo se već uspjeli dogovoriti za novi datum Velike nagrade Australije i nastavljamo surađivati ​​s našim kineskim kolegama kako bismo pronašli rješenje za utrku tamo 2021. ako se nešto promijeni - dodao je Domenicali.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 04:29 | Poruka broj: # 212

Poruka: 735
Status:

Lukaku u 119. minuti zabio za prolaz Intera u kupu, Perišić odigrao cijelu utakmicu

U UTAKMICI osmine finala talijanskog kupa milanski Inter je nakon produžetka svladao u Firenci Fiorentinu s 2:1 i osigurao dvoboj s gradskim suparnikom Milanom u četvrtfinalu.

Čileanac Arturo Vidal je iz penala u 40. minuti doveo Inter u vodstvo, a Fiorentina je izjednačila golom Bjelokošćanina Christiana Kouamea u 57. minuti. I kada se u produžetku očekivalo izvođenje jedanaesteraca, milanska momčad je ipak došla do gola i pobjede. Romelu Lukaku je na dodavanje Barelle uspio pogoditi glavom u 119. minuti. To mu je već 17. gol ove sezone u svim natjecanjima.

Ivan Perišić je odigrao svih 120 minuta za Inter i pritom je prikazao solidnu igru. Nakon što je započeo tek jednu od posljednjih sedam ligaških utakmica, mora uvjeriti Antonija Contea da je najbolja opcija na boku.

U četvrtfinale se već ranije plasirao Milan te ćemo gledati gradski derbi u toj fazi natjecanja.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 04:29 | Poruka broj: # 213

Poruka: 735
Status:

Bild: Gotovo je. Jović se vraća u Eintracht

LUKA JOVIĆ do kraja sezone igrat će u Eintrachtu, piše njemački Bild.

Real će srpskog reprezentativca poslati na posudbu do kraja sezone, ali Eintracht, koji ga je prodao Realu 2019. godine za 63 milijun eura, nema pravo otkupa njegova ugovora. Njemački klub platit će 20 posto Jovićeve plaće koja iznosi deset milijuna eura po sezoni.

Jović je u Real otišao nakon sjajne sezone 2018./2019. kad je za Eintracht u 48 utakmica u svim natjecanjima zabio 27 golova uz sedam asistencija.

No, u Realu se Jović nije snašao i već sad je proglašen jednim od najvećih promašaja u novijoj povijesti kluba. Za Real je dosad odigrao 32 utakmice i upisao samo dva gola i dvije asistencije.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 04:30 | Poruka broj: # 214

Poruka: 735
Status:

Barcelona se bez Messija provukla na penale i prošla u finale superkupa

NAKON velike drame, Barcelona je prošla u finale španjolskog superkupa. Na penale je izbacila Real Sociedad. U regularnom dijelu bilo je 1:1, a nakon penala 4:3.

Barcelona je stigla u vodstvo u 39. minuti. Braithwaite je proigrao Griezmanna koji je preciznim centaršutom pronašao De Jonga, a nizozemski veznjak glavom zabio pored nemoćnog golmana. Sociedad je napadao Barcelonu u tranziciji i to mu se isplatilo u 51. minuti. Strijelac De Jong našao se u ulozi tragičara kada je jednu bezopasnu loptu odbio rukom i poklonio penal koji je Oyarzabal mirno realizirao.

Promjene rezultata nije bilo do kraja regularnog dijela pa i produžetaka te se prišlo izvođenju penala. Sociedad je promašio prva tri udarca. Neprecizni su bili Jon, Oyarzabal i Willian Jose. Za Barcu je u isto vrijeme promašio De Jong, dok su zabili Dembele i Pjanić. Situacija se zakomplicirala kada su za Sociedad zabili Merino i Januzaj, a Griezmann šutnuo loptu preko gola pet metara. Ipak, u posljednjem udarcu precizan je bio mladi Riqui Puig.

Radi se o igraču kojeg je Koeman proglasio krticom preko koje cure informacije i pokušava ga otjerati iz kluba bez prave šanse, a sada mu je donio priliku za osvojiti prvi trofej u Barceloni. Katalonski klub igrao je bez Messija koji zbog opreza ne želi pogoršati ozljedu bedrenog mišića.

U finalu će španjolski viceprvak igrati protiv boljeg iz dvoboja između Real Madrida i Athletic Bilbaa.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 04:31 | Poruka broj: # 215

Poruka: 735
Status:

Pochettino nakon 12 dana na klupi osvojio prvi trofej u PSG-u protiv najžešćeg rivala

FRANCUSKI nogometni prvak Paris Saint-Germain osmu godinu zaredom osvojio je domaći Superkup pobijedivši u utakmici odigranoj na neutralnom terenu u Lensu Olympique Marseille s 2-1 (1-0).

PSG je poveo u 39. minuti pogotkom Maura Icardija, a Parižani su i do drugog pogotka došli dobrim dijelom zahvaljujući argentinskom napadaču. Naime, zbog prekršaja na Icardiju, a uz pomoć VAR-a, dosuđen je kazneni udarac koji je u vodstvo 2-0 pretvorio Neymar u 85. minuti.

Do kraja dvoboja Marseille je uspio samo smanjiti zaostatak, a strijelac počasnog pogotka bio je Dmitri Payet u 89. minuti.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijeli dvoboj za momčad Olympiquea.

Francuski Superkup, odnosno Trofej šampiona, prvi je naslov koji je kao trener PSG osvojio Argentinac Mauricio Pochettino.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 04:31 | Poruka broj: # 216

Poruka: 735
Status:

Senzacija u njemačkom Kupu. Holstein Kiel izbacio Bayern nakon penala

HOLSTEIN Kiel izbacio je Bayern iz njemačkog Kupa nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca te tako napravio ogromnu senzaciju u njemačkom nogometu. Bayern se tako već u 1/16 finala oprostio od natjecanja.

Nakon 120 minuta igre rezultat je bio 2:2 i uslijedili su penali. Pucalo se šest serija, a Bayern je ispao nakon što je Marc Roca u šestoj seriji promašio kazneni udarac.

Španjolac je pokušao spremiti loptu u donji desni kut. Ioannis Gelios je perfektno predvidio njegovu namjeru i uspješnom obranom dozvolio Finu Bartelsu da golom odvede svoj klub u sljedeću fazu natjecanja.

Regularni dio bio je dramatičan kao i raspucavanje
Bayern je vrlo dobro otvorio utakmicu. Već u 14. minuti došao je do vodstva golom Sergea Gnabryja, a u prvih pola sata nanizao je i nekoliko dobrih prilika. Činili se da će to biti još jedna rutinska pobjeda, ali ipak nije bilo tako.

Fin Bartels, junak s kraja utakmice, u 37. minuti je izjednačio i postavio rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme. Bayern je opet bolje otvorio poluvrijeme i u 47. opet poveo preko ovoga puta preko Leroya Sanea. Spas i priliku za produžetke Holstein Kielu donio je Hauke Wahl golom u 95. minuti.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 04:32 | Poruka broj: # 217

Poruka: 735
Status:

Mourinho prosuo bodove protiv kandidata za ispadanje

JOSE MOURINHO i Tottenham upisali su samo remi (1:1) na domaćem terenu protiv Fulhama, jednog od glavnih kandidata za ispadanje.

Tottenham je u vodstvo stigao preko Kanea u 25. minuti. Reguilon je primio loptu na lijevoj strani i ubacio u sredinu, a Kane je poletio zrakom i poentirao glavom za vodstvo Spursa. Obje ekipe imale su puno udaraca, ali se Tottenham u zadnjoj četvrtini utakmice povukao.To mu se osvetilo u 74. minuti kada je Lookman lijepo probio stranu i nabacio za Cavaleira koji glavom donosi veliki bod ekipi iz Londona.

Tottenham je ovim remijem ostao na šestom mjestu prvenstvene ljestvice, s dva boda zaostatka za Evertonom koji je peti. Imaju jednu pobjedu u posljednjih šest kola. Fulham je na 18. mjestu. Za Brightonom zaostaje dva boda, ali ima utakmicu manje.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 04:32 | Poruka broj: # 218

Poruka: 735
Status:

ESPN: Harden prešao u Brooklyn Netse u spektakularnom trejdu

JAMES Harden novi je košarkaš Brooklyn Netsa, objavio je danas Adrian Wojnarowski s ESPN-a.

U velikom trejdu sudjelovala su četiri kluba. Rocketsi su za Hardena dobili Exuma iz Clevelanda te LeVerta i Kurucsa iz Netsa te četiri picka prve runde (tri od Netsa, jedan od Bucksa) i četiri mogućnosti razmjene. LeVerta su odmah proslijedili u Indianu te su ga uz pick druge runde trejdali za Victora Oladipa. Cleveland je u ovoj razmjeni dobio Jaretta Allena i Taureana Princea iz Netsa.

Priča se kotrlja već neko vrijeme
Odlazak Jamesa Hardena je danima postajao sve bliži. Bilo je jasno da Houston Rocketsi više nisu u njegovim planovima. Bradonja je nakon sinoćnje utakmice praktički javno kazao kako odustaje od ekipe.

"Jednostavno nismo dovoljno dobri. Nemamo kemiju, talent, ništa. I to se vidi na posljednjim utakmicama. Volim ovaj grad, učinio sam doslovno sve što sam mogao. Ali situacija je luda i mislim da se ne može popraviti", rekao je nakon sinoćnjeg poraza od Lakersa 117:100, četvrtog za Rocketse u posljednjih pet utakmica.

Ubrzo se javio i poznati Wojnarowski koji je objavio da Houston redovno pregovara s nizom momčadi, ali da je njegova cijena previsoka. Ipak, dogovor je na kraju postignut u bizarnom trejdu.

Puno se priča o Hardenovom izgledu
Posljednjih dana se o Hardenu najviše pričalo zbog njegovog izgleda. Tijekom početka priprema je partijao, morao u karantenu i stigao s primjetnim viškom kila.

Taj se višak ne vidi toliko za vrijeme igre koliko tijekom zagrijavanja, dok igrači nose klupske trenirke, a u njima jedan od najboljih košarkaša svijeta, koji ove sezone zarađuje 41 milijun dolara, izgleda kao sredovječni rekreativac.

U posljednje četiri utakmice ostao je ispod 20 poena, što mu se nikad nije dogodilo otkad je 2012. u Houston stigao iz Oklahoma Cityja. Sada će u Brooklynu pokušati popraviti formu i jurnuti po NBA naslov.
alenmoDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 09:49 | Poruka broj: # 219

Poruka: 127
Status:

Kiel izbacio Bayern iz kupa hahaha
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 23:55 | Poruka broj: # 220

Poruka: 735
Status:

FRANCUSKA - NORVEŠKA 28:24 Prve favorite Svjetskog prvenstva uništio golman

FRANCUSKA je u prvom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva pobijedila Norvešku 28:24.

Norvežani, po mnogima prvi favoriti turnira u Egiptu, nisu imali rješenja za raspoloženog francuskog golmana Wesleyja Pardina koji je imao 18 obrana.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačenu igru (13:13), no u nastavku je Francuska na krilima sjajnog Pardina.

Kapetan Quentin Mahe zabio je devet golova. N'guessan, Remili i Descat zabili su po četiri gola za Francusku.

Norvežane je vukao njihov najbolji igrač Sander Sagosen, ali njegovih 11 golova nije pomoglo indisponiranoj Norveškoj. Podršku je imao u Myrholu i Joendalu koji su zabili po tri gola.

Švicarci iznenadili
U drugom susretu iz skupine Švicarska, koja je dan prije početka SP-a doznala da će nastupiti na turniru, nakon što su odustali Amerikanci, iznenađujuće je porazila Austriju s 28:25.

Švicarce su do slavlja predvodili Andy Schmid sa sedam te Lenny Rubin i Cedrie Tynowski s po šest golova, dok je u austrijskim redovima najefikasniji bio Robert Wener sa sedam golova.

U skupini G Švedska nije imala problema protiv Sjeverne Makedonije, koja je uskočila umjesto Češke, pobijedivši s 32:20.

Hampus Wanne je zabio 11 golova za Švedsku, dok je Kiril Lazarov s pet golova bio najbolji u suparničkim redovima.
Search:
Top 30 Forumasa