Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
SPORT NEWS
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 23:55 | Poruka broj: # 221

Poruka: 735
Status:

Slovenci zabili 51 gol na otvaranju SP-a pa ostali šokirani odlukom organizatora

SLOVENIJA je u prvom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu pobijedila Južnu Koreju 51:29.

Gajič je zabio deset golova, Janc devet, a Mačkovšek pet kod Slovenaca. Međutim, igračem utakmice proglašen je Miha Zarabec koji je zabio jedan gol iz dva pokušaja prema protivničkom golu.

Njegovi suigrači smijali su se u nevjerici nakon proglašenja, a i sam Zarabec ostao je iznenađen odlukom organizatora.

U drugoj utakmici skupine bez pobjednika
U ranijem terminu Bjelorusija i Rusija odigrale su 32:32.

Bio je to uzbudljiv dvoboj u kojem su Bjelorusi minimalno vodili gotovo cijelu utakmicu, da bi u zadnjoj sekundi njihov vratar Kišou obranio šut s krila Šiškareva.

Bjeloruse je predvodio Vailupau s 10 golova, a Ruse Soroka i Kosorotov sa šest pogodaka.

Najbolje tri izabrane vrste iz svake skupine idu u drugi dio natjecanja.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 23:56 | Poruka broj: # 222

Poruka: 735
Status:

Uefa se oglasila oko ključnih detalja vezanih za organizaciju Europskog prvenstva

UEFA trenutno ne razmišlja o izmjeni svojih planova za Europsko prvenstvo ili Ligu prvaka unatoč teškoj situaciji zbog pandemije covida-19 koja je posve poremetila rasporede ostalih sportova kao Formule 1, skijanja ili tenisa.

"Što se tiče Eura, koji je zakazan za period od 11. lipnja do 11. srpnja, ništa se nije promijenilo", rekao je glasnogovornik Uefe u četvrtak.

Uefa i dalje planira održati Euro u 12 gradova i 12 zemalja, dok raste skepsa da je to održivo, pa je predsjednik Švicarskog nogometnog saveza Dominique Blanc kazao da je "teško održati ovaj scenarij s obzirom na ograničenja putovanja". On navodi da bi se Euro, s obzirom na sadašnju situaciju, trebao igrati u jednoj zemlji, na primjer u Rusiji ili Njemačkoj, ili čak samo u jednom gradu.

Do 5. ožujka Uefa će objaviti u kojim će se gradovima igrati uz prisustvo gledatelja, a zasad su četiri mogućnosti: "100 posto gledatelja na stadionu, 50 do 100%, 20 do 30% ili bez gledatelja, uz razne zdravstvene mjere opreza u svakom od ovih slučajeva."

Klupska natjecanja, uključujući Ligu prvaka, gdje je osmina finala predviđena od 16. do 17. veljače, također zasad ostaju po ranijem scenariju.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 23:56 | Poruka broj: # 223

Poruka: 735
Status:

Daily Mail: Čistka u Unitedu. Solskjaer tjera čak šest igrača

OLE Gunnar Solskjaer krenuo je u čistku u Manchester Unitedu, a engleski Daily Mail piše kako se radi o nečemu što dosad nije viđeno na Old Traffordu.

Jučer je prodao Timothyja Fosu-Mensaha Bayeru za dva milijuna eura, a u sljedećim danima očekuje se da Old Trafford napuste Odion Ighalo, Marcos Rojo, Sergio Romero, Andreas Pereira, Diogo Dalot i Phil Jones.

Kako pišu Englezi, radi se o rasprodaji igrača kakva nikad dosad nije viđena u Unitedu jer pod Alexom Fergusonom za tim nije bilo potrebe, a ostali treneri nisu imali te ovlasti.

Solskjaer ipak ima nešto veće povjerenje uprave nego njegovi prethodnici pa mu je dozvoljeno da kadrovira na način na koji je to smio samo Sir Alex.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 23:57 | Poruka broj: # 224

Poruka: 735
Status:

Neymar mora odlučiti što želi sljedeće sezone. PSG je spreman na dogovor

SKY Sports javlja da je PSG krenuo u pregovore s Neymarom oko potpisa novog ugovora. Francuski prvaci žele što prije završiti taj posao.

Neymaru ugovor istječe na ljeto 2022. godine, a Sky piše kako je Brazilac voljan ostati u PSG-u, ali samo ako mu se poveća ugovor koji sada iznosi 40 milijuna po sezoni.

Isto se pisalo i ranije
Marca je nedavno objavila da će PSG moći samo jednoj od svojih glavnih zvijezda ponuditi bogati ugovor i da će to biti Neymar. Brazilac je prije dvije godine bio na odlasku iz kluba, ali je na kraju ipak ostao.

Spominjao se njegov odlazak i prošlog ljeta, ali se Neymar konačno smirio i indirektno poručio klubu da želi ostati. Ne zna se koliku plaću mu je PSG spreman ponuditi, odnosno može li ga i dalje plaćati 40 milijuna eura po sezoni, ali postoji dobra volja s obje strane da se postigne dogovor.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 23:57 | Poruka broj: # 225

Poruka: 735
Status:

Murray ima koronavirus. Propušta Australian Open?

ANDY MURRAY ima koronavirus i upitan je njegov nastup na prvom grand slamu godine.

Britanski tenisač trebao je u Melbourne otputovati u sljedećih 36 sati, ali sada mora ostati u izolaciji u kući u Londonu. Murray, koji je pet puta izgubio finale Australian Opena, nada se da će mu biti dozvoljeno putovanje u Australiju kada preboli koronu.

Australian Open počinje 8. veljače, a titulu brani Novak Đoković. Organizatori su uveli niz izuzetno strogih pravila čije kršenje može dovesti čak i do hapšenja te višegodišnjeg izgona iz Australije. Svi tenisači će morati proći obaveznu karantenu od 14 dana od dolaska u Australiju, gdje će biti svakodnevno testirani, a bit će im dozvoljeno ograničeno vrijeme koje će moći provesti izvan hotela i treniranje u malim grupama tek nakon osmog dana. Kazne za kršenje pravila kreću se od novčane preko diskvalifikacije pa čak do hapšenja i deportacije iz zemlje.
lunapikilexDatum: Četvrtak, 14.01.2021, 23:58 | Poruka broj: # 226

Poruka: 735
Status:

Ništa od finala s Barcom: Real izgubio od Bilbaa u Super kupu!

Poraz od Šahtara početkom prosinca prošle godine preokrenuo je stvari u Real Madridu. Klub se tada nalazio u ogromnoj krizi, a onda je uslijedilo šest pobjeda zaredom za komotniju situaciju.

Luka Modrić je briljirao, Real je izgledao sve bolje, ali čini se da je to bilo kratkotrajno. Madriđani su u posljednja tri kola La Lige remizirali protiv Elchea i Osasune, a sada je još teži udarac zadao Athletic Bilbao.

Baski su na krilima fantastičnog Raula Garcije pobijedili Real u polufinalu španjolskog Super kupa (2-1) te tako izborili finale koje će igrati u nedjelju u Malagi protiv Barcelone koja je izbacila Real Sociedad nakon penala.

Zidane je ovo natjecanje shvatio jako ozbiljno te je u prvih 11 uvrstio ono najbolje što ima na raspolaganju. Dominirao je Real susretom, redao šanse i prijetio, ali trojac Hazard, Benzema i Asensio nikako nije mogao do gola. A dok su oni prijetili, Bilbao je zabijao.

Neuništivi Raul Garcia (34) je prvo zabio u 18. minuti za 1-0, a dvadeset minuta kasnije s još jednim golom, ovaj put iz jedanaesterca, poduplao je prednost.

Nastavila se dominacija Madriđana, ali bezuspješno. Kakvu takvu nadu dao je Karim Benzema koji je u 73. minuti smanjio rezultat, ali više od toga Real nije mogao.

Luka Modrić je u tercetu s Casemirom i Kroosom odradio korektan posao i igrao do 68. minute kada ga je zamijenio Valverde. No ovaj put ni on nije mogao pomoći Zidaneovoj momčadi. Madriđani su tako nastavili s toplo-hladnom sezonom u kojoj su došli do petog poraza u svim natjecanjima, a ujedno se oprostili i od trofeja kojeg su osvojili prošle sezone.
gogopetrovicgogoDatum: Petak, 15.01.2021, 23:06 | Poruka broj: # 227

Poruka: 22
Status:

hvala
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 04:00 | Poruka broj: # 228

Poruka: 735
Status:

Barcelona odgodila predsjedničke izbore. Evo kada će njeni članovi birati novog vođu

IZVRŠNI odbor Barcelone je odlučio pomaknuti datum izbora s 24. siječnja na 7. ožujak. Odlučeno je to zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Kataloniji.

Predsjednički kandidati Font, Freixa i Tusquets su se složili s odlukom Izvršnog odbora. Jedino što dijeli klub od izbora 7. ožujka je promjena katalonskog zakona prema kojem se na klupskim izborima smije glasovati putem elektronske pošte.

Zakon može biti promijenjen najranije do kraja veljače ili početka ožujka pa se izbori 7. ožujka čine kao najizglednija opcija.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 04:00 | Poruka broj: # 229

Poruka: 735
Status:

Rooney okončao igračku karijeru. Nastavlja raditi kao trener

WAYNE ROONEY je imenovan za trenera Derby Countyja nakon što je u ovom klubu do sada radio kao privremeni trener i kao igrač. Ova promjena znači da se službeno oprostio od igračke karijere.

Od kraja studenog radio kao privremeni trener, a prethodno bio kapetan momčadi
On je ove sezone odigrao 11 utakmica za Derby i postigao jedan gol, a od kraja studenog je radio kao privremeni trener. Posljednji nastup kao igrač zabilježio je 25. studenog 2020. godine kada je nosio kapetansku traku u porazu od Middlesbrougha (0:3).

S njim će u stručnom stožeru nastaviti raditi Liam Rosenior, Shay Given i Justin Walker, dok će Steve McClaren ostati na funkciji tehničkog direktora i savjetnika direktora iz Upravnog odbora.

Rooney je od imenovanja na mjesto privremenog trenera zabilježio tri pobjede, četiri remija i dva poraza u devet ligaških utakmica. Momčad je pod njegovim vodstvom čak pet puta okončala utakmicu bez primljenog gola.

S Unitedom pet puta bio prvak Engleske
To je ogroman napredak u odnosu na prvih 13 kola u kojima Rooney nije vodio momčad. Tada je Derby zabilježio samo jednu pobjedu i tri remija, dok je u preostalih devet utakmica bio poražen. U svim tim susretima Derby je samo jednom uspio okončati susret bez primljenog gola.

Rooney je tijekom impresivne igračke karijere igrao za Everton, Manchester United, DC United i Derby County, dok je za Englesku upisao 120 nastupa i postigao 53 gola.

S Unitedom je pet puta bio prvak Engleske te po jednom prvak Europe i svijeta.

Na klupi Derbyja čega ga težak posao jer se klub nalazi u zoni za ispadanje u Championshipu.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 04:01 | Poruka broj: # 230

Poruka: 735
Status:

Brazil u Egiptu iznenadio Španjolsku i osvojio bod, Nijemci razbili Urugvaj

BRAZIL je u 1. kolu Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu remizirao protiv Španjolske (29:29) i tako priredio veliko iznenađenje.

Španjolska je na prvenstvo stigla kao aktualni prvak Europe i jedan od favorita za osvajanje naslova pa se očekivalo da neće imati problema s Brazilom.

Entrerrios spasio Španjolsku koja je bila na rubu poraza
Stvari su izgledale vrlo povoljno za Španjolce nakon 40 minuta igre, kada su imali šest golova prednosti, ali se Brazil uspio vratiti i u posljednju minutu ući s prednošću od jednog gola razlike.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 04:01 | Poruka broj: # 231

Poruka: 735
Status:

Nakon Norvežana i Danci udarili po Egipćanima: "Ovo je kao da smo na tržnici"

NAKON Norvežana i Danci su napali organizatore SP-a u Egiptu zbog nevjerojatno loših uvjeta koji su dočekali igrače.

Danska reprezentacija je smještena u ogromnom hotelu u kojem se sigurnosne mjere i protokoli slabo poštuju.

Danska televizija TV2 prenosi da je hotel u kojem u smješteni aktualni prvaci svijeta ogroman, da ima više od tisuću soba, ali da se tamo nalazi puno ljudi i da se gotovo nitko ne drži mjera opreza.

Danci zgroženi situacijom u Egiptu
Danci navode da je jedna od mjera trebala biti stalno mjerenje tjelesne temperature, ali tvrde da nitko od njih to do sada nije tražio. Također, tvrde da ljudi u hotelu ne drže distancu.

Lijevi vanjski danske reprezentacije Henrik Møllgaard rekao je kako ga hotel u kojem su smješteni podsjeća na veliku tržnicu, a liječnik reprezentacije Morten Storgaard također je veoma skeptičan oko uvjeta na ovom SP-u.

"Sumnjam da će se ostvariti sve što je obećano", rekao je.

Podsjetimo, prije par dana je Sander Sagosen prvi sasuo paljbu po organizaciji natjecanja.

Sagosen prvi napao Egipćane
''Ovo je tragikomično, parodija, da se otvoreno izrazim. Sve dosad je djelovalo kao velika šala. Ovakvi uvjeti su neodrživi. Jučer smo se šokirali kad smo stigli. Danas je još gore. Uspjeli smo održati trening na komadiću trave, odigrali smo malo nogometa i radili vježbe snage. Rekao sam to i onima koji mogu nešto učiniti, želim svu svoju energiju usmjeriti na ono zbog čega sam došao - da igram najbolji mogući rukomet", rekao je Norvežanin.

Danska prvi susret na Mundijalu igra u petak od 20:30 protiv Bahreina.

Danska grupa se u drugom krugu križa s hrvatskom.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 04:02 | Poruka broj: # 232

Poruka: 735
Status:

Jedan klub odustao od Svjetskog klupskog prvenstva

NOVOZELANDSKI nogometni klub Auckland odustao je od nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu koje se treba održati u veljači u Kataru zbog ograničenja vezanih za pandemiju covida-19, objavila je FIFA.

Auckland, koji je devet puta osvajao Ligu prvaka Oceanije, neće krenuti na put do Katara zbog "pandemije i mjera karantene koje su uvele novozelandske vlasti", navodi FIFA.

FIFA je, u koordinaciji s katarskim vlastima, obećala "medicinski protokol i sveobuhvatne sigurnosne mjere kako bi se zaštitilo zdravlje svih koji sudjeluju u natjecanju".

Svjetsko klupsko prvenstvo okupit će tako šest momčadi u razdoblju od 1. do 11. veljače - katarski Al-Duhail, egipatski Al Ahly, minhenski Bayern, južnokorejski Ulsan Hyundai, meksički Tigres UANL te pobjednika Copa Libertadoresa čije se finale igra 30. siječnja.

Ove godine bi se trebala držati dva svjetska klupska prvenstva jer je ono 2020. pomaknuto na veljaču, a u prosincu je predviđen turnir u Japanu gdje se očekuje nastup sedam momčadi.

U izdanju za 2019. godinu, koje je održano također u Kataru, pobijedio je Liverpool koji je u finalu s 1:0 nadigrao brazilski Flamengo.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 04:03 | Poruka broj: # 233

Poruka: 735
Status:

Teška ozljeda Jusufa Nurkića

JUSUF NURKIĆ slomio je zglob desne ruke na utakmici svog Portlanda i Indiane.

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš i bivši igrač Cedevite ozlijedio se pri pokušaju zaustavljanja jednog napada gostujućih košarkaša. Odmah se uhvatio za ruku i otišao u svlačionicu.

Do ozljede početkom treće četvrtine Nurkić je ubacio pet poena i imao osam skokova. Ove sezone je na prosjeku od 10.3 poena i 7.6 skokova. Njegov Portland izgubio je 87:111.

Nurkić je posljednjih godina imao velikih problema s ozljedama. Još se ne zna koliko će pauzirati zbog ove. Na početku ove sezone navijači su ga kritizirali zbog lošijih igara. Propustio je pripreme jer je htio više vremena provesti s obitelji nakon što mu je baka preminula od koronavirusa.

"Ljudi se ponašaju kao da sam mrtav. Ne brinem puno zbog toga, ali očigledno je da smo svi živa bića i suočavamo se sa svime što se događa izvan terena i u našim obiteljima. Želim pomoći momčadi, iza nas je tek pet-šest utakmica i znam da ću biti u redu. Nisam zaboravio igrati košarku i pokušavam ići naprijed. Iza nas je tek nekoliko utakmica i pokušavam raditi ono što trener od mene traži. Kao što sam rekao pred početak sezone, trenutno sam na 70 posto mogućnosti, ali znam da ćemo ovo prebroditi kao momčad", nedavno je rekao 26-godišnji centar koji je u karijeri na prosjeku od 15.6 poena i 10.4 skoka.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 04:05 | Poruka broj: # 234

Poruka: 735
Status:

Kauboji jedva izbjegli poraz! Osvojili bod protiv Japana golom u zadnjim sekundama

Tko je ovo mogao očekivati? Očekivali smo čistu pobjedu na otvaranju SP-a, ali ovako moramo biti zadovoljni samo s bodom. Hrvatska je golom Čupića u posljednjoj sekundi izborila remi s Japanom (29-29)

"Kauboji" su skoro cijeli susret bili u zaostatku, u pojedinim trenucima i sa šest golova, da bi u zadnjim sekundama ipak iščupali remi.

Hrvatska je loše ušla u susret i već nakon 12 minuta igre imala je pet golova zaostatka (2-7). U 23. minuti bilo je i nestvarnih +6 za Japan (14-8), no srećom do konca poluvremena odabranici Line Červara su smanjili na podnošljivih 14-17.

Bilo je to neprepoznatljivih pola sata europskih doprvaka. Obrana je bila nepokretljiva, prelagano su nam Japanci zabijali, a golmani nisu ništa obranili. Izludio nas je Yuta Iwashita sa sedam obrana, dok je Yuto Agarie zabio pet golova. Kod nas je najefikasniji bio Marino Marić sa četiri gola.

Mučenje se nastavilo i u nastavku. Došli smo na minus dva, ali je Japan brzo pobjegao na +4 (21-17). Petnaest minuta prije kraja Hrvatska je stigla na gol zaostatka (21-22), da bi u 48. minuti napokon izjednačila (23-23). U minutama koje su slijedile Hrvatska je imala čak četiri napada za vodstvo, no niti jedan nismo realizirali. Tatsuki Yoshino je zabio za 29-28, a Hrvatskoj je ostalo 24 sekundi za remi. Srećom. Ćupić je zabio sedmerac za 29-29.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Marino Marić sa sedam, te Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić sa po četiri gola, dok su Japan predvodili Yuto Agarie s pet i Hiroki Motoki sa četiri gola.

U prvom susretu iz naše skupine Katar je svladao Angolu sa 30-25 (14-13).

Najefikasniji u sastavu Katara bio je Madadi s osam golova, po sedam su dodali Marzo i Berrached, dok su po pet golova za Angolu postigli Aguiar i Pestana.

U nedjelju Hrvatska igra protiv Angole, a u utorak protiv Katara.

Plasman u drugi krug SP-a izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 23:47 | Poruka broj: # 235

Poruka: 735
Status:

Fenomenalni Sagosen s 11 golova vodio Norvežane do prve pobjede na SP-u

U VEČERNJIM susretima na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu kao pobjednici su izašli Norveška, Island i Švedska.

Najzanimljivije je bilo u skupini E, gdje je Norveška u susretu europskih reprezentacija svladala Švicarsku rezultatom 31:25. Švicarska je naknadno upala na prvenstvo umjesto SAD-a, ali je u prvom kolu iznenađujuće svladala Austriju.

Norveška je u drugom dijelu protiv Švicarske vodila i sedam razlike
Ipak, u drugom kolu aktualni svjetski viceprvak Norveška nije dopustio iznenađenje. Švicarska je do 10. minute konstantno vodila, ali Norvežani onda rade seriju 6:0 i odlaze na četiri pogotka prednosti (9:5).

Iako se Švicarska vratila na samo minus jedan u nekoliko navrata, pred kraj poluvremena Norvežani rade seriju 5:2 i odlaze na poluvrijeme s rezultatom 17:13.

U drugom dijelu je Norveška održavala Švicarsku na pristojnoj udaljenosti, a u nekoliko navrata je bila i na sedam pogodaka prednosti. Kod Norvežana je najbolji strijelac bio sjajni Sander Sagosen s 11 postignutih pogodaka. Kod Švicaraca je Milošević zabio sedam, a od golmana se istaknuo Norvežanin Bergerud s 13 obrana.

Švedska i Island su uvjerljivo slavili protiv Čilea i Maroka
U posljednjem kolu Švicarska igra protiv Francuske, a Norveška protiv Austrije.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 23:47 | Poruka broj: # 236

Poruka: 735
Status:

Rusi iznenadili Sloveniju. Fenomenalni Kirejev imao 17 obrana

SLOVENIJA je u drugom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu iznenađujuće poražena od Rusije rezultatom 31:25.

Do poluvremena je to bila izjednačena utakmica u kojoj je najveću prednost pred kraj imala Rusija jer je otišla na tri pogotka razlike (16:13).

Rusija je susret završila serijom 3:0
U prvih 10 minuta drugog dijela Rusi rade seriju 5:2 i odlaze na šest pogodaka prednosti, a momčad Ljubomira Vranješa se do kraja nije uspjela vratiti u susret. Slovenci su preko Skubea u 53. minuti smanjili na minus tri (28:25), ali više od toga nisu mogli te je Rusija susret završila serijom 3:0.

Kod Rusa je fenomenalan bio vratar Viktor Kirejev koji je imao 17 obrana, a u polju su mu se s po šest pogodaka pridružili Soroka, Kosorotov i Kiseljev. Kod Slovenaca je također šest pogodaka postigao Jure Dolenec.

Slovenija ima samo dva boda i u zadnjem kolu igra s Bjelorusijom
U drugom susretu skupine H u ranijem terminu je Bjelorusija svladala Južnu Koreju rezultatom 32:24. Rusija i Bjelorusija sada imaju po tri boda, Slovenija je ostala na dva, a Južna Koreja je bez bodova.

U posljednjem kolu za dva dana Slovenija igra protiv Bjelorusije, a Rusija protiv Južne Koreje.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 23:47 | Poruka broj: # 237

Poruka: 735
Status:

Egipćani nanijeli Makedoncima jedan od najtežih poraza u povijesti

EGIPAT je u susretu drugog kola Svjetskog rukometnog prvenstva svladao Makedoniju s više nego uvjerljivih 38:19.

Domaćin turnira je već do poluvremena vodio s ogromnih 20:6, a Makedonce je pri rezultatu 10:6 u prvom dijelu poremetio crveni karton Kuzmanovskog. Do kraja poluvremena više nisu uspjeli zabiti ni gola, a primili su ih 10. Koliko su Makedonci bili loši, govori podatak da su u prvom dijelu primili devet golova iz kontranapada, a nisu postigli nijedan.

Makedonija će protiv Čilea tražiti prolaz u drugu fazu natjecanja
U drugom dijelu je Egipat samo potvrdio svoju drugu pobjedu na turniru nakon što je u prvom kolu svladao Čile rezultatom 35:29. Kod Egipćana je najefikasniji bio Mohamed Mamdouh s osam postignutih pogodaka, dok su kod neefikasnih Makedonaca po tri pogotka postigli Kiril Lazarov, Nikola Markoski i Žarko Peševski.

U večernjem terminu u skupini G igraju Čile i Švedska. Švedska je u prvom kolu bila bolja od Makedonije s uvjerljivih 32:20. Za dva dana u zadnjem kolu skupine igraju Egipat i Švedska te Čile i Makedonija koji će vjerojatno odlučivati o trećem putniku u drugu fazu natjecanja.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 23:48 | Poruka broj: # 238

Poruka: 735
Status:

Chelsea s igračem više pred kraj utakmice slomio otpor Fulhama

CHELSEA je u 19. kolu Premiershipa u gostima rezultatom 1:0 pobijedio Fulham.

Jedini gol za momčad Franka Lamparda postigao je Mason Mount u 78. minuti utakmice.

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za Chelsea.

Gosti su od 44. minute igrali s igračem više nakon što je direktan crveni karton dobio Antonee Robinson.

Chelsea je ovom pobjedom prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede i sada je na sedmom mjestu tablice, dok je Fulham na 18. poziciji.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 23:48 | Poruka broj: # 239

Poruka: 735
Status:

Nimes iznenadio Marseille i pobjegao s dna tablice

NOGOMETAŠI Nimesa priredili su iznenađenje u susretu 20. kola francuskog prvenstva pobijedivši na gostovanju Marseille s 2:1.

Thauvin promašio penal
Nimes je ovo kolo dočekao kao posljednja momčad Ligue 1, a ovo mu je prva pobjeda u posljednjih 10 kola te prva u povijesti na stadionu Velodrome.

Sve je moglo biti drugačija da je Florian Thauvin u 35. minuti realizirao jedanaesterac. No njegov udarac je završio pored gola.

Kazna je stigla u 55. minuti kada je Niclas Eliasson doveo goste u vodstvo, a samo tri minute kasnije švedski napadač je zabio za 2:0.

Ćaleta-Car odigrao cijeli susret
Marseille je u 85. minuti smanjio golom Daria Benedetta, no u preostalom vremenu nije uspio izboriti barem bod.

Za domaći sastav cijeli susret igrao je Duje Ćaleta-Car, a u 68. minuti je dobio žuti karton.

Nimes je ovom pobjedom pobjegao sa začelja, sada je na 18. mjestu s 15 bodova, dva manje od zone spasa.

Marseille je ostao na šestom mjestu s 32 boda, osam manje od lidera Lyona.
lunapikilexDatum: Subota, 16.01.2021, 23:49 | Poruka broj: # 240

Poruka: 735
Status:

Reus tragičar u kiksu Dortmunda, remi Wolfsburga i Leipziga

U 16. KOLU Bundeslige Borussia Dortmund je u na svom terenu protiv predzadnjeg Mainza odigrala 1:1, a kapetan Marco Reus je promašio penal koji je domaćinima mogao donijeti pobjedu.

Reus promašio penal za pobjedu
U prvom poluvremenu izgledne prilike za Borussiju su promašili Julian Brandt, Marco Reus i Jude Bellingham. To im se osvetilo i gosti su poveli preko Levina Öztunalija u 57. minuti.

Ipak, Thomas Meunier u 73. minuti pogađa za 1:1, a u 76. minuti Borussia je mogla do pobjede, ali je Marco Reus promašio penal.

Kramarić igrao u remiju Hoffenheima
Hoffenheim je kod kuće protiv Arminije remizirao (0:0), a hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, koji je za domaćine odigrao cijeli susret, dva puta je zaprijetio protivničkom golu.

U 46. minuti njegov udarac zaustavio je vratar, a u 55. minuti lopta je prošla pored desne stative.

Olmo i Brekalo podijelili bodove
Wolfsburg i Leipzig su odigrali 2:2. Gosti su poveli preko Mukielea (5'), ali je Wolfsburg odlično odgovorio te je do poluvremena zabio dva gola, a strijelci su bili Wout Weghorst (22') i Renato Steffen (35').

Ipak, u 54. minuti Willi Orban je donio Leipzigu izjednačenje. Stoper Marin Pongračić nije igrao za Wolfsburg zbog ozljede, dok je Josip Brekalo ušao u igru u 69. minuti.

Bivši Dinamovac Dani Olmo za Leipzig je odigrao skoro cijeli susret, izašao je u 90. minuti.

Bayer u krizi
Köln i Hertha su odigrali 0:0, dok je Werder dobio Augsburg s 2:0 golovima u posljednjih deset minuta susreta, a strijelci su bili Theodor Gebre Selassie (84') i Felix Agu (87').

Dan ranije Union Berlin je pobijedio Bayer Leverkusen s 1:0 produbivši krizu Bayera, kojem je to već četvrti susret u nizu bez pobjede.

U subotu se još sastaju Stuttgart i Borussia M'Gladbach, a njihov susret počinje u 18:30.
Search:
Top 30 Forumasa